Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomoc w wyborze odpowiedniego x360

kamos1602

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępnie od razu oznajmię, że jestem całkowicie zielony na temat konsol (zarówno x360 jak i ps). Nigdy nie miałem żadnej konsoli za wyjątkiem PS1, którą używałem może z 10 lat temu. Czytając nieco opinie w internecie zdecydowałem się na zakup x360. Konsola ma mi służyć tylko i wyłącznie do grania na piratach i dodam, że nie zależy mi na grze przez sieć. Na co powinienem zwrócić uwagę przy zakupie (tj. te wszystkie LT, softy itp.) aby działały najnowsze tytuły?

1. Nie posiadam jakiejś specjalistycznej nagrywarki dvd, więc czy nagrane gry w sposób tradycyjny pójdą na przerobionej konsoli?

2. Dodam również, że chciałbym w miarę wygodne rozwiązanie grania na piratach tj. przez nagrywanie ich na usb/dysk wewnętrzny.

3. Jak wygląda sprawa z aktualizacją przerobionych konsol? Jeśli wyjdzie nowy soft to wystarczy, że normalnie podłączę konsolę do internetu i się zaktualizuje czy dostanę wtedy bana?

3. Jaką kwotę powinienem sobie wstępnie odłożyć na taką konsolę?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

@edit

4. Nie wiem czy ma to znaczenie (oprócz oszacowania ceny), ale konsola ma mi głównie służyć do grania na kinect'cie.

Novum.png

Opublikowano

Witam, na wstępnie od razu oznajmię, że jestem całkowicie zielony na temat konsol (zarówno x360 jak i ps). Nigdy nie miałem żadnej konsoli za wyjątkiem PS1, którą używałem może z 10 lat temu. Czytając nieco opinie w internecie zdecydowałem się na zakup x360. Konsola ma mi służyć tylko i wyłącznie do grania na piratach i dodam, że nie zależy mi na grze przez sieć. Na co powinienem zwrócić uwagę przy zakupie (tj. te wszystkie LT, softy itp.) aby działały najnowsze tytuły?

1. Nie posiadam jakiejś specjalistycznej nagrywarki dvd, więc czy nagrane gry w sposób tradycyjny pójdą na przerobionej konsoli?

2. Dodam również, że chciałbym w miarę wygodne rozwiązanie grania na piratach tj. przez nagrywanie ich na usb/dysk wewnętrzny.

3. Jak wygląda sprawa z aktualizacją przerobionych konsol? Jeśli wyjdzie nowy soft to wystarczy, że normalnie podłączę konsolę do internetu i się zaktualizuje czy dostanę wtedy bana?

3. Jaką kwotę powinienem sobie wstępnie odłożyć na taką konsolę?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

@edit

4. Nie wiem czy ma to znaczenie (oprócz oszacowania ceny), ale konsola ma mi głównie służyć do grania na kinect'cie.

1. Gry nagrane bez specjalnej nagrywarki pójdą. Wyjątkiem jest kilka gier z zabezpieczeniem Civ, ma je z 7 gier aktualnie :P

2. Skoro zależy Ci na grze z dysku to polecam kupić konsolę z przeróbką RGH, która na to pozwala. Jednak jest ona droższa

3. Jak będziesz miał najnowszą przeróbkę napędu LT 3.0 to spokojnie podłączysz do neta i zaktualizujesz, jednak jak będziesz miał RGH to nie jest tak łatwo bo nie można połączyć się z XBL.

4.650zł powinno wystarczyć jeśli zależy Ci na znalezieniu jak najtanszej konsoli. Jednak skoro konsola ma Ci służyć głównie do kinect'a to polecam kupić Slima, gdyż starsze wersje potrzebują osobnego zasilania do kinect'a, co jest mało wygodne :P Jednak slimy są droższe.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :) Mam jeszcze dwa pytanka:

1. Gdybym zdecydował się na tą przeróbkę RGH to czy istnieje wówczas jakakolwiek możliwość aktualizacji takiej konsoli? Czy zostanę już na zawsze z softem, który był wgrany podczas przerabiania?

2. Jak często mniej więcej wychodzą nowe aktualizacje, które są niezbędne do nowych tytułów?

Novum.png

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :) Mam jeszcze dwa pytanka:

1. Gdybym zdecydował się na tą przeróbkę RGH to czy istnieje wówczas jakakolwiek możliwość aktualizacji takiej konsoli? Czy zostanę już na zawsze z softem, który był wgrany podczas przerabiania?

