Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ogólnie o grze

AveRa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam już serię ok. 12 porażek z rzędu (Leavy naliczam jako porażkę, bo mi czasem net pada -.-) i tak stwierdziłem... Że ja chyba nikim nie umiem dobrze grać. Z tych postaci co mam (Shen, Katarina, Teemo, Jax, J4 i parę innych) to chyba dobrze gram tylko Teemo (Zawsze jakieś tam staty na +) czasem może Katą się uda i Jax'em... Ale... Kiedy przeciwnicy są do dupy. Dzisiaj grałem sobie z kolegami (Ja mam 14 lvl, oni 30, rankedów niewiele - najwięcej jeden kolega - 41) i trafiliśmy na zgraną drużynę... Poszedłem na junglę J4 (Lubię grać na jungli) i na lubieniu się skończyło. Staty 1/12/5... Nafeedowałem Ahri i na tym się skończył mecz, że strzeliła pentę i tak się zakończył mój dzień w LoL'u. Nie wiem, czy mógłym coś zrobić, czy by mnie ktoś mógłby nauczyć grać? Nie wiem... Durne pytanie, ale moi koledzy w miarę grać umieją a mi nic nie idzie.

Opublikowano

Masz tylko 14 lvl i dziwisz się, że z trzydziestkami przegrywasz? Graj, a skill przyjdzie z czasem.

Chodzi o to, że miewałem staty 16/0/coś tam etc. Tylko jak trafiałem już na dobrego gracza to lamiłem jak diabli... Tylko, że tak. Do 12 lvla nabiłem 50 wygranych. Mam lvl 14... i 52 wygrane... Przez 2 lvle 2 wygrane -.-

Opublikowano

Jeszcze długa droga przed Tobą,ludzie mający 30 lvl dobrze nie potrafią grać,a ty się trudzisz low lvelem ?

Osobiście polecam Ci oglądanie streamerów,różnych filmików na youtube,a najbardziej się nauczysz oglądając mistrzostwa.

Próbuj pomału last hittować oraz nie wbijać się dla fragów(gracz dla przydatności dla teamu).

Opublikowano

Jeszcze długa droga przed Tobą,ludzie mający 30 lvl dobrze nie potrafią grać,a ty się trudzisz low lvelem ?

Osobiście polecam Ci oglądanie streamerów,różnych filmików na youtube,a najbardziej się nauczysz oglądając mistrzostwa.

Próbuj pomału last hittować oraz nie wbijać się dla fragów(gracz dla przydatności dla teamu).

Last hitować umiem, ogólnie wiem co mniej więcej budować na dane postacie etc. Lubię grać supportami, bo przynajmniej jak padnę, to się nic nie dzieje... Oglądam kilku róznych Youtuberów co nagrywają z LoL'a. Ale ja nie umiem przemienić tego co widziałem na grę.

Opublikowano

Może zagraj sam ? Poziom nie będzie zawyżony i grać będziesz na równi z innymi, z tym że wielu wtedy nie docenia jungli/supportu i pamiętam jak gość narzekał, że Soraką mam 0/4.

Na pewno się nie przejmuj, bo wiele jeszcze przed Tobą. Też miałem momenty podobne ale jakoś mi idzie. Nie jestem najlepszy, ale się trzymam... jakoś.

Jak masz jakieś pytanie albo chcesz zagrać, to zaproś Mnie w LoL'u, gram na EUNE- nick: Azi23PL

@UP Post wprost idealny, na pewno to pomoże -.-

c1107534da61bc47bb1675e52ddf542e.jpg

Opublikowano

Może zagraj sam ? Poziom nie będzie zawyżony i grać będziesz na równi z innymi, z tym że wielu wtedy nie docenia jungli/supportu i pamiętam jak gość narzekał, że Soraką mam 0/4.

Na pewno się nie przejmuj, bo wiele jeszcze przed Tobą. Też miałem momenty podobne ale jakoś mi idzie. Nie jestem najlepszy, ale się trzymam... jakoś.

