Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Widmowy tancerz vs Kosa Stattika

patryk0054

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciągle mam dylemat co składać. A wy ? Co myślicie i w jakich sytuacjach wybieracie tak a nie inaczej ?

Na których postaciach lepiej jest wybrać stattika a nie widmowego i na odwrót?..

Opublikowano

Widmowy-przez to że kosa to bardziej jest pod farmę/może trochę do walk 2v1(lub team fightów)(ogólnie jakiś DMG z tego przedmiotu),a widmowy ma nieco większy AS oraz kryty(do tego jakiś tam mały % do szybkości ruchu).Warto też zauważyć,że kosa bardziej by się przydała do early/mid , a widmowy do late.

Opublikowano

Ja nigdy nie lubiłem stattika dlatego zawsze brałem dancera. Dobry pasyw, kryty, ms i as, niezawodny na większości postaci gdzie mamy kosę/pd do wyboru

Opublikowano

Ja nigdy nie lubiłem stattika dlatego zawsze brałem dancera. Dobry pasyw, kryty, ms i as, niezawodny na większości postaci gdzie mamy kosę/pd do wyboru

mialem to samo teraz uznalem takze moc stattik shiva. Phantom na tristanie varusie vayne , stattik na cait, ashe ,twitch,

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Stattatik na wszystko co bazujeaa jest dobre. Do tego to jeśli jest pierwszy item to mamy spore źródło obrażeń i do tego mega ułatwia farmę. A to tylko pasyw. Wiec jeśli mam wybrać jeden z tych itemów to zawsze kosa.

Opublikowano

kosa jest dobra na trynde. Na niego składam przeważnie hydre, buty szybkości, kose, widmowy, zefir i ostrze nieskończoności. zamieniam później kose na krwiopijce i gitara. buty staram sie ulepszyć od razu po zakupie na zielone. Speeda mam około 490, dasha co kilka sek jak wale w minony i jestem mega mobilny.

ogólnie kosa jest dobra do początkowej fazie gry i jak chce sie wyfarmic. widmowy jest lepszy do late i fajnie współgra z np. ostrzem nieskończoności. Na adc przeważnie kupuje widmowego.

snikersproject1.png
Opublikowano

ja kose kupuje tylko na twitchu i ashe

reszta, czyli np. cait czy vayne potrzebują late. PD będzie najlepszym rozwiązaniem dla tego typu postaci

2vlp0kh.png

Opublikowano

Statik (chyba tak sie pisze) dla mnie jest bardziej interesującym przedmiotem. On jest na podobieństwo Łuku z Sezonu 1/2 który miał podobne właściwości i te samą passywke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...