Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mało pkt za wygrany ranked

Dray_92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż dostaję coraz mniej pkt za ranked, kiedyś miałem po 18 i w górę teraz tylko 13. Powie mi ktoś o co chodzi ?

To dla tego że mam parę ładnych rankedów w tył, czy to zależy od czegoś innego ? Jeśli tak to od czego.

I co bym musiał zrobić, żeby dostawiać ich troszkę więcej ?

Opublikowano

Masz zaniżone MMR, wygraj tak abyś miał więcej wygranych niż przegranych, graj solo q, aby MMR się opanowało. Ja osobiście po przeważeniu wygranych z przegranymi dostaje z +15 na +20/22.

8372383248.png
Opublikowano

Srebro V

Ojoj tutaj przegrane licznie przeważają, ale w tym srebrze V trudno nie trafić chociaż by na 1 troll'a lub lamera

Z:29

G:71

Czyli mam w plecy 42 rankedy ;P

Opublikowano

algorytm mmr nie jest nikomu znany.

nie jest kwestią twoje zwycięstwa i przegrane a wynik jaki uzyskujesz w rankedach.

ja mam ok. 90 rankedów przegranych więcej niż wygranych (ale to nic złego jeśli sie ma dobre mmr i tendencie zwyżkową.. czyli nie spadam tylko pne się w góre)

o co mi chodzi? chodzi o to, że nawet jak przegrasz gre a będziesz miał staty 14:3:15 to twoje mmr podskoczy bo wyróżniałeś się w meczu...

dostaje zawsze ponad 20pkt.

x

Opublikowano

To się nie dziw, że tak mało dostajesz... Ja mam ~10-15 w plecy i mam +18 / -18 (s5). Nadrób te ranki inaczej nie licz na więcej LP... ;x

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Srebro V

Ojoj tutaj przegrane licznie przeważają, ale w tym srebrze V trudno nie trafić chociaż by na 1 troll'a lub lamera

Z:29

G:71

Czyli mam w plecy 42 rankedy ;P

Nie dziw się z takimi statystykami. Będziesz dostawać w granicach +15/18 oraz -15/-20. Zrównaj przewagę.

8372383248.png
Opublikowano

Łatwo wam napisać "wyrównaj" to jest srebro V gdzie, w teamie można uzyskać więcej trolli niż w brązie -.-

Ostatnio mam cały czas trolli. Nie gram już rankedów, bo MMR spadło mi do 1450, mając Gold 3 ;))

8372383248.png
Opublikowano

O dziwo ja też jestem w Silver V i nie mam trolla w każdej grze. Ba! Powiem Ci więcej że z ostatnich 7 rankedów wygrałem 5. Skoro masz tyle gier przegranych to może Ty jesteś tym trollem/flamerem?

Opublikowano

Nie ma trollów ? Nie rozśmiszaj mnie -.-

Grałem przed chwilą rankeda, i Ci opowiem jak było, było chujowo czego ? Ponieważ Darius na feedował z Olafem Lee Sin'a a grali 2 vs 1 top > Już masz trolla

ADC o dziwo dawał sobie "jakoś" rade.

Ja osobiście miałem mid pod kontrolą, jungle też była w porządku, przegraliśmy 17 do 35

ss:

15236765944889002340.png

Farma może nie była duża, ale wystarczająco przewyżającego przeciwnego midera jakim była Lux.

Teraz możesz pisać że jestem noobem i trollem ;)

Opublikowano

WTF :huh: Widzę, że ktoś tu nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Spróbuję wytłumaczyć "Ja byłem Zed, lux była przeciw" może dotarło.

Zresztą nie widzisz obrazka, i podświetlonego nicku ? o.O

Opublikowano

WTF :huh: Widzę, że ktoś tu nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Spróbuję wytłumaczyć "Ja byłem Zed, lux była przeciw" może dotarło.

Zresztą nie widzisz obrazka, i podświetlonego nicku ? o.O

Jak trafiasz na trollów musisz carrować,innej opcji nie ma-statyski 5/5/3 na rankedzie nie są dobre,spróbuj zawsze mieć na plusie i jak najmniej feedować,żebyś ty był nafeedowany,a midler przeciwny nie .

Opublikowano

@up wiem, że nie są dobre i starałem się na feedować, ale co z tego jak oni nie mają pojęcia co to ss. Non stop na linie wwalał mi się Lee lub Vayn/.

Opublikowano

u mnie na rankedzie wtedy byłem Gold III i w teamie miałem platyne IV no i platynka pisze na czacie podczas wybierania postaci ze bedzie carrowal riven na midzie wzial ja na first picku w przeciwnym teamie ktos wzial cassio na nia(ja bylem w jungli) no i bylo tak ze 7 minuta a riven 0/4 na linii i on do mnie z sapami ze czego mu nie gankuje okey tylko ze gdy ja chcialem mu isc zgankowac to on mial jakies 200hp i zamiast cofnac do bazy to probowal miniony bic co sie konczylo kolejnym dedem i wyszlo ze w 15 minucie mial 0/7 i po rankedzie od razu i takiego czegos nie da sie carrowac jak przy takich statach cassio robila mnie i jego na raz albo tez wczoraj na rankedzie platyna IV ja z kolega chcialem duo grac na bocie ale nie typek zabral vayne i napisal ze nie pojdziemy na bota tak wiec poszedlem na mida a kolega ktory gra adc na supporta no i vayne 10 minuta 0/4 30 farmy w late game mial chyba 2/8 a te fragi zdobyl dlatego ze dwoch sie cofalo mieli po max 200hp w jednych krzakach co byl ward nasz i ich zabil.Także trolle istnieja i nie da sie takiego czegos carrowac bo nawet zeby wygrac taka gre 4v5 to trzeba uzywac mozgu a nie ludzie tylko placza na czacie flame leci na kazdego bo ktos zle cos zrobil a sam nie jest lepszy.A np. ost. kolega z ktorym gram zazwyczaj duo to gral jakiegos normala i w jego teamie byla platynka jakas on byl w gold IV i platynka do niego ze jest noobem itd. poszli na arama 1v1 gra sie skonczyla w 15 minucie kolega wysmial go to nawet nic nie odpisywal juz :)

SW5tYXRlb19fX2V1bmVfX181NjFfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX181X19fM19fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...