Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Najlepszy support

Bomboor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jak gram supportem to prawie zawsze sona, i ja ci polecam. Jest ona bardzo latwym supportem do ogarniecia. SOna jest supportem do bardzej agresywnej gry. Z sony Q masz na poczatku duzy dmg wiec mozesz ty atakowac przeciwnikow a twoj adc moze skupic sie na farmie. W sony heal'a tylko troche malo, ale zawsze epsze to niz nic :) E sony wedlog mnie na poczatku malo przydatne, ale moze sie myle no i w koncu ulti. Stunujesz wszystkich ktorych trafisz. Jest to bardzo dobry ult do TF. A na szybkiego moge ci polecic jeszce np Pantheona, jesli lubisz grac nietypowymi supportami. Pantheon ma stuna, mozesz palkowac przeciwnikow z Q oraz masz ulta dzieki ktoremu mozesz skakac po mapie, co sie czesto przydaje zeby pomoc swoim. Pantheona budujemy normalnie, tak jak bys gral np. na topie. Buduj go jak lubisz, ale dobrze jakbys kupil itemki z lifesteale'm idac na supporta.

Mam nadzieje ze pomoglem i przepraszam za wszelkie bledy, jesli jakies sa

Opublikowano

Soraka

- leczenie z W w pozniejszym etapie leczysz jednym skillem większą połowe hp.

- z E regenerujesz mane / używajać E na wrogu zostaje "uciszony"

- Ult globalne leczenie

- W tf leczysz team ultem i pojedyncze osoby z W i mane z E = wygrany tf.

- Grałem w druzynie z nasusem nafeedowany to sam wbijal na 3osoby i z leczeniem soraki ich zabijal na lajcie.

- Kosztuje 450 tani nawet nie szkoda zakupu bo warto

- Jest nie doceniana a ja gdy gram soraka wygrywam 85% gier , zdaża się nie ogar team.

Jak ogarniesz twój adc nie ma szans na zginięcie , chyba ,że twój adc to debil.

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Najbardziej lubię Thresha, ale wymaga to trochę nauki - żeby dobrze wycelować z łańcucha. W sumie na początek polecam Sonę - prosty support z bardzo przydatnymi skillami.

Sona:

* Heal

* Movement Speed

* Genialny pasyw

* Ulti przydające się w TF

Opublikowano

Tresh:

-przyciągnięcie

-slow wraz z podrzutem do siebie

-klata z wysoko-procentowym slow'em

-harass

-latarnia(przyciągnięcie sojusznika do siebie + shield)

Opublikowano

Aż dziwne, że nikt nie poleca lulu.. support jak dla mnie bomba, z tego co się orientuję, jest jednym z najczęściej branych supportów w tych wysokich ligach (kiedyś przeglądałem kilkakrotnie), zdecydowałem się ją kupić, łatwa w opanowaniu jak i również po zdobyciu odpowiedniej praktyki nie trudno nią wycerrować adc i całą grę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...