Jak masz jakieś pytanie albo chcesz zagrać, to zaproś Mnie w LoL'u, gram na EUNE- nick: Azi23PL

@UP Post wprost idealny, na pewno to pomoże -.-

Jak gram sam to jeszcze gorzej xD

Opublikowano

Słuchaj jestem graczem z Golda. Gram sam i gram,gram, gram staram się być lepszym graczem.

Uważam, że mój skill jest słaby jak cholera ale jednak jestem w tym Gold I - 3 i się tam utrzymuję od niedawna.

Wiem jak się czujesz bo sam jak zaczynałem nie byłem dobrym graczem. Miałem wrażenie, że nie potrafię nikim grać :C Absolutnie nikim.

Czułem się jak kupa ale w końcu wziąłem się za siebie i czegoś się tam sam nauczyłem ale wciąż chce być lepszy.

Dodaj mnie na skype: ulquiorra291 Jak będziesz miał jakieś pytania to do mnie napisz a ci zawsze odpiszę.

Opublikowano

Pierdole, kolejny mecz przegrany. Mieć Jaxem staty 12/0 skończyć mecz 16/11 bo debile grać nie umieją. Nafeedowali Mastera Yi i go nawet wytankowanym Jaxem zatrzymać nie mogłem. Pierdole, usuwam LoL'a. Mam już serdecznie dość denerowania się przez jebany team.

Opublikowano

Zagraj kilka gier co-op by lepiej ogarnąć postać i build do niej. Dodatkowo kilka customów gdzie nauczysz się lasthitować. Powoli do przodu!

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

takim zachowaniem nic sie nie nauczysz , postaraj sie dogadac z druzyna . moze oni tez zaczeli dopeir grac w lola??? zachowujesz sie jak typowy polaczek

Chwalili się diamondy, goldy a chuja robili. Typowy Polaczek? So graj sobie z graczami wyzywającymi Polaków. Albo z tymi co grałem dzisiaj. Do 12 minuty 2 afk. No to pozdro.

Zagraj kilka gier co-op by lepiej ogarnąć postać i build do niej. Dodatkowo kilka customów gdzie nauczysz się lasthitować. Powoli do przodu!

Czy wy potraficie czytać? -.- Umiem lasthitować. Wkurza mnie tylko to, że ja zawsze trafiam na jakichś kompletnych idiotów.

Opublikowano

Chwalili się diamondy, goldy a chuja robili. Typowy Polaczek? So graj sobie z graczami wyzywającymi Polaków. Albo z tymi co grałem dzisiaj. Do 12 minuty 2 afk. No to pozdro.

Czy wy potraficie czytać? -.- Umiem lasthitować. Wkurza mnie tylko to, że ja zawsze trafiam na jakichś kompletnych idiotów.

graj kazikiem easy carry jak mowisz ze boby same

Opublikowano

To graj full premade a nie wyżalasz się na forum, przyzwyczaj się, że na twoim levelu (14 tak?) ludzie jeszcze grać nie potrafią a jak już trafiają się ogarnięci to pewnie są ci którzy zakładają sobie 2/3/4 konto. Z reszta nawet jak będziesz grał na 30lv normale to sytuacja się nie zmieni bo tam jest to samo.

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

To graj full premade a nie wyżalasz się na forum, przyzwyczaj się, że na twoim levelu (14 tak?) ludzie jeszcze grać nie potrafią a jak już trafiają się ogarnięci to pewnie są ci którzy zakładają sobie 2/3/4 konto. Z reszta nawet jak będziesz grał na 30lv normale to sytuacja się nie zmieni bo tam jest to samo.

To poczytaj 1 post. PREMEDE. Czy ktoś potrafi czytać ze zrozumieniem, czy tylko nabijanie postów się liczy?

graj kazikiem easy carry jak mowisz ze boby same

Kha'Zix'em nie lubię grać. Grałem już wszystkimi postaciami. Jax/Kata/Teemo, to postacie którymi mi się gra najlepiej, tylko niekoniecznie dobrze nimi gram.

