Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

KOMPUTER SIĘ GRZEJE

Arek1129

Pytanie

Opublikowano

Siemka.

Mam taki problem,że mój komputer podczas grania bardzo się nagrzewa.

Komputer składali mi w morele.net

Parametry komputera :

Procesor AMD Phenom II X4 Quad Core 965 Black Edition 3.4GHz Karta graficzna Sapphire Radeon HD7850 2048MB Obudowa SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

Do tego wentylator procesora głośno chodzi podczas gry.

Moje pytanie jest takie czy podczas kupna komputera w sklepie internetowym morele.net podczas składania nakładają taśmę termo przewodzącą ? ( jeśli się jej nie kupi oczywiście )

I co zrobić by komputer miał mniejsze temperatury ?

2512d09ed83a816497ec57c.png

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wypowiedziach autora zgaduję, że dla niego komputer ma działać a reszta go nie obchodzi. Wątpię, aby robił OC. Ale jeżeli może wydać 95zł na ferę to nawet nie wypada brać spartana.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Możesz jeszcze otworzyć bok komputera i wtedy temperatury będą niższe ;) Przynajmniej u mnie to się sprawdza, bo moja obudowa to "piekarnik" (minimalna ilość otworów na powietrze). Nałóż też taką specjalną pastę na procesor i kup lepszy cooler dla procesora (np. spartana). Pomyśl też (jeśli jest miejsce) o dodatkowy wiatrak w komputerze to wtedy będzie lepsza cyrkulacja powietrza.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Brzeczy Wentylator ? Jak tak to Box wiec sie grzeje

Wymien chlodzenie na procku na spartana lub fortisa

Sprawdz czy masz podlaczony wentylator od cpu do plyty bo to moze karta brzeczeć.

Ile masz wentylator w obudowie bo jak jeden to kup tyle ile mozna do plyty przypiac to moze spadnie o 5 stopni max.

Krecony Proc ?

auto.png

®

Opublikowano

W takim całą odpowiedzialność na przegrzewanie ponosi boxowy cooler. Najlepiej wymienić na nowego spartana za 55zł, prosty montaż. Poradzisz sobie. W dodatku nie będzie hałasował.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

zeby sie dowiedziec czy masz paste to poprostu sprawdz -.-

Bardzo sie nagrzewa tzn? jakie temperatury sa ?

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o pastę to jest ona nakładana przy montażu. Nie musisz mieć jej w koszyku. :)

Możliwe, że sklep popełnił błąd podczas składania i jej nie nałożył. W takim wypadku reklamacja.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Możesz jeszcze otworzyć bok komputera i wtedy temperatury będą niższe ;) Przynajmniej u mnie to się sprawdza, bo moja obudowa to "piekarnik" (minimalna ilość otworów na powietrze). Nałóż też taką specjalną pastę na procesor i kup lepszy cooler dla procesora (np. spartana). Pomyśl też (jeśli jest miejsce) o dodatkowy wiatrak w komputerze to wtedy będzie lepsza cyrkulacja powietrza.

W tej obudowie są już 2 wentylatory (nie wiatraki). Pastę trzeba nałożyć zawsze. Prawdopodobnie ma on ja nałożoną już teraz. Jego obudowa to nie piekarnik. Otwarcie boku tylko załamie obieg powietrza w środku.

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...