Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Klasa Zwiadowca?

Derion64

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się dowiedzieć od was, jaką klasę u zwiadowcy polecacie.

1. Assasin czy Łowca? Gram aktualnie Assasinem i mi sie nie podoba .

Nawet mały lv mnie ciśnie bo ma o wiele większy dmg... dlaczego ja mam taki mały? :_: Wytłumaczył by ktoś ? :C

2. Jak rozdać sobie skille na pasku?

3. Czy można zmienić z Assasina na Łowcę?

4. Miecz czy Sztylety?

Mój kolega na Łowcy ma o 3 lv większy niż ja na Assasinie i ciśnie O WIELE WIĘCEJ dmg niż ja... jakim cudem? Ona ma łuk, ja sztylety.

5. Co brać na Assasina?

6. Miecz, sztylety czy łuk? Aktualnie mam 21lv. Chciałbym aby ten kto jest doświadczony w klasie Assasin się tu wypowiedział .

7. Mógłby mi ktoś przy okazji podesłać tutek jak grać Assasinem? Z góry dzięki za wszyskie odpowiedzi.

mca.png
Opublikowano

@ref

Dam 3 limity teraz...

NIKE NIE WIE CO TO JEST AION? :C

Wypowiedzcie sie chociaz na niektore pytania :/

Więcej limitów już nie dam .

mca.png
Opublikowano

Witam. Chciałbym się dowiedzieć od was, jaką klasę u zwiadowcy polecacie.

1. Assasin czy Łowca? Gram aktualnie Assasinem i mi sie nie podoba .

Nawet mały lv mnie ciśnie bo ma o wiele większy dmg... dlaczego ja mam taki mały? :_: Wytłumaczył by ktoś ? :C

2. Jak rozdać sobie skille na pasku?

3. Czy można zmienić z Assasina na Łowcę?

4. Miecz czy Sztylety?

Mój kolega na Łowcy ma o 3 lv większy niż ja na Assasinie i ciśnie O WIELE WIĘCEJ dmg niż ja... jakim cudem? Ona ma łuk, ja sztylety.

5. Co brać na Assasina?

6. Miecz, sztylety czy łuk? Aktualnie mam 21lv. Chciałbym aby ten kto jest doświadczony w klasie Assasin się tu wypowiedział .

7. Mógłby mi ktoś przy okazji podesłać tutek jak grać Assasinem? Z góry dzięki za wszyskie odpowiedzi.

Miałem okazję pograć rangerem ale sinem nigdy. Wolę bardziej opancerzone klasy typu templar, który jest dla sina antyklasą praktycznie nie do zabicia. Tylko najlepszy sin może pokonać dobrego templara, ale za najlepszego nie ma co się zabierać, może tylko uciec. Odpowiadam z własnych obserwacji i tego co zdążyłem wywnioskować zabijając śmiesznych sinków na arenkach, dredgionach czy zwykłym PvP oraz gdy widziałem znajomych na end-game bossach.

1. Jeśli Ci się nie podoba gra sinem to nim nie graj, to jest proste i nie wymaga tłumaczenia.

Moim zdaniem ranger jest fajniejszy bo bije z dystansu no i ma hide tak jak sin. Słabszego ale ma. Jest w stanie zburdstować cel w ciągu kilku sekund (wciąż będzie miał problemy z templarem czy gladem, ale będziesz miał fun wyskakując na pojedynczych przeciwników z hide). Sorc zgaśnie jak świeczka jeśli go zaskoczysz, a sin wymaga podejścia bezpośrednio pod przeciwnika, dobrego komputera i internetu - jeśli masz duży ping to zapomnij o grze sinem bo musisz błyskawicznie wprowadzić cały łańcuszek. Jeśli to zrobi to słabszy cel znika, ale musisz podejść. Ponadto wymaga też ciągłego buffowania się (jak ranger) ale na dystans jest łatwiej.

2. Tak by Ci było wygodniej. Każdy ma swój własny sposób rozkładania skilli. Jeśli masz mysz z dodatkowymi przyciskami to sobie możesz je pobindować na nich. Jeśli nie to ogarnij kombinacje z altem i shiftem. W ostateczności graj jak tard i klikaj na skille, powodzenia. Ja zawsze sobie układam wszystko wokół WSADu z shiftem i altem. W efekcie mam 20 rzeczy w zasięgu lewej dłoni, łącznie z bieganiem. Ważne byś się w tym nie gubił.

3. Nie, nie można zmienić klasy w AIONie. Musisz zrobić nową postać do 9lvl i wybrać rangera.

4. Na początek 2 daggery.

5. Dobrze jest się zaopatrzyć w potki, niegłupio też mieć kombinerki do rozbijania itemów na enchant stone. Słyszałem, że niektórzy mają dużo scrolli na fire resista. Oczywiście nie zapominajmy, że musisz mieć dużo scrolli na atk i zwykły speed - bez tego ani rusz. Fajnie ogółem wygląda w remodelach za crucible (tych po 2 czy 4k). Zadaj konkretne pytanie: "W jakim typie eq mam biegać?" bo aktualne można zrozumieć na parę sposobów. Masz biegać w eq typu leather (nie magiczny) z crit strike. Możesz używać clothów ale nie radzę bo Ci się nie przydadzą. Chainów i Plateów nie założysz z względu na ograniczenia klasowe.

6. Powtarzasz pytanie 4. Łuk możesz wziąć jako drugi zestaw broni bo czasem sobie postrzelasz z autoataku do uciekającego celu. Nie opierasz się jednak o niego bo nie grasz rangerem.