Opublikowano

takim zachowaniem nic sie nie nauczysz , postaraj sie dogadac z druzyna . moze oni tez zaczeli dopeir grac w lola??? zachowujesz sie jak typowy polaczek

wypiredalaj bolowcu jebany kurwo skryt na kayle op smieciu zajeban

Opublikowano

Mam już serię ok. 12 porażek z rzędu (Leavy naliczam jako porażkę, bo mi czasem net pada -.-) i tak stwierdziłem... Że ja chyba nikim nie umiem dobrze grać. Z tych postaci co mam (Shen, Katarina, Teemo, Jax, J4 i parę innych) to chyba dobrze gram tylko Teemo (Zawsze jakieś tam staty na +) czasem może Katą się uda i Jax'em... Ale... Kiedy przeciwnicy są do dupy. Dzisiaj grałem sobie z kolegami (Ja mam 14 lvl, oni 30, rankedów niewiele - najwięcej jeden kolega - 41) i trafiliśmy na zgraną drużynę... Poszedłem na junglę J4 (Lubię grać na jungli) i na lubieniu się skończyło. Staty 1/12/5... Nafeedowałem Ahri i na tym się skończył mecz, że strzeliła pentę i tak się zakończył mój dzień w LoL'u. Nie wiem, czy mógłym coś zrobić, czy by mnie ktoś mógłby nauczyć grać? Nie wiem... Durne pytanie, ale moi koledzy w miarę grać umieją a mi nic nie idzie.

Panowie... na spokojnie ;D

Do autora tego tematu, musisz pamiętać, że system dobierania graczy, dobiera graczy "podobnych" do Ciebie.

Jeżeli często wychodzisz z gry, albo zostałeś kilkukrotnie zreportowany to trafisz do drużyny z podobnymi sobie...

Jednak nie masz się czym martwić, rok temu gdy zaczynałem grać byłem w podobnej sytuacji i jakoś udało mi się wyjść.

Trzeba zachować zimną krew, i żeby nie wiem co nie prowokować innych.

Tak zupełnie z innej beczki; ja również jestem z Podkarpacia, mieszkam 5km od Rzeszowa.

Jeżeli chciałbyś zagrać, mój nick w grze: Vidavisi. Jestem dostępny w różnych porach dnia - aktualnie studiuje ;D

Chętnie wszystko wytłumaczę... i dam Ci dobrą radę: graj DRAFTOWE, a nie ZWYKŁE.

Na Draftowych jest wyższy poziom gry, ale też rzadziej trafiają się nie-ogary.

To tyle z mojej strony, serdecznie zapraszam Cię do gry.

Opublikowano

Panowie... na spokojnie ;D

Do autora tego tematu, musisz pamiętać, że system dobierania graczy, dobiera graczy "podobnych" do Ciebie.

Jeżeli często wychodzisz z gry, albo zostałeś kilkukrotnie zreportowany to trafisz do drużyny z podobnymi sobie...

Jednak nie masz się czym martwić, rok temu gdy zaczynałem grać byłem w podobnej sytuacji i jakoś udało mi się wyjść.

Trzeba zachować zimną krew, i żeby nie wiem co nie prowokować innych.

Tak zupełnie z innej beczki; ja również jestem z Podkarpacia, mieszkam 5km od Rzeszowa.

Jeżeli chciałbyś zagrać, mój nick w grze: Vidavisi. Jestem dostępny w różnych porach dnia - aktualnie studiuje ;D

Chętnie wszystko wytłumaczę... i dam Ci dobrą radę: graj DRAFTOWE, a nie ZWYKŁE.

Na Draftowych jest wyższy poziom gry, ale też rzadziej trafiają się nie-ogary.

To tyle z mojej strony, serdecznie zapraszam Cię do gry.

