Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kastet

Ogolone Jajka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam zamiar kupić kastet, ponieważ nie mieszkam w miłej okolicy i taki by mi się przydał. Trenuję MMA więc będę wiedzieć jak go użyć i kiedy. 1 vs 1 na pięści to jest ok, ale jak już jest 2 vs 1 albo 3 vs 1 to nie ma przebacz i wyciągam kastet i tyle po sprawie. Posiada was ktoś kastet ? bo chcę wiedzieć czy jest niezawodny w każdej sytuacji :) Mam zamiar używać go tylko w skrajnych przypadkach..

Opublikowano

Masz zamiar kogoś kastetem po twarzy bić ?

W Polsce na posiadanie kastetu wymagne jest zezwolenie wydawane przez komendanta powiatowego Policji, o czym mówi art. 9 ust. 3 w związku z art. 4 ust. 4 podpunkt a) "Ustawy o broni i amunicji" (ponadto kastet jest traktowany przez prawo karne jako tzw. niebezpieczne narzędzie, m.in. art. 159 - zaostrza sankcję karną za bójkę z użyciem niebezpiecznego narzędzia), za niestosowanie się do tego przepisu ustawodawca przewidział karę aresztu albo grzywny.

Tym możesz kogoś zabić, tym bardziej trenujesz mma, więc pewnie wiesz jak wyprowadzić cios całym ciałem, co powoduje, że siła takiego ciosu jest nie mała... Pomyśl o jakimś gazie, pałce teleskopowej... ew. trenuj więcej i stroń od kłopotów, nie zawsze trzeba się bić.

Na kastet pozwolenie jest bodajże od 21roku życia.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Masz zamiar kogoś kastetem po twarzy bić ?

Tym możesz kogoś zabić, tym bardziej trenujesz mma, więc pewnie wiesz jak wyprowadzić cios całym ciałem, co powoduje, że siła takiego ciosu jest nie mała... Pomyśl o jakimś gazie, pałce teleskopowej... ew. trenuj więcej i stroń od kłopotów, nie zawsze trzeba się bić.

Na kastet pozwolenie jest bodajże od 21roku życia.

Nie muszę po twarzy, w jaja też mogę spokojnie albo w nere. Wiem, że kastet ogólnie nie dozwolony i trzeba mieć na niego pozwolenie komendanta policji ale chuj mnie to :D jeszcze mam pytanie jak komuś zajebe z kastetem to chyba będzie mniej boleć niż bez ? Nosiłbym pałkę itd. ale z kastetem czułbym się bardziej bezpiecznej, ponieważ łatwiej go ukryć i jest bardziej poręczny, a tak serio pałką można większą krzywdę wyrządzić np. w kolano.
Opublikowano

kup se kurwa od razu klamke, co sie bedziesz pierdolil, myslisz ze tylko ty takie problemy w calym kraju masz? co to za pytania w ogole sa...mysl zanim temat napiszesz

Opublikowano

Boli ale wewnętrzna strona dłoni, jakby kość od kciuka, nie kostki ;) Jak kogoś pobijesz kastetem to wyrok masz dużo większy, a nie trudno zrobić z kogoś kalekę. ew. zobaczą, że kastet masz, to dostaniesz kose na żeberka, to Ci się odechce wojowania :D

Ból zależy od siły ciosu i tego jak część ciała w którą bijesz jest twarda, kastet to kwestia 10 zł na bazarze, kup i sprawdź jak boli ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

Kastet? lepiej zaopatrzyć się w gaz pieprzowy znajomy od roku nie rusza się bez niego z domu xD

Ewentualnie ktoś ci odbierze kastet i przetestuje na tb :x

W skrajnych przypadkach? pierdoln*esz zabijesz i tyle z twojego życia

Opublikowano

Od kastetu jest lepsza pałka teleskopowa w sytuacjach 2vs1, 3vs1. Gwarantuje że dobrze wykonany jeden cios z takiej pałki i osobnik leży (zależy jeszcze gdzie się trafi). Drogie nie są.

Opublikowano

Zamiast wprawiać się w konflikt z prawem kup tą pałkę teleskopową. Lub też kup gaz pieprzowy ;) Gaz pieprzowy jak coś jest legalny i nie potrzeba na to pozwolenia

USTAWA z dnia 21 maja 1999 r.
o broni i amunicji.

Dz.U. z 2004 r. Nr 52, poz. 525, Nr 96, poz. 959,
z 2006 r. Nr 104, poz.708 i 711.

Rozdział 2
Zasady i warunki wydawania, cofania pozwoleń na broń, rejestracji broni oraz dysponowania bronią i amunicją

Art. 11.
Pozwolenia na broń nie wymaga się w przypadku:

6) posiadania ręcznych miotaczy gazu obezwładniającego;

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Przymierzasz się do kupna kastetu, trenujesz niby MMA a pytasz się czy cię będzie boleć jak kogoś uderzysz?!

Pewnie nawet nie potrafisz pięści poprawnie złożyć, kastet ci w niczym nie pomoże...

1382800106-U1012385.png

Opublikowano

Przymierzasz się do kupna kastetu, trenujesz niby MMA a pytasz się czy cię będzie boleć jak kogoś uderzysz?!

Pewnie nawet nie potrafisz pięści poprawnie złożyć, kastet ci w niczym nie pomoże...

