Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Olaf

Mat♫

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie odnośnie Olafa.Czy jest on obecnie dobrym pickiem na topa? Prosiłbym o podanie jego + i - . Oraz jakiś dobry build dla niego.

Opublikowano

No nie jest on jakiś bardzo dobrym pickiem , ponieważ w late oprócz slowa to nic dobrego dla teamu moim zdaniem nie robi . Na topa powinno brać się postać , która w late ma np. dobry ultimate np. zac , wukong .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

A co jeżeli chodzi o lee sina jest lepszy na topa czy do jungli?

Lee Sin jungle, rzadko na Top.

Opublikowano

Lee jest dobry na top'a oraz jungle(a lepiej się nafeedować na topie),co do olafa to :

-CC

-niski CD

-life steal

-dobry pasyw

-shield na ulcie

-dobre combo

-wysoki DMG

-tankowaty

Opublikowano

Ja nie polecam Olafa, są przecież lepsze picki jak Jayce, Nasus, Jax, Elise.

W late oprócz slowa i tankowania nie proponuje nic innego.

Opublikowano

To nie prawda ze w late jest bezuzyteczny olaf. Moze i nie ma zadnych CC itp, ale jest bardzo dobry. Olafem bardzo latwo wygrac Topa. Olaf ma slowa, prawdziwe dmg, heal'a. Olafem masz heal'a wiec ciezko bedzie przeciwnkikowi wygrac topa a zwlaszcza kiedy kupisz hydre, wtedy mozesz bardzo dlugo siedziec na topie. W late olaf jest bardzo dobry wedlog mnie bo masz duzy dmg i jesli zlozysz sie pod off-tanka jestes w stanie zabic nawet 2 graczy jednoczesnie. Jesli olafem zlozy sie hydra,krwiopijec i itemy pod defa i hp wtedy bardzo ciezko go zabic bo ma hp,def oraz bardzo duzo sie leczy. Ostatnio widzialem kilka razy olafa w goldzie ktory bez problemu robil triple kille i nadal zyl.

Opublikowano

Ja ci polecam Riven

-Świetny pasyw! Co skill dodaje trochę AD

-Esc system z 3x Q

-Stun

-Tarcza do ucieczki lub osłony (potrafi uratować)

-Ult który dodaje trochę AD i nie da przeciwnikowi uciec (Cięcie wiatru)

-Zjada większość toperów na combo i potrafi wycarrować Late Game

Opublikowano

Olaf to typ topera który ma wpaść na ADC/Mid'a i ich zabić, a nie tankować teamfight i bronić swoich DMG dealerów, a obecnie taka jest meta. Jest na prawdę mocarny, bardzo duży DMG over time, przegenialny ult, na linii praktycznie nie da się nim przegrać. Polecam.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Żeby nie zakładać nowego tematu mam pytanie odnośnie Siona mianowicie czy no obecną chwilę jest sens grania tym champem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...