2. Jak często mniej więcej wychodzą nowe aktualizacje, które są niezbędne do nowych tytułów?

1. Można zaktualizować dashboard w konsoli, jednak nie jest to takie łatwe i troche roboty z tym jest.

2. Hmm. Ciężko powiedzieć, ale co jakiś czas wychodzą, tak mniej więcej co kilka miesięcy.. Ostatnio była chyba w sierpniu :P

Opublikowano

Ok, dzięki za pomoc :) jednak wstrzymam się chyba przez jakiś czas z kupnem konsoli, bo przeglądając aukcje na allegro zauważyłem, że 2 tygodnie temu konsole były po sporo niższych cenach. Podejrzewam, że wzrost cen jest przyczyną wyjścia GTA V. Gdy fascynacją tą grą nieco osłabnie to i ceny pewnie spadną, tylko pytanie: ile będę musiał czekać? :unsure:

Novum.png

Opublikowano

Jak dla mnie to ceny podskoczyły bo zbliżają się święta.

Wtedy za miesiąc obniżą ceny do tych które były nie dawno, i napiszą że promocja i masa ludzi kupi xD

Ogólnie ciężko powiedziec, ale dalej da się wyrwać konsole za fajne ceny :-p

Opublikowano

Tak szukam i szukam po tych konsolach na allegro i zastanawia mnie jeszcze:

1. Czy posiadając najnowszego dashboarda na konsoli np. z 2008 roku bezproblemowo odpalę najnowszą grę?

2. Jeśli tak to czy będzie jakaś różnica w obrazie? (gorsza grafika na starszej konsoli w porównaniu do nowszej?)

Novum.png

Opublikowano

Tak szukam i szukam po tych konsolach na allegro i zastanawia mnie jeszcze:

1. Czy posiadając najnowszego dashboarda na konsoli np. z 2008 roku bezproblemowo odpalę najnowszą grę?

2. Jeśli tak to czy będzie jakaś różnica w obrazie? (gorsza grafika na starszej konsoli w porównaniu do nowszej?)

1.Tak

2.Nie

469811415538581269916.jpeg

Opublikowano

1.Tak

2.Nie

Nawet jeśli jest różnica np. w ramie? Że jedna konsola ma 256mb ramu, a druga 512mb ramu to też nie ma znaczenia?

PS. Znalazłem dosyć ciekawą ofertę za 170zł, z tym że jest to sama konsola bez zasilacza, pada itd.

Opis znajduje się tutaj:

WERSJA XBOX360 ARCADE / PREMIUM !!! (biała lub srebrna klapka napędu)

-POBRANY I WGRANY NAJNOWSZY DASHBOARD OD MICROSOFT KOMPATYBILNY Z KINECTEM
-POSIADA WYJŚCIE AV COMPONENT GRY FULL HD:)
-WGRANE NAJNOWSZE LT3.0/2.0 CZYLI POZWALA NA URUCHOMIENIE WSZYSTKICH W TYM NAJNOWSZYCH GIER
-KOMPATYBILNA Z LITE-ON iHAS GRY XGD-3
-NIE MA BANA NA XBOX LIVE
-POLSKIE MENU !!!
-PRZEROBIONY UKŁAD CHŁODZENIA (KONSOLA SIĘ NIE PRZEGRZEWA)
STAN WIZUALNY OK
TECHNICZNIE DZIALA JAK NALEŻY NAPĘD PRACUJE SUPER WCZYTUJE GRY SZYBKO
NIE WYMAGA DYSKU TWARDEGO WYSTARCZY ZWYKŁY PENDRIVE
W ZESTAWIE:
TYLKO SAMA KONSOLA !!!
KONSOLA SPRAWNA SPRAWDZONA I DZIAŁA W 100%
KAŻDA Z NICH ZOSTAŁA GRUNTOWNIE WYCZYSZCZONA WYMIENIONE ZOSTAŁY PASTY POD CPU/GPU
ZOSTAŁY PODDANE KILKU GODZINNYM TESTOM I SA SPRAWNE TAKŻE KAŻDY KUPUJACY OTRZYMUJE SPRZET SPRAWNY I SPRAWDZONY
ZE WZGLĘDU NA NISKA CENE ORAZ NA FAKT ŻE SPRZEDAJEMY SAMO URZĄDZENIE NA TOWAR NIE UDZIELAMY ŻADNEJ GWARANCJI
PROSZE O PRZEMYŚLANE ZAKUPY NIE ODWOŁUJE OFERT !!!
ACZKOLWIEK JAKBY SIE OKAZAŁO ŻE KUPUJĄCY OTRZYMA NIE SPRAWNE URZADZENIE I POINFORMUJE NAS O TYM FAKCIE ZARAZ PO OTRZYMANIU TOWARU KONSOLA ZOSTANIE WYMIENIONA :)
DODAM JESZCZE ZE DO TEJ KONSOLI PASUJĄ WSZYSTKIE AKCESORIA XBOX360 W TYM KINECT
ZALECANY ZASILACZ 175 LUB 203 WAT

Powiedzcie mi czy opłaca się kupić taką konsolę... władowałbym w nią więcej pieniędzy niż ona sama warta, ponieważ musiałbym dokupić zasilacz (40zł) pad (100zł) zrobić przeróbkę rgh (150zł) dokupić dysk co najmniej 250gb (180zł). Całość wyjdzie około 650zł... tylko pytanie czy taka konsola nie siądzie po miesiącu?
@edit
Czy możliwe jest, że ta wersja arcade nie ma wyjścia hdmi?

