Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świątynia pod ziemią w dżungli - jak wejść ? [potrzebny klucz]

PowerMenPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Znalazłem pod dżunglą świątynie, w której naprawdopodobniej znajduje się boss - królowa os. Materiału z którego jest zbudowana ta cała świątynia nie da się zniszczyć. Obszedłem całą swiątynie i znalazłem wejście, ale do wejścia potrzebny jest specjalny klucz. I tu wasza rola, gdzie znajde ten specjalny klucz ? Czekam na waszą odpowiedź a w między czasie sam go poszukam :)

Opublikowano

W tej świątyni nie ma osy :) Jest golem(ostatni boss w grze) :) By tam wejść musisz zabić Plantera (z niej wypada kluczyk) by jednak ją spotkać trzeba pokonać wszystkie "metalowe" bossy (Twinsy, Skeleton Prime, Destroyer) wtedy w jungle pojawią się pączki kwiatów (różowe, świecące. Myślę, że spokojnie się domyślisz :) ) po zniszczeniu takiego pąka przybywa Plantera :D Jest to chyba najtrudniejszy boss, więc polecam przygotować się przed pojedynkiem :) Sam Golem niestety jest beznadziejny... WoF był większym wyzwaniem (to tak na marginesie ^^) Osa mieszka w ulu :) Kilka powinieneś znaleźć w jungle(po wyglądzie poznasz i spokojnie zniszczysz kilofem.)

Bym zapomniał dopisać. Ściany tej świątyni można zniszczyć tylko kilofem, który wypada z Golema :)

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

W tej świątyni nie ma osy :) Jest golem(ostatni boss w grze) :) By tam wejść musisz zabić Plantera (z niej wypada kluczyk) by jednak ją spotkać trzeba pokonać wszystkie "metalowe" bossy (Twinsy, Skeleton Prime, Destroyer) wtedy w jungle pojawią się pączki kwiatów (różowe, świecące. Myślę, że spokojnie się domyślisz :) ) po zniszczeniu takiego pąka przybywa Plantera :D Jest to chyba najtrudniejszy boss, więc polecam przygotować się przed pojedynkiem :) Sam Golem niestety jest beznadziejny... WoF był większym wyzwaniem (to tak na marginesie ^^) Osa mieszka w ulu :) Kilka powinieneś znaleźć w jungle(po wyglądzie poznasz i spokojnie zniszczysz kilofem.)

Bym zapomniał dopisać. Ściany tej świątyni można zniszczyć tylko kilofem, który wypada z Golema :)

Dzięki za pomoc :)

Opublikowano

@WarAngel, nie wprowadzaj w błąd ;p

@top

Są 4 sposoby zeby wejsc tam:

1.Rod of Discord czy jakos tak (teleportuje tam kaj masz kursor)

2.zrobic teleportery chyba 2.5golda za 1, nie pamietam u jakiego npc

3. zabic obojetnie jakiego hardmodowego boss (te metalowe) wystarczy 1 zabicz, nie wszystkie, wtedy w losowym miejscu pojawi sie fioletowy kwiatek z którego przywolasz Plantere, z której wypada temple key

4. (to juz po zabiciu golema) Picksaw, wypada z golema, moze nizszczy bloki swiątyni

Opublikowano

I tylko jeden ze sposobów które podałeś nie wykorzystuje błędów gry :P Też nie podałeś wszystkich sposobów.. idąc tym torem można jeszcze zniszczyć kawałek ściany bądź same drzwi za pomocą Tedita. Sposobów jest wiele, jednak zgaduje, że twórcy po coś wprowadzili tak wytrzymałe ściany oraz ten klucz...już bez przesady.. Skoro ktoś chce grać to zapewne uczciwie(zresztą pytał jak zdobyć klucz a nie jak dostać się do środka bez niego). Podałem wiec jedyny słuszny sposób dostania się tam i nie jest to żaden błąd. Co do zabijania jedynie jednego bossa to tu faktycznie wiki mówi tylko o jednym, jednak znalazłem gdzieś informacje mówiące o tym, że wszystkie muszą zginąć (Szukałem tego gdyż sam skeleton prime nic nie dał. Dopiero po zabiciu wszystkich pojawiły się pąki. Oczywiście to może być pojedynczy przypadek jednak wolałem wzorować się na własnym doświadczeniu. W każdym razie nie zaszkodzi to założycielowi tematu.)

To już 9 lat z MPC <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...