Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Operator

Filippexo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z was znas plugin który mogę wykorzystać jako operatora na serwerze,miejsce gdzie gracze składają

zgłoszenia a administracja je potem rozwiązuje i zamyka itp ?

;)

Opublikowano

Jest taki skrypt na wysyłanie raportu na mpcforum. Dzięki temu skryptowi można wysyłać zgłoszenia przy pomocy /raport nick powod . W powodzie umieszczamy informacje dlaczego złożyliśmy raport a przed tym czyli na miejscu nick wpisujemy nick gracza na którego składamy skarge. Wiadomość od razu po wysłaniu przychodzi na pocztę Administracji.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Proszę skrypt ;)

#Skrypt by Arek24, edit NNoF - Dziękuję za edycje #
#versja: 0.1v#
#Wszystkie prawa zastrzeżone!#
#Możliwość edytowania skryptu jest dozwolona!#
#Reporty zapisują się w folderze: Skript --> logs --> reporty.log (Plik Tekstowy)!#

command /report [<text>] [<text>]:
	permission: 	
	description: Dzięki temu skryptowi gracze mogą reportowac innych graczy!
	aliases: re
	trigger:
		if argument 1 is not empty:
			if argument 2 is not empty:
				log "%player% zglosil: %argument 1%.Powod: %argument 2%" to "reporty"
				send "&aReportowanie gracza przebieglo pomyslnie &e%player%&a!" to player
			else:
				send "Podaj dokladnie komende: &a/report &e[Nick] &e[Powod]" to player
		else:
			send "Podaj dokladnie komende: &a/report &e[Nick] &e[Powod]" to player  

Zgłoszenia zapisują się w pliku tekstowym ;)

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Dzięki za odp,jednak nie jestem pewien czy o to mi chodziło.Potrzebuje czegoś takiego:

Gracz na samym serwerze MC może napisać wiadomość do administracji serwera,np dodaj mnie do działkI...*

I administracja rozwiązuje tak zwane zgłoszenie(checki)..

Poza tym wiecie jak można zrobić chat administracyjny na serwie,ukryty dla graczy?

pozdr

;)

Opublikowano

Dzięki za odp,jednak nie jestem pewien czy o to mi chodziło.Potrzebuje czegoś takiego:

Gracz na samym serwerze MC może napisać wiadomość do administracji serwera,np dodaj mnie do działkI...*

I administracja rozwiązuje tak zwane zgłoszenie(checki)..

Poza tym wiecie jak można zrobić chat administracyjny na serwie,ukryty dla graczy?

pozdr

Plugin StaffChat na czat adminow

sygnaturka2.png

Opublikowano

Polecam plugin ReportRTS. Umożliwia napisanie przez gracza wiadomości dla obsługi poprzez wpisanie "/modreq <wiadomość". Obsługa zostaje o tym poinformowana, jeżeli jest kilka zgłoszeń i kilku operatorów, zgłoszenie może zostać przypisane do danego operatora poprzez komendę "/claim <nr_zgłoszenia>", operator może się przenieść bezpośrednio do miejsca, w którym zgłoszenie powstało "/tpid <nr_zgłoszenia>" [Obsługuje różne światy]. Przy zamykaniu zgłoszenia można dodać wiadomość dla gracza, która zostanie mu wyświetlona "/done <nr_zgłoszenia> <wiadomość>". Dodatkowo plugin pozwala na prowadzenie statystyk, który z operatorów, ile zgłoszeń zamknął. Lekki plugin i bardzo przyjemny, dodatkowo posiada funkcję Mod-Broadcast - czat dla Operatorów.

Jest to chyba najlepsze rozwiązanie dla Ciebie, spełnia wszystkie Twoje wymogi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...