Na draft trzeba mieć 16 postaci prawda? Ja mam... Nawet nie wiem. 6 albo 7, więc pytanie, postacie z rotacji się liczą?

Opublikowano

Tak, wystarczy że kupisz minimum 6 postaci, ale nie mogą się one powtarzać w rotacji. Ale na draftach jest nie wiele lepiej jak na zwykłych. Łatwo się gra Masterem Yi, Katariną, Kayle pod AP (jej Q nieźle boli w early :P). Tymi postaciami uczę się grać i jest super. Najlepiej jest grać ze znajomymi + Skype i od razu jest łatwiej :) Na MPC Forum w temacie "Szukanie osób do gry" czy coś takiego, możesz się wypowiedzieć. Osobiście dzięki temu znalazłem kolegów :P

Procesor: Intel Core i5-6400 3.3GHz (Turbo)   Karta graficzna: Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce OC    Płyta główna:  MSI B150M Mortar

Zasilacz:  Antec VP 500    Dysk:  SSD 240GB + HDD 1TB    RA M:  4x4GB Kingston HyperX FURY 2133MHz CL14   Obudowa: SilentiumPC RG3

Mysz: Razer Viper Mini   Klawiatura: IBOX Aurora K-4   Monitor: iiyama XU2490HS-B1

Opublikowano

Tak, wystarczy że kupisz minimum 6 postaci, ale nie mogą się one powtarzać w rotacji. Ale na draftach jest nie wiele lepiej jak na zwykłych. Łatwo się gra Masterem Yi, Katariną, Kayle pod AP (jej Q nieźle boli w early :P). Tymi postaciami uczę się grać i jest super. Najlepiej jest grać ze znajomymi + Skype i od razu jest łatwiej :) Na MPC Forum w temacie "Szukanie osób do gry" czy coś takiego, możesz się wypowiedzieć. Osobiście dzięki temu znalazłem kolegów :P

ja mam kolegów, ale oni się już w rankedy bawią, więc na takim poziomie to mam małe szanse...

Opublikowano

ja mam kolegów, ale oni się już w rankedy bawią, więc na takim poziomie to mam małe szanse...

Ja jednak polecam drafty, właśnie tak nauczyłem się grać.

I nie miałem żadnych znajomych, dopiero na tychże draftach ktoś mnie docenił (grałem jako support Soraka).

I oczywiście doradził jak grać, na zwykłych grasz kim chcesz i grasz gdzie chcesz.

Na drafcie musisz się ukierunkować, np. napisałem że idę na mid to właśnie tam pójde.

Istnieje jeszcze problem iż ktoś również chce iść na wybraną aleję i tu należałoby się dogadać, a więc współpracujesz ;D

Współpraca to klucz do sukcesu, wcale nie musisz być dobrym graczem, wystarczy że odgrywasz swoją rolę.

Opublikowano

Ja jednak polecam drafty, właśnie tak nauczyłem się grać.

I nie miałem żadnych znajomych, dopiero na tychże draftach ktoś mnie docenił (grałem jako support Soraka).

I oczywiście doradził jak grać, na zwykłych grasz kim chcesz i grasz gdzie chcesz.

Na drafcie musisz się ukierunkować, np. napisałem że idę na mid to właśnie tam pójde.

Istnieje jeszcze problem iż ktoś również chce iść na wybraną aleję i tu należałoby się dogadać, a więc współpracujesz ;D

Współpraca to klucz do sukcesu, wcale nie musisz być dobrym graczem, wystarczy że odgrywasz swoją rolę.

Ja lubię grać w jungli/solo topie/midzie/supporcie. Nie umiem grać adc (Nie potrafię, chyba, że Ashe, a tak to MF, Caithlyn lamię jak diabli...). Zawsze właśnie się staram iść na daną napisaną linię (Jak ktoś napisze wcześniej to po prostu ustępuję, nie chcę się kłócić).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...