Ta, trenuje MMA i nie potrafię pięści złożyć. Nie musisz się dowartościowywać takimi komentarzami, ponieważ założę się, że ty jesteś zabijaką na ulicy i bijesz się 1 na 20 i ich jedną ręka ciśniesz. A co do tematu nie chcę gazu, ponieważ kastet będzie mi służyć dłużej, a jak ktoś mi zabierze taki gaz z ręki (nie jest to trudne) to mi też w oczy najebią go i po sprawie. I tak ogólnie będę unikał wszystkich zaczepek jak się da, ale jak już gościu leci do mnie z pięściami to nie będę spierdalać.
Opublikowano

Ta, trenuje MMA i nie potrafię pięści złożyć. Nie musisz się dowartościowywać takimi komentarzami, ponieważ założę się, że ty jesteś zabijaką na ulicy i bijesz się 1 na 20 i ich jedną ręka ciśniesz. A co do tematu nie chcę gazu, ponieważ kastet będzie mi służyć dłużej, a jak ktoś mi zabierze taki gaz z ręki (nie jest to trudne) to mi też w oczy najebią go i po sprawie. I tak ogólnie będę unikał wszystkich zaczepek jak się da, ale jak już gościu leci do mnie z pięściami to nie będę spierdalać.

Chłopie, nie dostaniesz legalnie w Polsce kastetu jak nie masz pozwolenia i wymagania wiekowego.

Musisz mieć bardzo ważny powód, aby zostać nim "obdarzony" :D

Poza tym, takim narzędziem można spokojnie zabić człowieka, a jeśli osoba która go wydaje dowie się, że trenujesz MMA, raczej nie będzie zachwycona.

Potem (jeśli kogoś zraniłbyś w taki sposób, że stałby się kaleką lub zabił byś go, nawet w obronie koniecznej) mogą Cię posądzić o używanie swoich umiejętności poza matą i wtedy pójdziesz do pierdla, dostaniesz zakaz trenowania MMA i zabiorą Ci kastet ;c (tym ostatnim się nie przejmuj :D). Dobrze się nad tym zastanów.

727881401622271220780.jpeg
Admin Cienia
Opublikowano

Kastet? Chcesz kogoś zabić? Prędzej ktoś tobie go wyrwie i ciebie zrani. Już lepiej kupić policyjny gaz pieprzowy.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Ale gaz ssie, bo można go szybko zmarnować, a taki kastet jest ekonomiczny i na długo mi wystarczy. Takim kastetem raz przypierdole i tyle ale tylko w ostateczności. A kastet przez neta kupuję od sprawdzonego gościa, przez przesyłkę za pobraniem :D

Opublikowano

No to bierz ten kastet i posiadaj go nielegalnie.. W sumie to Twoja sprawa - my tylko podrzucamy Ci pomysły :) Pamiętaj, żebyś zostawił to dla siebie, a nie dla szpanu. Również gdy będziesz z tym na dworze, to chowaj to, bo jak policja zobaczy to będzie lipa :P

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

No to bierz ten kastet i posiadaj go nielegalnie.. W sumie to Twoja sprawa - my tylko podrzucamy Ci pomysły :) Pamiętaj, żebyś zostawił to dla siebie, a nie dla szpanu. Również gdy będziesz z tym na dworze, to chowaj to, bo jak policja zobaczy to będzie lipa :P

Wiem, nawet nie będę kolegom pokazywać ani nic tylko po prostu ja o tym będę wiedzieć i ciągle będę mieć go schowanego. I tak mieszkam w takiej okolicy co policja jest raz na 3 miesiące spiszą dwóch pijaków jakiś i jadą. Oni po prostu boją się tutaj jeździć, a jak już jadą to sporą ekipą :D

Opublikowano

Kastet jest ujowy.

Po 1 cwiczysz MMA i nie znasz miejsc ktre powalily by typa 1 uderzeniem ? To po co ty chodzisz na to MMA ? Bo jest fajne :D

Lepiej miec palke teleskopowa z sznurkiem na koncu by nie wypadla z lapy. Bijesz w kolano raz i bierzesz sie za drugiego.

Kastet mialem okazje tylko raz uzyc. To tak uzylem, ze chcialem typa trafic w nereczke i sie odsunal a wyjebalem w mur i polamalem sobie palce. A co najlepsze dostalem jeszcze wpierdol :D.

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Gaz Pieprzowy moim zdaniem jest lepszy. Nie jest to broń biała więc możesz go posiadać bez żadnych specjalnych pozwoleń. Lepiej kogoś unieszkodliwić niż połamać czy nawet zabić kastetem czy jakimś innym gównem.

Opublikowano

Tylko ja chce karać tych skurwysynów, bo jak widzę, że idą po mieście i wyzywają jakieś kobiety, albo chuj wie co robią to mnie trzęsie normalnie. Ogólnie nawet jakbym miał ten kastet to bym nie napierdalał z całej siły tylko raz w dobre miejsce i gościu leży.

Opublikowano

Tylko ja chce karać tych skurwysynów, bo jak widzę, że idą po mieście i wyzywają jakieś kobiety, albo chuj wie co robią to mnie trzęsie normalnie. Ogólnie nawet jakbym miał ten kastet to bym nie napierdalał z całej siły tylko raz w dobre miejsce i gościu leży.

To idz sobie na kraw mage i trenuj i pokaz im dobra droge ahah :D po treningach na kraw madze nie beda ci potrzebne jakies gowna typu kastet.

Poczekaj az paru osobom wpierdolisz z kastetm i dowiedza sie o Tobie a wpadna na Ciebie i juz z domu nie wyjdziesz :)

Powiedz mi po uj ci kastet jesli mozna uzyc samej piesci by przeciwnik po 1 ciosie padl na plecy ?

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Jeśli trenujesz sztuki walki i kogoś pobijesz, a nie staniesz w samoobronie to dostaniesz wyższą karę. Gdybyś miał jeszcze kastet do tego to kara będzie dość wysoka. Po za tym, pomyśl jeśli jest 3, 2 typa to mogą ci siłą wyciągnąć kastet i w tedy masz problem. Baton to lepszy wybór.

Bez-nazwy_nrsrana.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...