7. Wujek google prawie ugryzł mi rękę, ale po zaledwie 2 sekundach w jego paszczy znalazłem i się wyrwałem - masz mały, stary poradnik z oficjalnego forum wersji NA, powodzenia:

http://forums.na.aiononline.com/na/showthread.php?t=54159

oraz:

http://forums.na.aiononline.com/na/showthread.php?t=79893

Jak nie zadziałają linki to spróbuj jeszcze raz. Forum NA ma takie problemy, że wywala stronę główną.

Opublikowano

@up

1. Masz 3 limity xD

2. Jaką klasą polecasz grać? Lubie szybkość, duży DMG oraz bicie sie z odległości oraz wręcz.

3. Opłaca mi sie przenieść na inną klasę? Mam 26 lv już.

mca.png
Opublikowano

@up

1. Masz 3 limity xD

2. Jaką klasą polecasz grać? Lubie szybkość, duży DMG oraz bicie sie z odległości oraz wręcz.

3. Opłaca mi sie przenieść na inną klasę? Mam 26 lv już.

1. Niespecjalnie mi na tym zależy.

2. Zasadniczo według tych kryteriów:

• szybkość: Ranger/Gunner
    • duży DMG (obstawiam, że bardziej duży DPS - damage per second - bo duży dmg to i templarem jestem w stanie zrobić jeśli dasz mi czas): Ranger (dobrze zrobione eq + ogarnianie waevingu)/Gunner/Sorcerer/Gladiator (tylko dobrze zrobiony + ogarnianie waevingu)/Sin (tylko dobrze zrobiony + ogarnianie waevingu)
    • bicie z odległości: Ranger/Gunner/Sorcerer/Spiritmaster/Cler/Bard
    • bicie wręcz: Templar/Gladiator/Sin/Chanter

Kolorami zaznaczyłem co się powtarza. Najczęściej jest to Ranger i Gunner bo 3x, i Sorcerer 2x.

Rangera już znasz bo jak wcześniej napisałeś gra nim Twój kolega.

Gunner to nowa klasa typu leather będąca magicznym odpowiednikiem fizycznego rangera. Ma własny rodzaj eq - magiczny leather. Ma dobry i duży DPS, nie wymaga jakiś niesamowitych umiejętności bowiem większość rzeczy masz bardzo intuicyjnie i łopatologicznie zrobionych, rozbudowujesz go na 2 pistolety lub cannona (2 pistolety są dużo szybsze, ale jak wycastujesz z cannona - jeśli nikt Ci nie przerwie - to walniesz dużo mocniej) Bronie powinieneś switchować podczas gry by wyciągnąć max co możesz z postaci, tj. używasz co masz na pistoletach, switch, używasz cannona, powrót na pistolety bo już masz skille. Na end-game masz 4 buffy, których trzeba pilnować, może wykrywać hide 2 (tego co w nim sinowie biegają) i unikać do max 1 hita co 1min. Dodatkowo możesz sobie odnawiać manę, błyskawicznie stunować przeciwników czy przy pomocy cannona bić aoe oddalone targety. Minusem jest mało defa przez co jeśli wpadnie w Ciebie wytrzymalsza klasa (która przetrwa Twoje stuny itp. to możesz błyskawicznie zgasnąć).

Sorcerer to podstawowa klasa magiczna bazująca na dużym dps (największym z wszystkich możliwych) ale potrzebująca na to olbrzymich ilości many i czasu by wszystko wycastować. Ma roota, sleepy, małe slowy i skille z olbrzymią bazą. Przeciętna taktyka sorca na wszystko co nie ma mressa (odpowiadającego za unikanie obrażeń magicznych) to rzucenie sleepa gdy przeciwnik się nabuffuje gotowy do walki, przedłużenie go by zeszło jak najwięcej buffów i następnie nałożenie skilli z opóźnieniem (odpalających się po powiedzmy 4s) i nawrzucanie czego się da by wszystko razem zgasiło przeciwnika. Bardziej ogarnięci sorcowie dorzucają teleporty, instant sleepa, mniejsze skille, małe dotki i wszystkie inne skille, których grono przeciętnych sorców nigdy nie używa - dzięki temu mają większy fun z gry. Sorcerer do momentu wejścia gunnera był uważany za najłatwiejszą klasę bowiem wystarczyło robić eq w magic boost (od obrażeń magicznych) i tylko gasić przeciwników. Na moby jest cały czas najlepszą postacią z względu na ilość potężnych skilli, może solować niektóre instancje (czego gunner nie da rady), solować niektóre bossy i co najważniejsze - zgarniać najlepsze nagrody na siege w postaci największych ilości AP itp. Minusem jest praktycznie brak defa (biegasz w clothach) przez co jeśli już dopadnie Cię jakiś ranger czy sin z hide to bardzo szybko zgaśniesz jeśli nie ogarniesz lub przeciwnik będzie zbyt dobry.

3. Zawsze Ci się opłaca przenieść na inną klasę jeśli aktualna Ci się nie podoba. Co prawda możesz trochę stracić, zwłaszcza czasu poświęconego na expienie czy robienie eq ale gra ma sprawiać przyjemność. Po co masz się męczyć klasą, która Ci się nie podoba? Zresztą teraz jest exp boost +100% na serwerach by FailForge więc zrobienie 26lvl to kwestia 1 dnia jeśli wiesz gdzie expić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...