Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Forum

sebq777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam licencje IPB

i teraz o to moje pytanie jakie forum postawić aby się utrzymało i przybywało na nie co raz więcej ludzi tylko proszę nie podawać propozycji że takie jak to forum bo po pierwsze to za duża konkurencja i nie ma jak się wybić;) a po drugie tego typu for jest już bardzo dużo proszę o pomoc ;).

Opublikowano

hmmm

Najprościej by było pogadać z adminami jakiś wielkich serwerów (np. minecraft, cs, ts3 itd.) którzy nie mają własnego forum

Kolejne rozwiązanie to forum reklamowe

Co prawda to prawda for o grach jest sporo, i będzie ciężko się wybić

x

Opublikowano

Piszesz na fajnym forum jak wybić się swoim moja rada daruj se nie dasz rade ps na tym forum twój post jest jak reklama

Reklama dlaczego nie reklamuje żadnego forum ;) nie podaje linków ;)

A na czym się znasz? Bo można zrobić forum o robieniu stron html itd. Dużo ludzi na takie strony wchodzi tyle, że umiejętności trzeba miec :)

Zależy o co pytasz ogólnie lubie tworzyć serwery metin2 cs minecraft tworzenie stron internetowych html + css bo jak na razie php to tylko cząstkę umiem ;)

Opublikowano

Możesz też dać ogłoszenie wykonam forum na zlecenie (może jakiś grasz wpadnie, z doświadczenia wiem ze za nawet głupie forum potrafią nieźle zapłacić)

@edit jak chcesz to mogę pomóc przy tworzeniu takiego forum

x

Opublikowano

Możesz też dać ogłoszenie wykonam forum na zlecenie (może jakiś grasz wpadnie, z doświadczenia wiem ze za nawet głupie forum potrafią nieźle zapłacić)

Tylko w tym problem że ja nie chce komuś dawać mojej licencji i zrobić mu forum chyba że chodzi ci żebym tylko postawił forum najbardziej chce postawić swoje forum coś czego jeszcze nie ma lub jest ale nie jest dopracowane i ja chce coś takiego stworzyć żeby te forum nie było puste ;) tylko przybywało jak najwięcej graczy ;)

Opublikowano

może forum ogólno-tematyczne (podzielone na np. gry, muzyka, pogaduchy, filmy)

napisz do mnie na priv to coś się wymyśli

a masz dobrą maszynę bo przejmujesz się co robić, a tak naprawdę mimo że forum będzie popularne to moment dyski się zapchają

na mpc często pojawia się komunikat np. "Przepraszamy, serwer jest zbyt mocno obciążony by obsłużyć twoje zapytanie, proszę spróbować ponownie za chwilę."

więc dobra maszyna to podstawa

x

Opublikowano

może forum ogólno-tematyczne (podzielone na np. gry, muzyka, pogaduchy, filmy)

napisz do mnie na priv to coś się wymyśli

a masz dobrą maszynę bo przejmujesz się co robić, a tak naprawdę mimo że forum będzie popularne to moment dyski się zapchają

na mpc często pojawia się komunikat np. "Przepraszamy, serwer jest zbyt mocno obciążony by obsłużyć twoje zapytanie, proszę spróbować ponownie za chwilę."

więc dobra maszyna to podstawa

Proszę o podawanie kolejnych propozycji odezwałem się do Cb na pw

Opublikowano

Nie ma sensu teraz czegokolwiek stawiać, wszystkiego jest w bród. Tym bardziej, jeżeli nie znasz się na danej dziedzinie, nie rób jej... Pomyśl co potrafisz, czym się interesujesz. Poszukaj tego w sieci, czy jest, jak jest to jak wygląda. Jeżeli jest słabo rozwinięte, posty sprzed pięciu lat, to odśwież ten temat. Kup domenę, hosting, baw się... Pozycjonowanie, bardzo ważna kwestia, dzięki temu wybijesz się w dosyć szybkim tempie. Pod pozycjonowanie podchodzą katalogi SEO. Większość jest darmowa, jednak jakaś część, tych bardziej zaawansowanych każe sobie płacić, sms/przelew.. Skoro było Cię stać na licencję, będzie Cię stać na wydanie około 260zł na start -hosting na rok, przedłużenie 400zł, domena 10-20zł, katalogi seo.. Chyba, że chcesz zlecić komuś wykonanie zaplecza, teksty seo i inne, wyjdzie drożej.

Reaver & Larron

Twórca rangi Moderator WWW, MPC Coders Team, Gold Member.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...