Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak supportowac Anka?

Suuchy01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Maxujesz W i z pasywem stunujesz w teamfightach pre 6, a past 6 to wiadomo z R

Kolega wyżej ma trochę racji, takie zagrania tylko dla zgranych drużyn a nie na solo q.

Opublikowano

Bierzesz runy ap i ciągle harrasujesz adc z Q które powinieneś maksować. Po 6 wyciskasz full combo ze stunem i gg wp Bot lane wygrany

Opublikowano

WYWALASZ FULL BERSTA W PRZECIFNEGO SUPPORTA, STUNUJESZ Z E PO CZYM WALISZ MIŚKA W TOWERA RZEBY SIE PSZTYULIŁ I WTEDY DOSTAJESZ BONUS ATAKSPID I KRYTSPID.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Może być jako support,ale są lepsze picki.Co do samego tematu to ma stuna(na 1 osobe lub oszarowy),harass oraz na ulcie tibbers'a który może stankować tureta/zadać jakiś DMG.

Opublikowano

kurwa mać. Zrozumcie, że anka do jasnej cholery nie jest supportem. Ma tak chujowe late, że soraka ad jest bardziej viable dla teamu. Jak na mś pójdą syndrą ad z irelią supp na bota to znaczy, że macie tak grać? nie kurwa. Nie graj rankedów anką na suppie, bo przez takich jak ty spadłem z g1 do g3.

Opublikowano

Na chuj anka na suppa? Bo co 4 skille ma stuna i tibbersa? No kuźwa, macie powód do grania anką na suppie...

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

@up

ona jest Op na supporcie :) battlelet przyjdzie i Cie zje jak zobaczy twój post.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Niestety, ale Annie nie jest zbyt dobrym supportem. Masz tak dużo champów, które można wykorzystać na supporta - nawet ostatnio Thresh wyszedł - nimi popróbuj :)

Opublikowano

Kurcze Annie jako supp ..

Do tej pory każda osoba która grała ze mną w teamie i brała Misiowatą na supp, okazało się to wielkim błędem.

Nie wiem jak inni nią "szaleją", ale supp jest tyle że nie ma co wydziwiać !

Taric, Thresh, Nami, Janna, Blitz, Alistar, Sona to są złe postacie na pomoc? Moim zdaniem wręcz przeciwnie !

Opublikowano

No ZAJEBISTA !!!

MA SKINA PANDA, NIE DLA PLEBSU.

GRALI NA WCS TO JA TEŻ !!!

Ja tez niom koksze to moje porady:

Musisz tak zrobic rzeby twuj adc mugl miec dórzo killi ale jak mó trohe farmy ókradniesz to nic

WYWALASZ FULL BERSTA W PRZECIFNEGO SUPPORTA, STUNUJESZ Z E PO CZYM WALISZ MIŚKA W TOWERA RZEBY SIE PSZTYULIŁ I WTEDY DOSTAJESZ BONUS ATAKSPID I KRYTSPID.

Na chuj anka na suppa? Bo co 4 skille ma stuna i tibbersa? No kuźwa, macie powód do grania anką na suppie...

Kurcze Annie jako supp ..

Do tej pory każda osoba która grała ze mną w teamie i brała Misiowatą na supp, okazało się to wielkim błędem.

Nie wiem jak inni nią "szaleją", ale supp jest tyle że nie ma co wydziwiać !

Taric, Thresh, Nami, Janna, Blitz, Alistar, Sona to są złe postacie na pomoc? Moim zdaniem wręcz przeciwnie !

A czy nie mozna po prostu napisac, ze sie nie nadaje? A nie trollowac... za wszystkie (normalne) odpowiedzi dziekuje ;)

Opublikowano

Nie nadaje się na supporta .. grałem dzisiaj z taką i miałem wrażenie że grałem sam na linii, myślała że jak pójdzie sama i zestunuje swoim słabym dmg, ultem enemy adc i supporta to ja ich zabiję obu najlepiej w 2 sekundy z samymi butami. Annie potrzebuje feedu żeby mieć dobre dmg i coś zrobić a jak nic nie farmi ani nie ma killi to jest useless.

Opublikowano

Postać będąca w stanie wycastować 2 obszarowe 2s stuny w TF słaba w late? o_0 Aktualnie jeden z najsilniejszych supportów, ogromny harass na linii, świetne możliwości obrony ADC, przyjemne obrażenia w late czego chcieć więcej? Jasne że w srebno-brązowych ligach ciężko o ogarniętego supporta, który wie co z nią zrobić, ale czym wyżej tym lepiej pod tym względem.

Opublikowano

Annie support to ciekawa postać. Bazuje na:

Poke z Q / AA (duży range)
Stunowaniu AOE (Tibbers!)
Tankowaniu tureta miśkiem

Early atakujesz wroga, poke z Q/AA ile wlezie, jeśli leci w Ciebie jakiś atak (np nami janny itd) ranged używasz E aby zadać dmg atakującemu. Jeśli masz okazję stunujesz z Q aby Twój adc mógł zrobić poke / killa.

Build? Wedle uznania, raczej AP offtank (rush philo i cage) z itemami takimi jak ROA / Rilay ew aktywki AP ofc sightstone i oracle.

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...