Novum.png

Opublikowano

Nawet jeśli jest różnica np. w ramie? Że jedna konsola ma 256mb ramu, a druga 512mb ramu to też nie ma znaczenia?

PS. Znalazłem dosyć ciekawą ofertę za 170zł, z tym że jest to sama konsola bez zasilacza, pada itd.

Opis znajduje się tutaj:

WERSJA XBOX360 ARCADE / PREMIUM !!! (biała lub srebrna klapka napędu)

-POBRANY I WGRANY NAJNOWSZY DASHBOARD OD MICROSOFT KOMPATYBILNY Z KINECTEM
-POSIADA WYJŚCIE AV COMPONENT GRY FULL HD:)
-WGRANE NAJNOWSZE LT3.0/2.0 CZYLI POZWALA NA URUCHOMIENIE WSZYSTKICH W TYM NAJNOWSZYCH GIER
-KOMPATYBILNA Z LITE-ON iHAS GRY XGD-3
-NIE MA BANA NA XBOX LIVE
-POLSKIE MENU !!!
-PRZEROBIONY UKŁAD CHŁODZENIA (KONSOLA SIĘ NIE PRZEGRZEWA)
STAN WIZUALNY OK
TECHNICZNIE DZIALA JAK NALEŻY NAPĘD PRACUJE SUPER WCZYTUJE GRY SZYBKO
NIE WYMAGA DYSKU TWARDEGO WYSTARCZY ZWYKŁY PENDRIVE
W ZESTAWIE:
TYLKO SAMA KONSOLA !!!
KONSOLA SPRAWNA SPRAWDZONA I DZIAŁA W 100%
KAŻDA Z NICH ZOSTAŁA GRUNTOWNIE WYCZYSZCZONA WYMIENIONE ZOSTAŁY PASTY POD CPU/GPU
ZOSTAŁY PODDANE KILKU GODZINNYM TESTOM I SA SPRAWNE TAKŻE KAŻDY KUPUJACY OTRZYMUJE SPRZET SPRAWNY I SPRAWDZONY
ZE WZGLĘDU NA NISKA CENE ORAZ NA FAKT ŻE SPRZEDAJEMY SAMO URZĄDZENIE NA TOWAR NIE UDZIELAMY ŻADNEJ GWARANCJI
PROSZE O PRZEMYŚLANE ZAKUPY NIE ODWOŁUJE OFERT !!!
ACZKOLWIEK JAKBY SIE OKAZAŁO ŻE KUPUJĄCY OTRZYMA NIE SPRAWNE URZADZENIE I POINFORMUJE NAS O TYM FAKCIE ZARAZ PO OTRZYMANIU TOWARU KONSOLA ZOSTANIE WYMIENIONA :)
DODAM JESZCZE ZE DO TEJ KONSOLI PASUJĄ WSZYSTKIE AKCESORIA XBOX360 W TYM KINECT
ZALECANY ZASILACZ 175 LUB 203 WAT

Powiedzcie mi czy opłaca się kupić taką konsolę... władowałbym w nią więcej pieniędzy niż ona sama warta, ponieważ musiałbym dokupić zasilacz (40zł) pad (100zł) zrobić przeróbkę rgh (150zł) dokupić dysk co najmniej 250gb (180zł). Całość wyjdzie około 650zł... tylko pytanie czy taka konsola nie siądzie po miesiącu?
@edit
Czy możliwe jest, że ta wersja arcade nie ma wyjścia hdmi?

Nie kupuj jej, na pewno prędzej czy później padnie.

Jak już zależy Ci na starszych używanych konsolach to szukaj z płytą główną jasper.

Wszystkie konsole mają 512mb RAM'u.

Opublikowano

@up

Nie kupuj konsoli z płytą główną Core, bo one nie mają chyba nawet wejścia/wyjścia HDMI. Co do bana to od 2009 roku nie było już fali banów i nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie :D

Co do kupno polecam tylko z dyskiem 250 GB bo te ''czwórki'' nie za bardzo się sprawdzają dla wymagających graczy ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...