Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wieczne Logowanie.

E69

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Siemka,mam sprawę.Otóż nw czemu ale jak chce wejść na serwer cały czas piszę "Logowanie"

Nic w cliencie nie zmieniałem :/

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Wina złego połączenia serwer > klient.

Musisz posprawdzać czy przypadkiem nie zmieniłeś czegoś, czy wszystko jest włączone.

Skoro piszesz, że to nie wina klienta więc pewnie chodzi o błędy serwerowe.

Co robiłeś jako ostatnie?

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Właśnie nic. Zmieniałem tylko pliki serwerowe :P.

Więc masz inny plik game więc masz inny pong więc teraz zmienisz pong i będzie wieczne lagowanie :D hihi nie no stary na pewno pong :p

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

A konvertowałeś pliki z clienta do plików ?

Y? Chodzi Ci o item_proto? Co ma item_proto do połączeń serwerowych? xD sorka stary ale rozwin że pytanie Twoje.

Edit:

Nie pong ok, zatem coś z klientem nie teges hm a zobacz w game czy masz pong, bo może masz wersję bez pongu? Nie sprawdzałeś chyba tego, coś tak czuje :p

Pozdrawiam.

Specjalista
Opublikowano

Jak coś pliki rykox-a.

Nigdy nie miałem takiego problemu.

Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.

graphic.png

Opublikowano

Jak coś pliki rykox-a.

Nigdy nie miałem takiego problemu.

Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.

Okej, przez co włączasz klienta? Przez głowę surki czy normalnie? Bo jeśli masz wszystko dobrze zrobione to jak masz rooty z końcówką .100 to powinno zadziałać, serverimfo.py też daj z końcówką .100 em to serwer hamachi ta? Wolę się dopytać :p

Specjalista
Opublikowano

Tak przez głowę surki.Root zmienione serverinfo,py też,tak serwer Hamachi.

graphic.png

Opublikowano

No więc włącz bez tej głowy surki, jeśli metin2.bin waży Ci 800kb to nie podmieniłeś sobie na tą która waży 4mb ponad :p em włącz bez tej głowy surki tak spokojnie włączy się, a mi tam nie chodziło o serverinfo.py tylko o serverimfo.py który nie jest w rootach tylko w kliencie tam gdzie głowa surki jest.

Specjalista
Opublikowano

Niby cym mam odpalić,mam tylko głowę surki :P,plik metin2.bin waży 2,12mg.

No to te serverinfo w cliecie też zmieniłem.

W syser clientowym mam cos takiego :

1013 00:17:07451 :: CreateFromMemoryFile: Cannot create texture

1013 00:18:35244 :: granny_shared_vbs:
1013 00:18:35244 :: 0: 40
1013 00:18:35253 :: 1: 20
1013 00:18:35253 :: 2: 20
1013 00:18:35255 :: 3: 40
1013 00:18:35257 :: 4: 0
1013 00:18:35257 :: 5: 20
1013 00:18:35259 :: 6: 0
1013 00:18:35259 :: 7: 0
1013 00:18:35259 :: 8: 0

Nw może to coś pomoże.

graphic.png

Opublikowano

Lol xD pokaż mi to serverimfo.py, masz plik Lex.dll? Weź sobie z innego klienta tą aplikacje :p i pokaż mi serverinfo.py z rootów, i zobacz tam pisze serveriMfo.py

Połączenie przez navicata masz do mysql?

To hamachi tak? Wpisujesz komendę jeśli to hamachi taką: /etc/rc.d/netif restart

?

Proszę zrób mi ssa na którym zobaczę że są takie same pongi otwórz 2 razy notepad++ i do jednego daj game a do drugiego binkę i pokaż nam tutaj te pongi proszę.

Pozdrawiam.

Specjalista
Opublikowano

Zaraz Ci pokaże. Sek

Mam plik Lex.dll,do navi mam połączenie,tą komendę wpisuję wtedy gdy coś robię w navi/ftp.

Pong Clientowy :

38af428a.jpg

Pong Serwerowy:

7bfde083.jpg

Jak widać na ss pongi są takie same: :P

graphic.png

Opublikowano

Okej ale prosiłem Ciebie jeszcze o serverimfo.py i serverinfo.py więc proszę podaj :)

I jeszcze proszę daj ss jaki masz interfejs :) czyli włącz metina i pokaż interfejs bo jeśli zmieniłeś to w poniektórych trzeba ustawić w rotach ip i porty w pliku logininfo.py czy jakoś tak :p

Co do komendy zawsze ją używaj bo nie tylko służy do lepszego połączenia z navi lecz jeszcze żeby połączyło z grą, odświeża połączenie i wtedy wbijesz bo jeśli nie użyjesz tej komendy to nie połączysz się nawet za 20 lat -.- więc zawsze najlepiej przed startem channeli dawaj komendę a jeśli wybierasz tryb zapisu stany maszyny to daj tą komendę 10 razy i będzie cacy, mi możesz zaufać i to co pisze to się zgadza i na pewno nic Ci nie uszkodze czy coś, nie jestem byle kim kto by się nie znał, od wielu lat pracuje w systemach itd ale nie chwale się czy coś, tylko proszę mnie nie oceniać itd i wbij sobie to do głowy że zawsze używaj tą komendę, nie słuchaj dzieciaków którzy nie znają się a gadają głupoty, nie obrażam tutaj nikogo, tylko mówię wprzód bo dużo pseudo techników napotkałem itd.

