Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Katarina czy Nidalee

Lirnen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Która lepsza? Grałem Katą z rotacji i jest super dopóki ktoś nie przerwie ulta. Jak jest z Nidalee? Porównajcie obie postacie.

Procesor: Intel Core i5-6400 3.3GHz (Turbo)   Karta graficzna: Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce OC    Płyta główna:  MSI B150M Mortar

Zasilacz:  Antec VP 500    Dysk:  SSD 240GB + HDD 1TB    RA M:  4x4GB Kingston HyperX FURY 2133MHz CL14   Obudowa: SilentiumPC RG3

Mysz: Razer Viper Mini   Klawiatura: IBOX Aurora K-4   Monitor: iiyama XU2490HS-B1

Opublikowano

Lepsza Nidalee imo

+jeden z lepszych poke'ów w grze

+pułapki są dobre w early i late

+heal

+as bonus

+super łatwo się farmi z pumy

+dobra pasywka

+bardzo dobre escape

+mobilna

Opublikowano

Obie sa bardzo mocnymi postaciami, ale bardziej polecam ci kate oraz bardziej jest przydatna w TF niz nida. Kata jest postacia na mida i wybieraj ja tylko jesli mider nie ma zadnych stunow itp zeby nie mogl przerwac ci ulta. kata nie ma many wiec ciagle mozesz spamowac ze skili w przeciwnika co jedt duzym plusem. Masz doskok do wroga lub sojusznika, miniona,warda oraz ult ktory ma bardzo duzy dmg i jest bardzo przydatny w TF

Katarina lepsza, bo jesteś w stanie kogoś zabić.

Nid rzuci dzidę, uleczy i nie ma już jak pomóc sojusznikom, a katarin skoczy i gości nie ma.

Ty chyba nie potrafisz grac w Lol'a. Grales chociaz nida?? Widocznie nigdy nia nie grales skoro mowisz ze nida jest slaba i tylko ma dzide i leczenie. Nida ma duzy dmg, mozesz palkowac nia z Q we wrogow, mozesz leczyc siebie i swoich. Po zamianie w pume masz duze dmg z bliska, wiec nida nie bije tylko z Q ale jak zamieniasz sie w pume to masz dmg ze wszystkich skili. Nida na mida raczej jest malo oplacalna wedlog mnie, no ze chyba naprawde bardzo dobrze nia grasz, ale raczej bardziej polecam nia isc na supporta, jesli twoj adc sie zgodzi.

Opublikowano

Nid na support? o.O A na jakiej lini powinno się grać nid?

Procesor: Intel Core i5-6400 3.3GHz (Turbo)   Karta graficzna: Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce OC    Płyta główna:  MSI B150M Mortar

Zasilacz:  Antec VP 500    Dysk:  SSD 240GB + HDD 1TB    RA M:  4x4GB Kingston HyperX FURY 2133MHz CL14   Obudowa: SilentiumPC RG3

Mysz: Razer Viper Mini   Klawiatura: IBOX Aurora K-4   Monitor: iiyama XU2490HS-B1

Opublikowano

Fun z gry obiema jest duży:)
Teraz musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy chcesz grać pasywnie(nida), czy agresywnie, ale pozycjonując się(kata).

Musisz także nastawić się na to, że katą masz dużo większe szanse na pentę(nidą penta to rzadkość, a katą nawet kilka w meczu się trafi w niższych dywizjach).

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Obie sa bardzo mocnymi postaciami, ale bardziej polecam ci kate oraz bardziej jest przydatna w TF niz nida. Kata jest postacia na mida i wybieraj ja tylko jesli mider nie ma zadnych stunow itp zeby nie mogl przerwac ci ulta. kata nie ma many wiec ciagle mozesz spamowac ze skili w przeciwnika co jedt duzym plusem. Masz doskok do wroga lub sojusznika, miniona,warda oraz ult ktory ma bardzo duzy dmg i jest bardzo przydatny w TF

Ty chyba nie potrafisz grac w Lol'a. Grales chociaz nida?? Widocznie nigdy nia nie grales skoro mowisz ze nida jest slaba i tylko ma dzide i leczenie. Nida ma duzy dmg, mozesz palkowac nia z Q we wrogow, mozesz leczyc siebie i swoich. Po zamianie w pume masz duze dmg z bliska, wiec nida nie bije tylko z Q ale jak zamieniasz sie w pume to masz dmg ze wszystkich skili. Nida na mida raczej jest malo oplacalna wedlog mnie, no ze chyba naprawde bardzo dobrze nia grasz, ale raczej bardziej polecam nia isc na supporta, jesli twoj adc sie zgodzi.

W LoLa gram na poziomie conajmniej dobrym.

Po za tym napisałem ci, że Nid jest słaba?

Napisałem iż Kata jest lepsza. Gram sporo obiema postaciami, więc troszeczkę koleżko wiem.

Chciałbym zobaczyć sieczkę jaką robisz nią na TF, bo chyba nie opanowałem sztuki robienia penty włócznią i healem.

Rzucisz dzidę, uleczysz jednego sojusznika i co?

I musisz uciekać, bo jesteś papierem i cię zabiją.

A Kata wskakuje, i standardowo zabiera ze sobą do grobu 3, a jak ogarnięty team to i bez problemu pozbywa się przeciwników, więc proszę nie mów głupot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...