Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Czy warto kupić Yorick'a?

Mountines

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warto go kupic. Yorickiem mozesz atakwoac z dystansu jak i z bliska. duchy sa wkurzajace i jesli zucisz je na przeiwnkia to ten zazwyzcaj sie sie troche cofa i zawsze jest szansa ze straci troche farmy i przy okazji odejmiesz mu troche hp :) Z Q masz duzy dmg z bliska, z W masz slowa, a z E masz heal'a z sporym dmg. Ulti mozesz stworzyc swojego klona lub kogos innego i po smierci tym klonem przez jakis czas mozesz atakwoac. Typek napisal ze jest strasznie manozerny, ale wcale to nie jest prawda. Jesli umiejetnie garsz to mana ci nie wyjdzie, jedynie przez jakeis 10 min bedzuiesz musial uwazac na mane a potem juz mana ci nie wyjdzie i bedziesz mogl sobie blue wziasc. odrazu mowie nie sugeruj sie poradnikami z Mobafire bo tam wdlog mnie sa slabe poradniki na niego zrobione. Ja jak gram yorickiem z wlasnym buildem to koncze srednio ze statami 15/5. Moje ostatnie staty to 14/7/13 12/4/10 19/10/16 8/2/9 oczywiscie nie zawsze dobrze ci pojdzie. Okorat w tych grach gralem z normalnymi ludzimi wiec gry byly w miare latwe a dzieki ultowi mozesz jak walczysz 1vs1 zrobic jeszce swojego klona i przeciwnkik nie zyje. ja gram yorickiem ze kupuje hydra,berserki,krwiopijec a potem np randuin, lodowy itp

mam nadzieje ze pomoglem i przepraszam za wszelkie bledy. I zastanawiam sie ile osob mnie wysmieje ze yorickiem ni kupuje reg many bo podobno od jest ( bardzo manozerny...) ale to wcale nie jest prawda jesli umie sie grac :)

Opublikowano

jest masa lepszych picków na topa za 4800 a nawet za 3150. Kupić go zawsze możesz kupić, ale gdy posiadasz takie postacie jak Riven, Renekton, Shen które są podstawa na topa.

plusy Yoricka

+ dobry sustain

+ dobry harass

+ niezłe ulti

minusy :

- jak jakas postac ma doskok do ciebie (Riven, Aatrox) to jestes bez szans

- zero escapu, dobry gank na ciebie skonczy się smiercia albo spaleniem flasha

- w late (jak dla mnie) poza rzuceniem ulti na carry nic innego nie zrobi.

XYZ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...