Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Solo top

Bomboor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zed:

- łatwa farma i lasthitowanie z pasywa

- ciekawa mechanika skilli

- doskok, odskok

- slow

- sporo dmg a jednocześnie hp

- energia zamiast many

- na jungle i topa

Opublikowano

Fiora:

-2x doskok

-buff do AD

-buff do szybkości ruchu oraz ataku

-potężny DMG na ulcie oraz AoE

-mocne 1v1

-nadaję się do wycarrowania

Opublikowano

Teemo. I nie nie jest to jak niektórzy myślą ussles czempion da noobów. Po pierwsze to że jest rzadko grany od pewnego momentu (miej więcej od tego gdy ludzie zaczynają grać "z metą" czyli top mid duo bot jungla) mało osób wiedzą jak grać na niego na lini. Od 6 niegankowalny. Na lini mega harras + dmg o czym sporo osób zapomina patrząc tylko na grzyby. W tf blind na adc i błyskawiczne zdjęcie najważniejszego celu a że mamy mały hit box ciężko nas trafić. I oczywiście grzyby. Dobry teemo ma przy sobie tylko jeden grzyb (na wypadek gdy będziemy musieli uciec lub szybko miniony wyczyścić). No o na topie zjada na pewno mastera dariusa garena fiore i w sumie da się wygrać prawie na wszystkich choć radzę uważać na jaxa :D.

Opublikowano

Teemo. I nie nie jest to jak niektórzy myślą ussles czempion da noobów. Po pierwsze to że jest rzadko grany od pewnego momentu (miej więcej od tego gdy ludzie zaczynają grać "z metą" czyli top mid duo bot jungla) mało osób wiedzą jak grać na niego na lini. Od 6 niegankowalny. Na lini mega harras + dmg o czym sporo osób zapomina patrząc tylko na grzyby. W tf blind na adc i błyskawiczne zdjęcie najważniejszego celu a że mamy mały hit box ciężko nas trafić. I oczywiście grzyby. Dobry teemo ma przy sobie tylko jeden grzyb (na wypadek gdy będziemy musieli uciec lub szybko miniony wyczyścić). No o na topie zjada na pewno mastera dariusa garena fiore i w sumie da się wygrać prawie na wszystkich choć radzę uważać na jaxa :D.

miszczu, ostatnio jak picknalem garena na teemo to było wielki hejt mojego teamu, tak samo tego teemo, bo niby wielka kontra. Skonczyłem linie z 7/1. Teemo łatwy do skontrowania, z takim kennenem na 6 lvl nie ma szans ( + ken wiecej zrobi w late).

kennen, ryze, garen, aatrox, lissandra - strasznie dobre championy na topa

XYZ

Opublikowano

Jeżeli się nie boisz o ganki i masz dobrego junglera to polecam Dariusa.

Bardziej tanky jest Nasus, a jeżeli zestakujesz Q jesteś OP.

Polecam także Aatroxa, ze względu na sustaina i możliwości escape oraz "drugie życie"

Swoją drogą niedługo pojawią się tutaj wszyscy topperzy, bo każdy ma jakieś swoje preferencje.

c1107534da61bc47bb1675e52ddf542e.jpg

Opublikowano

@hifi A wiesz że też trochę mimo wszystko zależy od skilla? Da się wygrać lux na kasse. Kontry są pomocne ale one są tylko dodatkiem do skilla. Ja nie wiem co wy się tak uczepiliście tego darka. Przecież on jest teraz mega słaby. Prawie zerowe cc dmg baaaaaardzo przeciętny i znośne ulti (choć też gdzie to "op" tam nie widzę). Wiadomo jak się nażre jak świnia ma topie mo go ciężko zatrzymać ale tak jest ze wszystkim.

I też polecam ryze na topa.

Opublikowano

@hifi A wiesz że też trochę mimo wszystko zależy od skilla? Da się wygrać lux na kasse. Kontry są pomocne ale one są tylko dodatkiem do skilla. Ja nie wiem co wy się tak uczepiliście tego darka. Przecież on jest teraz mega słaby. Prawie zerowe cc dmg baaaaaardzo przeciętny i znośne ulti (choć też gdzie to "op" tam nie widzę). Wiadomo jak się nażre jak świnia ma topie mo go ciężko zatrzymać ale tak jest ze wszystkim.

Darius nadal jest potężny i świetnie się nadaje na topa, nie znam dokładnego nerfa, ale jeżeli potrafiłem nim wycarrować grę w Silver V to albo po prostu champ jest dobry, albo enemy nooby.

Wystarczy E+W, kilka uderzeń, a gdy się oddala to Q. Takie proste combo, a przeciwnik traci ~400 hp w early.

Co do CC to rzeczywiście nie jest tego dużo, bo jest to slow i pull. To wszystko. Brak możliwości escape ogranicza go w stosunku do toczonych starć, bo naprawdę wystarczy dobry gank.

c1107534da61bc47bb1675e52ddf542e.jpg

Opublikowano

Riven:

+ Łatwa farma

+ Spore dmg z pasywki

+ Stun

+ Shield + dash

+ Mobilna

+ Dmg z ulta <3

- Trzeba ogarnąć

Nie wiesz jaki skład zrobić w FUT? Zapraszam na PW.

Opublikowano

Zac

- dobry pasyw

- łatwa farma

- na topie dobrze gra, ale również niszczy jungle

- tanky

- combo

- mało champów go kontruje

- slow

- lekki harras z Q

- escape

- doskok

- jakiś tam +HP z używania skilli

- brak many, energii etc.

Opublikowano

Darius jest przeciętny, cienkie cc? Dobre żarty, sam teraz jestem w plat 3, wbiłem to z brązu w 3 miesiące właśnie grając topa tylko darkiem i renektonem, i te postacie ci polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...