Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bronie

ZiioomalPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.
Kupiłem ostatnio BF 3 premium edition.
Mam takie pytanko , jedna z klas która mi się spodobała to inżynier naprawianie+bazooka+karabin=ogień
Mam tylko takie pytanko jakie bazooki są dobre które brać a które lepiej nie , często strzelam samonamierzającymi nazwa bazy to Stinger czy jakoś tak , ale ostatnio miałem też odblokowane SMAW czy jakoś tak jednak nie skorzystałem , chodzi mi o to która ma większy dmg czy więcej ammo , bo z tego co wiem Javelin jest najlepsza no ale.... mam 2 poziom...
Karabinki ? jesli dobre to jakie ? uzywam standardowych ale coś kiepsko mi idzie ze strzelaniem do pojedynczych celów ;s

W skrócie:
1.Jakie bazooki na niski poziom polecacie ? //Po jakim lvlu otrzymam dobrą bazooke (mam 2 lvl)
2.Jaki jest dobry karabinek również na taki w miarę niski poziom ?
3.Dlaczego jednym razem w bazooce mam 7 naboi a innym razem max 4 ?
4.Co ze sniperem ? jako że gram cały czas na sporych mapach są same pojazdy , raczej nikt pieszo nie chodzi więc ciężko wbić lvl , opłaca się nim grać ? jakiś moździerz czy coś się dostanie albo coś do walki z samolotami/heli ?

Z góry dzięki za odpowiedzi , każda odpowiedź = like ;)

Opublikowano

1. Dobre RPG na techniku od 6-8 lvl.

4. Snajperem graj na mapach bez duzej ilosci pojazdow. Polecam osobiscie mapke kanal noushar, jest pewien bug na kampe dla snajpera :>

Udzielam pomocy na PW

Pozdro dla zioma _Lupo_101 :>

DAJ LAAAJKA

Opublikowano

M16a14 czy jakiś taki nie pamiętam nazwy + celownik holograficzny i jedziesz ;-)

Opublikowano

Dzięki , lajki dla każdego.

A takie pytanko , żeby nie spamić nowym tematem , dużo czasu zajmie mi odblokowanie jakiegokolwiek celownika do karabinu ? :P

Opublikowano

Nie dostaniesz punktów jeśli jeszcze raz dołączysz do tego samego serwera przed zakończeniem rundy

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

1.Jakie bazooki na niski poziom polecacie ? //Po jakim lvlu otrzymam dobrą bazooke (mam 2 lvl) Zależy na jakiej mapie walczysz i jaki typ walki preferujesz, jednak na początek jak zawsze polecam RPG/SMAW, jak potrenujesz to nie bedziesz musiał specjalnie brać Igły czy Stingera na heli/jety. A przy okazji można walczyć z innymi pojazdami naziemnymi czy rozwalać budynki. Javelin przydaje się wtedy, gdy masz dobry skład tzn. snajper z soflam'em oraz wsparcie z amunicją, może się przydać lekarz ale nie koniecznie. Najlepiej jak są w teamie 2 osoby z javelin'em.

2.Jaki jest dobry karabinek również na taki w miarę niski poziom ? AKS-74U, dosyć mocny, nie strzela może zbyt szybko ale za to bardzo celny, M4A1, odpowiednik M16 od szturmowca. Szybkostrzelny, dosyć celny, przyzwoite obrażenia. MTAR-21 z zadania z dodatku Close Quarters, szybkostrzelny i na bliski dystans sprawdza się świetnie. A-91 także dobre na średni dystans, szybkostrzelne, ale łatwe w opanowaniu, więc do 70-80m się sprawdza.

3.Dlaczego jednym razem w bazooce mam 7 naboi a innym razem max 4 ? Poprzez specjalizację drużynowe. Gdy grasz sam w teamie, lub nikt aktualnie nie ma aktywnej specjalizacji, to masz 4 pociski w RPG/SMAW, jednak gdy ktoś weźmie ładunki drużynowe, lub Ty to weźmiesz (na początku będziesz miał to, lecz działa tylko dla Ciebie, później odblokujesz to dla całej drużyny) zwiększa Ci liczbę pocisków, C4, claymore'ów i całej reszcie ładunków wybuchowych.

4.Co ze sniperem ? jako że gram cały czas na sporych mapach są same pojazdy , raczej nikt pieszo nie chodzi więc ciężko wbić lvl , opłaca się nim grać ? jakiś moździerz czy coś się dostanie albo coś do walki z samolotami/heli ? Co do gry "Zwiadowcą" (bo tak poprawnie nazywa się ta klasa) na dużych mapach, musisz się liczyć z tym, że cięzko będzie jeśli dopiero zaczynasz. Najpierw musisz się nauczyć strzelać z danego karabinu snajperskiego, żeby móc ocenić gdzie strzelać gdy cel jest w ruchu, ocenić na oko odległość i próbować (na takich mapach raczej nikt nie stoi i nie czeka aż ktoś go zabije).

