Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Nigdy nie widziałem!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rób reinstallu bo to nic nie pomoże, patrzyłem przez fona i nie za bardzo jaki tam błąd jest czy tam jest mysql.sock(2) czy mysql.sock(64)? Sprawy mysql może zostawcie mi i innym którzy znają się na tym, wiele lat na nim działam i prawie każde błędy nie są mi obce.

Jak widziałem tutaj posty innych to żal.pl

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Chciałeś zabłysnąć, tak?

No widzę pierwszy hejter :D nie znasz mnie a już mnie tak pojechałeś, chce po prostu pomóc a teraz jestem na fonie a ss trochę na moim złomie nie jest czytelny, nie mam dużego zooma :c hm ale poradziłem sobie,

LetsPlayK.VU błąd tkwi w crashu :p tabelki się skrashowały a udowodnić? Na tabelkę np. item_proto z navicata weź sobie jak masz po polsku navicata to daj sobie napraw tabele i daj rozszerzony i zobaczysz że wywali 3 errory a ten 3 będzie pisało crash coś tam :p i widzę że źle rozdzieliłeś jak zwykle to bywa partycje, czy pod var utworzyłeś partycje większą niż 50gb? Przydałoby się tyle i czy w tmp też tyle dałeś? Pewnie nie, wpisz df -h i daj mi tutaj co pisze, a i jeszcze włącz mysql bo widzę że nie masz włączonego xD napisze z pamięci komendę na restartowanie mysql i jak coś wyskoczy to daj tutaj co wyskoczyło komenda: /usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart no więc tyle :p co do naprawy to nie rób tego, wpierw kopie zrób a potem zrób co ja napisałem :p

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wystarczy zrestartować daemona mysql i po problemie.

Koleś czy Ty widziałeś co ja napisałem? Weź sobie przeczytaj, bezsensu ten post, widzę że tylko chcesz nabijać posty.. sorka ale trochę przesadziłeś powtarzając moje słowa, użyłes tylko innego określenia -.- nonsens dla mnie -.-

Pomyśl dlaczego ja dałem komendę na restart mysql pseudo techniku? By wywaliło błąd i tak też będzie, i poza tym nie tylko wystarczy to zrobić.. wpierw konserwacja a potem włączenie taka podpowiedź dla każdego użytkownika.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Koleś czy Ty widziałeś co ja napisałem? Weź sobie przeczytaj, bezsensu ten post, widzę że tylko chcesz nabijać posty.. sorka ale trochę przesadziłeś powtarzając moje słowa, użyłes tylko innego określenia -.- nonsens dla mnie -.-

Pomyśl dlaczego ja dałem komendę na restart mysql pseudo techniku? By wywaliło błąd i tak też będzie, i poza tym nie tylko wystarczy to zrobić.. wpierw konserwacja a potem włączenie taka podpowiedź dla każdego użytkownika.

Pozdrawiam.

Bardzo fascynujące to co opowiadasz.

0LsM05U.png

Opublikowano

No widzę pierwszy hejter :D nie znasz mnie a już mnie tak pojechałeś, chce po prostu pomóc a teraz jestem na fonie a ss trochę na moim złomie nie jest czytelny, nie mam dużego zooma :c hm ale poradziłem sobie, błąd tkwi w crashu :P tabelki się skrashowały a udowodnić? Na tabelkę z navicata weź sobie jak masz po polsku navicata to daj sobie napraw tabele i daj rozszerzony i zobaczysz że wywali 3 errory a ten 3 będzie pisało crash coś tam :P i widzę że źle rozdzieliłeś jak zwykle to bywa partycje, czy pod var utworzyłeś partycje większą niż 50gb? Przydałoby się tyle i czy w tmp też tyle dałeś? Pewnie nie, wpisz df -h i daj mi tutaj co pisze, a i jeszcze włącz mysql bo widzę że nie masz włączonego xD napisze z pamięci komendę na restartowanie mysql i jak coś wyskoczy to daj tutaj co wyskoczyło komenda: /usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart no więc tyle :P co do naprawy to nie rób tego, wpierw kopie zrób a potem zrób co ja napisałem :P

Pozdrawiam.

Serio jesteś takim idiotą? Spójrz kto jest autorem tematu geniuszu ;)

1384449750-U247153.png

Opublikowano

Serio jesteś takim idiotą? Spójrz kto jest autorem tematu geniuszu ;)

Poprawiłem geniuszu, to było specjalnie i jeszcze chciałem byś napisał "na jaką tabelkę?" bo jak widzisz nie napisałem dla przykładu jaką :p bo nie wszystkie, do @autora tabelki z "bazy mysql" lepiej nie tylkaj :p

@do hejterów bardzo kocham jak ktoś mnie tak jedzie a potem zamykam ich na własnych błędach.

Pozdrawiam.

Opublikowano
No i wszystko jasne, nie ma utworzonych partycji, dedyk z tego zrąbanego hosteama pewnie masz? No nic zgraj wszystkie pliki i będzie trzeba reinstall systemu zrobić, w panelu masz taką opcję byś sam ustawił sobie rozdzielenie dysku czy jakoś tak? To daj to i hm widzę nie za bogato masz pamięci xD więc daj w partycji var 15gb, w tmp daj 15gb, w usr daj 15gb najwyżej się zmieni a powiedz Ty mi gdzie masz pliki? W home czy w usr? Bo jeśli w home to daj tam tylko 35 a jeśli w usr to daj 45gb do usr i potem będzie wszystko git ale wpierw mi napisz gdzie masz pliki serwerowe dane (jaka ścieżka) to Ci dokończe co zrobić z pozostałą ilością, no nic like by się sprzydał bo to cenna informacja.

@apel do wszystkich:

Zakaz kopiowania oraz przywłaszczania tego co ja napisałem, zakaz tworzenia tematów o tej mojej treści i podobnej, np. "Jak rozłożyć dysk twardy na partycje" itd gdyż wyżej powiedziałem jak. Wszelkie prawa zastrzeżone.

@apel dla Moderatorów i Adminów itd:

W sumie prośba, jeśli taki cwaniak się znajdzie to proszę usuwać takie tematy bo na pewno ktoś to mi na złość zrobi i stworzy temat o tym.. jak widać do tej pory chyba nikt tego nie napisał.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...