Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Problem z launcherem.

Grylls

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Wczoraj zmieniałem system w swoim laptopie. Standardowo zainstalowałem rzeczy niezbędne, by odpalić grę. Problem polega na tym, że po włączeniu launchera od razu się wyłącza. Googlowałem trochę na ten temat, ale większość rzeczy nie pomogła. Czyściłem rejestr, reinstallowałem, sprawdzałem firewalla, wszystko.

Zainstalowane składniki na moim laptopie, to:

-Framework 3.0, 3,5, 4.0

-DirectX 11

-Visual c++ redistributable 2005, 2008, 2012

-Najnowszy Flash Player

-Wszystkie aktualizacje Windows 7.

Czy coś jeszcze trzeba do odpalenia gry?

Proszę o pomoc i dzięki z góry.

Opublikowano

Cześć,

Wczoraj zmieniałem system w swoim laptopie. Standardowo zainstalowałem rzeczy niezbędne, by odpalić grę. Problem polega na tym, że po włączeniu launchera od razu się wyłącza. Googlowałem trochę na ten temat, ale większość rzeczy nie pomogła. Czyściłem rejestr, reinstallowałem, sprawdzałem firewalla, wszystko.

Zainstalowane składniki na moim laptopie, to:

-Framework 3.0, 3,5, 4.0

-DirectX 11

-Visual c++ redistributable 2005, 2008, 2012

-Najnowszy Flash Player

-Wszystkie aktualizacje Windows 7.

Czy coś jeszcze trzeba do odpalenia gry?

Proszę o pomoc i dzięki z góry.

Zainstalowałeś to? :

http://get.adobe.com/air/
8372383248.png
Opublikowano

System jest świeży, nie ma antywirusa, zapora wyłączona, próbowałem innych zgodności + odpalałem jako administrator. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że przed formatem wszystko działało.

Opublikowano

Hmm.. Jeżeli odpalasz ze skrótu utworzonego na pulpicie, spróbuj go usunąć, wejść do folderu gdzie masz zainstalowanego LoL'a i z niego odpalić launchera.

8372383248.png
Opublikowano

Jak masz z ustawieniami w zaporze systemowej? Chodzi mi dokładnie o:

(Lokalizacja dla Windows 7)

Panel sterowania > System i zabezpieczenia > Zapora systemu Windows > (po boku) Ustawienia zaawansowane > (po boku) Reguły przychodzące.

Jak masz tam z Play League of Legends?

8372383248.png
Opublikowano

No to w tym samym okienku, po boku z prawej strony klikasz utwórz nową regułę, wybierasz Program, lokalizujesz lol_launcher.exe, wybierasz Zezwól na połączenie i potwierdzasz. Zobacz czy coś to zmieni. (Pamiętaj, aby zrestartować komputer po wykonaniu tej czynności)

8372383248.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...