Jeśli ktoś poczuł się zraniony, dotknięty i że się wywyższam to przepraszam.

Pozdrawiam.

Specjalista
Opublikowano

Dobrze zapamiętam na przyszłość żeby wpisywać tą komendę przed startem,lecz w tym przypadku to nic nie dało.

Niżej umieszczam to o co prosiłeś.

Serverinfo.py z root :

import locale
def BuildServerList(orderList):
retMarkAddrDict = {}
retAuthAddrDict = {}
retRegion0 = {}
ridx = 1
for region, auth, mark, channels in orderList:
cidx = 1
channelDict = {}
for channel in channels:
key = ridx * 10 + cidx
channel['key'] = key
channelDict[cidx] = channel
cidx += 1
region['channel'] = channelDict
retRegion0[ridx] = region
retAuthAddrDict[ridx] = auth
retMarkAddrDict[ridx*10] = mark
ridx += 1
return retRegion0, retAuthAddrDict, retMarkAddrDict
if locale.IsEUROPE():
STATE_NONE = 'Wyłączony'
STATE_DICT = {
0 : '....',
1 : 'Wolny',
2 : 'Zaludniony',
3 : 'Pełny',
}
CHANNELS1 = [
{'name':'Kanał 1','ip':'25.179.39.100','tcp_port':13000,'udp_port':13000,'state':STATE_NONE,},
{'name':'Kanał 2','ip':'25.179.39.100','tcp_port':13001,'udp_port':13001,'state':STATE_NONE,},
]
MARK1 = { 'ip' : '25.179.39.100', 'tcp_port' : 13000, 'mark' : '120.tga', 'symbol_path' : '120', }
AUTH1 = {'ip':'25.179.39.100','port':11002, }
NAME1 = { 'name' : 'X-Line'}
REGION0_ORDER_LIST = [
(NAME1, AUTH1, MARK1, CHANNELS1),
]
NEW_REGION0, NEW_REGION0_AUTH_SERVER_DICT, NEW_MARKADDR_DICT = BuildServerList(REGION0_ORDER_LIST)
# RESULT
NEW_REGION_NAME_DICT = {0 : 'POLAND',}
NEW_REGION_AUTH_SERVER_DICT = {0 : NEW_REGION0_AUTH_SERVER_DICT,}
NEW_REGION_DICT = {0 : NEW_REGION0,}
MARKADDR_DICT = NEW_MARKADDR_DICT
REGION_DICT = NEW_REGION_DICT
REGION_NAME_DICT = NEW_REGION_NAME_DICT
REGION_AUTH_SERVER_DICT = NEW_REGION_AUTH_SERVER_DICT
TESTADDR = { 'ip' : '210.123.10.153', 'tcp_port' : 50000, 'udp_port' : 50000, }

Serverimfo.py z clienta,chyba nie muszę dawać : mam tam tylko ip z hamachi z końcówką 100 ;)
Interfejs.
Nie był pod żadnym względem modyfikowany-kompletnie nic nie zmieniałem w cliencie poza root(serverinfo.py),nawet tło logowania nie było ruszane.
1-ss
14a06690.png
2-ss
cbbf891b.png
3-ss
61b9509e.png

graphic.png

Opublikowano

Dziękuję, hm a próbowałeś na innym kliencie wejść? Weź sobie innego klienta pobierz nie wiem nawet pla i plik exe który waży z 4mb i zobacz czy wejdziesz ja obstawiam że że to wina klienta rykoxa i dlatego możemy to sprawdzić, najlepiej pla z 2010r. bądź 2011, ja bym sprawdził ale nie mam działającego laptopa i lipa :c jak w rootach albo w locale będziesz miał plik logininfo.py czy jakoś tak to otwórz go i poszukaj 13000 i jak znajdzie taką frazę to tam będzie trzeba ustawić ip :p trudno mi bez laptopa Ci pomóc ale bądź spokojny, za kilka dni w mig Ci to zrobię :p bez laptopa to nici :c

Pozdrawiam.

Specjalista
Opublikowano

Sprawdzałem na 2 clientach i na każdym logowanie,

Nie mam pliku logininfo.py

Ok,bd czekał cierpliwie,może chociaż Ty mi pomożesz.

Dodam że na tych plikach miałem serwer 3-4 razy i nigdy nie miałem takiego problemu :/ .

graphic.png

Opublikowano

Ok ok, więc problem wydaje się na serwie, a teraz głupie pytanie, dałeś reboot i potem po wpisaniu passów dałeś komendę do odświeżania połączenia a potem włączyłeś channele i wiadome trzeba chwilę zaczekać bo nie od razu połączy, zwykle odczekać do 5 minut ?

