Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno PSP

Mati7855

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć otóż zastanawiam się w sprawie kupna konsoli psp vita

naoglądałem się dużo filmów na jej temat

teraz sam nie wiem co mam zrobić czy zdecydować się na nią? czy może jednak dać sobie spokój ?

Wyraźcie swoje zdanie na ten temat

- nie za dużo jestem na jakiś wyjazdach dłuższych itd.

- mam już konsole x360 i dobry wydajny Pc wiec nie piszcie że lepiej ps3/pc.

Ogólnie brakuje mi jakiegoś mobilnego sprzętu do pogrania i czy warto jest inwestować ? czy za niedługo wyjedzie jakieś nowe psp

- jak z grami ? bo nasłuchałem się że nie ma w co grać a gry są bardzo drogie

- Nie wiem czy można tu pisać o tym ale czy jest możliwość spiracenia tej konsoli ?

tyle z góry dzięki.

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

Jako posiadacz PSV mogę powiedzieć dużo ;) Kolejne PSP przez jeszcze wieeeeele lat nie zrobią więc o to nie musisz się martwić bo PS Vita to jeszcze dosyć młoda konsola. Gry nie są drogie - kosztują od kilku złotych (małe gierki) do 140zł (nowe duże gry) Większość fajnych gier kupisz za 40-100zł. Co do samych gier - nie wiem co za idioci piszą że na Vicie nie ma gier... Ja mam ich na tyle dużo że nie nadążam aby we wszystkie zagrać. Jak kupisz sobie abonament PS Plus to dostajesz co miesiąc 2-4 gry za darmo więc na brak gier nigdy nie można narzekać. PS Vita nie służy tylko do grania w wyjazdach ale też w domu - ma tą przewagę nad PC i 360 że możesz zagrać w domu w dowolnym miejscu (kanapa,łóżko, kibel itd xD ). Ogólnie PS Vita to teraz najmocniejsza przenośna konsola pod względem graficznym - wystarczy popatrzeć na Killzone lub Uncharted.

Co do piracenia - na razie jej nie złamano i nie da się piracić i niech tak zostanie :)

Sam mam mocnego PC i konsolę stacjonarną w domu i jak na razie jestem zadowolony z PSV. Ogólnie ją polecam bo to teraz chyba najfajniejsza przenośna konsola na rynku. ;)

PS.: To jest PS Vita a nie PSP Vita :D

Opublikowano

dzięki za obszerną wypowiedź, raczej zdecyduję się na nią kupie ją pewnie za ok. ( 1,5 msc ) na mikołaja sobie prezent zrobie :D .

<b>

Mam jeszcze do ciebie pytanie jak z tym abonamentem, gdzie sie to kupuje ?, i te gry co np. były w dajmy na to listopadzie zostaną mi na zawsze czy kasuje mi te i mam nowe te z grudnia ?, Są to jakieś fajne gierki czy raczej taki szajs ?

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

Również posiadam tą konsolkę. Jest naprawdę fajna. Tak jak napisał kolega wyżej, gier wcale nie ma mało i myślę że po wyjściu na rynek ps vita tv i slim będzie ich więcej. Dodatkowo na vicie możesz grać w gry ze starego psp i ps one.

Abonament kupujesz w play station store.

2vnrryq.png

Pamiętaj o naciśnięciu przycisku lubię to kiedy ktoś ci pomoże! ;D

2974969666.png

Opublikowano

Sam posiadam ps vite i muszę przyznać że był to dobry zakup. Gier jest mnóstwo i co najważniejsze nie są strasznie drogie. ;) Sama konsolka jest bardzo wytrzymała co prawda trochę trzeszczy. Ale nie przeszkadza to w niczym. ;)

Opublikowano

Mam jeszcze do ciebie pytanie jak z tym abonamentem, gdzie sie to kupuje ?, i te gry co np. były w dajmy na to listopadzie zostaną mi na zawsze czy kasuje mi te i mam nowe te z grudnia ?, Są to jakieś fajne gierki czy raczej taki szajs ?

Abomanemt kupujesz w PSS lub idziesz do sklepu (np MediaMarkt) i kupujesz kod w pudełku. Gry które ściągniesz z Plusa zostają ci na tak długo dopóki masz abonament. Z grami zależy ;) Dają czasami większe (Mortal Kombat, Wipeout, J&D Trylogia, Uncharted, Graviti Rush) a czasami mniejsze gry ale na ogół wszystkie są fajne (do plusa trafiają tylko gry które mają średnią recenzji z MC przynajmniej 70% ;) ) Ogólnie szajsu nie dają a same fajne gierki ;) No i oszczędzasz masę pieniędzy na tym abonamencie. Najbardziej się go opłacało kupować we wrześniu bo dostawałeś w promocji 3 miesiące za darmo jak kupiłeś na rok + dawali koks gierki. Niedługo dodadzą 2 nowe gry na rok do Plusa + 2 nowe gry na miesiąc.

Opublikowano

Ok Dzieki za wszystkie informacje, mam jeszcze jedno chyba ostatnie pytanie czy jest polski soft ? bo z moim angielskim lipa w szkole francuski/niemiecki

Opublikowano

Będzie ;)

Nie słuchaj gościa który nawet tej konsoli nie ma. ;) Polski soft jest od początku istnienia PSV. Dużo gier też jest po polsku a niektóre nawet z dubbingiem.

Opublikowano

Mam tą konsolkę i jest całkiem spoko jednak cierpi ona na brak dobrych gier bo oprócz tytułów startowych i Killzone'a to nie ma na nią jakiś fajnych gier ja na razie czekam na Tearaway i ja bym ci radził kupić konsolkę teraz bo podobno jeśli aktywuję się nowe konto możesz wypróbować PSN+ (ale nie wiem o co w tym dokładnie chodzi).

Opublikowano

PSN+ (ale nie wiem o co w tym dokładnie chodzi).

PS Plus ;) Dzięki niemu dostajesz co miesiąc 2 gry za darmo. Czasami jest nawet 7 gier w jednym miesiącu! (np. we wrześniu miałeś Uncharted, Gravity Rush, Trylogię J&D (liczy się jako 3 gry) Stealth Inc., New Little King Story)

Opublikowano

OK, dzięki wielkie bardzo mi pomogliście konsolę kupię tak jak mowilem na mikołaja :P, OneDaro, dzięki wielkie za obszerne wypowiedzi :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...