Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[c++] Program wyłączajacy system po określonym czasie.

toom18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,
potrzebuje program (kod) do czegoś co bedzie mi wyłączało system po określonym czasie, (Windows XP) wiem że moge użyć shutdown -s -t xx gdzie xx to czas, ale to nie moze być to to wyświetla okno dialogowe ze stystem zostanie zmkniety i wyswietla czas.
A ja chce dodac ten program do autostartu i chce zeby zamykał system bez zadnych powiadomien
Jest to możliwe ?

Weteran
Opublikowano

ExitWindows nie zadziała jeżeli program nie będzie miał odpowiednich przywilejów, a przynajmniej nie na każdym systemie.

Opublikowano

Opcja numer 1:

timeout -t 3600 -nobreak && shutdown -s -t 00  

Sam sobie ustawiasz timer który nie bedzie wyświetlany i od razu uruchomi shutdown z timeoutem 0 = brak okna z odliczaniem.

Na xp'ku jest juz dostepny powershell wiec czemu by nie skorzystac :)

start powershell.exe -WindowStyle Hidden -Command "sleep 3600; shutdown -s -t 00"  

Żadnego ostrzerzenia nie będzie i okna też nie będzie widać więc powinno spełnić twoje wymagania. Możesz też dodać parametr -f to Ci jeszcze ubije uruchomione aplikacje które mogą blokować wyłączanie.

void_bit.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...