Jak tego nie robiłeś to spróbuj, może w ustawieniach Ci się zmieniło coś, daj sobie komendę ifconfig i zobacz czy będzie tam Twoje IP z końcówką .100 a jak nie będzie to daj sobie sysinstall i wiesz co dalej zrobić ^^ no nic to ostatni post, wrócę z pracy to odczytam jakie postępy są :D pomogę Ci na pewno jak będę miał już laptopa więc bez obaw.

Miłego dnia życzę, powodzenia.

Pozdrawiam.

Specjalista
Opublikowano

Tak zrobiłem reboota,wpisałem komendę do odświeżania,włączyłem chanele komendą /start a potem jeszcze wpisałem ps :p.

wpisałem ifconfig i jest moje ip.

Wzajemnie i dzięki wielkie :).

Pozdrawiam.

graphic.png

Opublikowano

Zmieniłeś w root ?

Powiesz jaki masz pilki serwerowe

@Edit , juz wiem masz RyKoX V2 xD

Chyba masz zła bsd napisałeś pierw normalne IP hamachi i druga na koncu 100 ? i 255.255.255.0 zmień na 255.0.0.0

A może masz błąd root . Root.eix wypakowuj , folderz root i znajdz serverinfo.py i otwórz notepad++

Wypisz IP na końcu 100

CHANNELS1 = [
{'name':'Kanał 1','ip':'Twój IP','tcp_port':13000,'udp_port':13000,'state':STATE_NONE,},
{'name':'Kanał 2','ip':'Twój IP','tcp_port':13001,'udp_port':13001,'state':STATE_NONE,},
]
MARK1 = { 'ip' : 'Twój IP', 'tcp_port' : 13000, 'mark' : '120.tga', 'symbol_path' : '120', }
AUTH1 = {'ip':'Twój IP','port': 11002, }
NAME1 = { 'name' : 'Nazwa Serwer'}

Ale robiłeś spacje ? AUTH1 = {'ip':'Twój IP','port':Tutaj raz spacja11002, }

Mam nadzieję ze pomagłem cię :)

Opublikowano

Tak zrobiłem reboota,wpisałem komendę do odświeżania,włączyłem chanele komendą /start a potem jeszcze wpisałem ps :p.

wpisałem ifconfig i jest moje ip.

Wzajemnie i dzięki wielkie :).

Pozdrawiam.

No okej, no dzięki hm więc jutro idę do serwisu po laptopa i zobaczę co oni mi tam powiedzą, hm a może zapora windows Ci blokuje połączenie, masz ją włączoną? Jeśli tak to wyłącz na chwilę, antywirusa też jeśli masz i sprawdź :p

Opublikowano

No okej, no dzięki hm więc jutro idę do serwisu po laptopa i zobaczę co oni mi tam powiedzą, hm a może zapora windows Ci blokuje połączenie, masz ją włączoną? Jeśli tak to wyłącz na chwilę, antywirusa też jeśli masz i sprawdź :P

Kamil... Ale mam wszystko właczony antywirus , zapora bez problem xD

Specjalista
Opublikowano

Zmieniłeś w root ?

Powiesz jaki masz pilki serwerowe

@Edit , juz wiem masz RyKoX V2 xD

Chyba masz zła bsd napisałeś pierw normalne IP hamachi i druga na koncu 100 ? i 255.255.255.0 zmień na 255.0.0.0

A może masz błąd root . Root.eix wypakowuj , folderz root i znajdz serverinfo.py i otwórz notepad++

Wypisz IP na końcu 100

CHANNELS1 = [

{'name':'Kanał 1','ip':'Twój IP','tcp_port':13000,'udp_port':13000,'state':STATE_NONE,},

{'name':'Kanał 2','ip':'Twój IP','tcp_port':13001,'udp_port':13001,'state':STATE_NONE,},

]

MARK1 = { 'ip' : 'Twój IP', 'tcp_port' : 13000, 'mark' : '120.tga', 'symbol_path' : '120', }

AUTH1 = {'ip':'Twój IP','port': 11002, }

NAME1 = { 'name' : 'Nazwa Serwer'}

Ale robiłeś spacje ? AUTH1 = {'ip':'Twój IP','port':Tutaj raz spacja11002, }

Mam nadzieję ze pomagłem cię :)

Mam nadzieje że aż za takiego jełopa mnie nie masz :P,wszystko zmieniłem poprawnie,nie używam spacji tylko [TAB]. :)

No okej, no dzięki hm więc jutro idę do serwisu po laptopa i zobaczę co oni mi tam powiedzą, hm a może zapora windows Ci blokuje połączenie, masz ją włączoną? Jeśli tak to wyłącz na chwilę, antywirusa też jeśli masz i sprawdź :P

Zapora off,antywirus off :)

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...