Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Terraria 1.2

GoldeN:#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj zainstalowałem terrarie, gra wydaje się być fajna. Nie ogarniam jej, jak zrobić np. linę? Jakie trzeba mieć przedmioty?

Ogólnie mi napiszcie co i jak, bo na niektórych screenach, czy filmikach widze, że potem jest się koksem, ma się 500 hp, jakiś jetpack czy coś jeszcze sa jakies zajebiste itemy. Skąd to wszystko? Nie wiem po co jest tez np. piecyk, albo workbench, nawet się nie otwiera jak na to klikam.

@edit

powiedzcie mi też jak zmienić czułość myszki, bo jest za mało czuła

finalrender.png

Opublikowano

Z workbencha i wszystkich innych podobnych "narzędzi" korzysta się przez otworzenie ekwipunku stojąc w pobliżu. Po otwarciu eq zobaczysz w lewym dolnym rogu taką listę. Są tam przedmioty które możesz stworzyć z tego co obecnie masz przy sobie.

Opublikowano

Iron, platyna, silver na zbroje/broń/wyposażenie domku. Ametyst na "kolorowe" pochodnie bądź miecz świetlny (w 1.2 można jeszcze z tego kolorowe szkło robić). Możliwe, że coś pominąłem :P Cobweby przerabiasz na materiał i z niego robisz łóżko/ubranko/chorągiewki ^^ Polecam Ci wpisać w google "terraria gamepedia" :) Tam znajdziesz wszystkie receptury oraz miejsce przy którym dany przedmiot można wytworzyć(bo nie wszystko wytwarzamy przy tym stoliku) :)

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

ale ta gamepedia jest po angielsku, a ja jestem słaby z angielskiego.

Mam cobweby, silvery, platyny, irony, a nie wyświetlają mi się lepsze zbroje, ani miecze, więc nie wiem co jeszcze muszę mieć

Po za tym po co jest piecyk

dobra już to w miare ogarnąłem, ale nie wiem jak zrobić łóżko, to znaczy wiem, ale w czym zrobić te silk, łóżko jest mi potrzebne, żeby ustawić spawnpointa i nie mieć nocy

finalrender.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...