Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] TreeCapitator nie działa

Authak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem, otóż instaluje mod "treecapitator" już któryś raz i jeszcze ani razu mi nie działał. Robie dokładnie to co jest pokazane na różnych filmikach a i tak wychodzi na to, że nie działa. Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie?

Opublikowano

przede wszystkim jaka wersja MC bo jeśli 1.5.2 lub starsze to wrzucasz go do folderu coremods, a w nowszych do mods.

po drugie - musisz mieć odpowiednią wersję forge, moze być tak, że masz niewłaściwą no i treecapitatior do odpowiedniej wersji minecrafta.

a po trzecie - przeglądnij pliki ForgeModLoader.log - tam są dane ze startu gry/serwera i zobaczysz czy treecapitator się wogóle wczytuje, czy wyskakuje jakiś błąd:

poniżej przykład ode mnie - prawidłowo załadowany mod

2013-10-14 08:20:09 [FINEST] [ForgeModLoader] Found a candidate coremod [1.5.2]TreeCapitator.Forge.1.5.2.r14.Uni.CoreMod.jar
2013-10-14 08:20:09 [FINEST] [ForgeModLoader] Loading coremod [1.5.2]TreeCapitator.Forge.1.5.2.r14.Uni.CoreMod.jar
2013-10-14 08:20:09 [FINE] [ForgeModLoader] The coremod bspkrs.treecapitator.fml.asm.TreeCapitatorCorePlugin requested minecraft version 1.5.2 and minecraft is 1.5.2. It will be loaded.
2013-10-14 08:20:09 [FINEST] [ForgeModLoader] Loaded coremod [1.5.2]TreeCapitator.Forge.1.5.2.r14.Uni.CoreMod.jar

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...