Zacznij od małych map, może być jakiś TDM, później zwykły podbój lub tryb rush na otwartych mapach, a potem jak będziesz chciał to duży podbój.

Moździerz dostaje żołnierz wsparcia po zdobyciu 40tyś punktów, jest on do użycia na ziemi i nic wspólnego z pojazdami nie ma, oprócz tego, że trochę może je uszkodzić.

Żeby dostać coś dla helikoptera lub jeta, czy innych pojazdów musisz nimi grać, zdobywać punkty, przejmować flagi, zabijać innych. Na battlelogu w zakładce pojazdy możesz sprawdzić ile punktów potrzebujesz do danego odblokowania i co ono daje.

Jeśli wyjdziesz w rundy, która się nie zakończyła, dostaniesz swoje punkty, które w jej trakcie zdobyłeś. Jednak wchodząc ponownie na ten sam serwer na tą samą rundę, raport dostaniesz ze statystykami z drugiego wejścia, ale nie martw się, to wszystko Ci się doda, możesz zdobywać po 500pkt i wychodzić, wejść znowu, zdobyć 500pkt i wyjść i tak kilka razy, później dostaniesz np. 3000 pkt pomimo że w raporcie będzie np. 500

Po wejściu w zakładkę bronie oraz po wybraniu broni, która cię interesuję, na dole będziesz miał pokazane wszystkie odblokowania i napisane ilu wrogów z tej broni musisz zabić, aby dostać dany celownik, czy lufę do broni. Zwykle do 100 zabić wystarcza aby mieć wszystko co potrzebne (celownik kolimatorowy czy podobny, rączka, lufa,laser, reszta co celowniki, których mało kto używa np. PK-A, PKA-S, czy M145)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka.

Kupiłem ostatnio BF 3 premium edition.

Mam takie pytanko , jedna z klas która mi się spodobała to inżynier naprawianie+bazooka+karabin=ogień

Mam tylko takie pytanko jakie bazooki są dobre które brać a które lepiej nie , często strzelam samonamierzającymi nazwa bazy to Stinger czy jakoś tak , ale ostatnio miałem też odblokowane SMAW czy jakoś tak jednak nie skorzystałem , chodzi mi o to która ma większy dmg czy więcej ammo , bo z tego co wiem Javelin jest najlepsza no ale.... mam 2 poziom...

Karabinki ? jesli dobre to jakie ? uzywam standardowych ale coś kiepsko mi idzie ze strzelaniem do pojedynczych celów ;s

W skrócie:

1.Jakie bazooki na niski poziom polecacie ? //Po jakim lvlu otrzymam dobrą bazooke (mam 2 lvl)

3.Dlaczego jednym razem w bazooce mam 7 naboi a innym razem max 4 ?

4.Co ze sniperem ? jako że gram cały czas na sporych mapach są same pojazdy , raczej nikt pieszo nie chodzi więc ciężko wbić lvl , opłaca się nim grać ? jakiś moździerz czy coś się dostanie albo coś do walki z samolotami/heli ?

Z góry dzięki za odpowiedzi , każda odpowiedź = like ;)

Odpowiedzi:

1.Ja polecam na 1lvl Pod. (Bo można jej użyć w każdej chwili, tylko trzeba wiedzieć jak :) )

2.Mój Ulubiony jest na współpracy i wiele innych broni :*

3.Ponieważ ktoś z Teamu może mieć "Amunicję Drużynową" wiec masz 7 a standardowo to 4

4.Heli./Samolotami <---- nabijesz tylko do tego ... a jak chcesz snajpera na nabić to polecam DM Kanały i snajperka bez celownika :)

Opublikowano

Odpowiedzi:

1.Ja polecam na 1lvl Pod. (Bo można jej użyć w każdej chwili, tylko trzeba wiedzieć jak :) )

2.Mój Ulubiony jest na współpracy i wiele innych broni :*

3.Ponieważ ktoś z Teamu może mieć "Amunicję Drużynową" wiec masz 7 a standardowo to 4

4.Heli./Samolotami <---- nabijesz tylko do tego ... a jak chcesz snajpera na nabić to polecam DM Kanały i snajperka bez celownika :)

Na Kanały Nouszahr snajperka bez celownika nie jest najlepszym pomysłem. Na zespołowy DM snajperem polecam M5K z laserem i powiększonym magazynkiem.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...