Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak uzyskać dostęp do folderu z aplikacjami w plikach .apk na Androidzie. Bez roota!

Razeer123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dzisiaj stworzyłem dla was taki mały poradnik, jak uzyskać dostęp do plików .apk na urządzeniu z Androidem bez roota. Myślę, że większość z was chciała je kiedyś zobaczyć albo pobrać ;) Zaczynajmy :)

Instrukcja :)

1. Pobieramy aplikację AirDroid z Google Play

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sand.airdroid

1381493837-U867857.jpg

2. Uruchamiamy aplikację na domowym Wi-Fi i wybieramy "Pomiń". Aplikacja powinna połączyć nas z naszym Wi-Fi i podać adres strony do

odwiedzenia. Jeśli coś takiego się nie pojawia należy postępować zgodnie z instrukcjami na ekranie.

1381493867-U867857.jpg

3.Odwiedzamy podaną stronę, wyświetli nam się monit o akceptacji, którą wybieramy na telefonie. Następnie wystarczy wybrać:

- pliki

- system

- i folder, w którym są aplikacje (u mnie system -> app)

4. Następnie wystarczy wybrać daną aplikację i kliknąc na przycisk pobierz. Aplikacja pobierze nam się w pliku .apk. Co ciekawe możemy nawet pobrać aplikację taką jak np. Wiadomości czy Tapety systemowe :)

To by był koniec tego krótkiego poradnika. Na koniec chcę napisać, że te rzeczy robicie na własną odpowiedzialność, w folderze system nie należy (NIE WOLNO) nic usuwać itp. Dzięki tej aplikacji możecie także pisać SMS'y na komputerze, słuchać muzyki czy przeglądać zdjęcia.

Mam nadzieję, że poradnik się podobał. Jeśli tak to proszę o lajka (bardzo motywuje :P).

Pozdrawiam.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jeżeli ktoś czegoś nie rozumie zapraszam na pw. Ta opcja pozwala pobrać praktycznie każdą aplikacje w pliku .apk, bez programów i roota.

Opublikowano

ogólnie fajnie ale jest też inna metoda. wystarczy pobrać najnowszą aplikacje es file explorer, opcje i app manager i tam konwertuje na apk i zapisuje na karcie w folderze backups . masz + za dobry poradnik. innym może się przydać

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

ogólnie fajnie ale jest też inna metoda. wystarczy pobrać najnowszą aplikacje es file explorer, opcje i app manager i tam konwertuje na apk i zapisuje na karcie w folderze backups . masz + za dobry poradnik. innym może się przydać

Dzięki :) Ogólnie Androzipem też można, ale czasami apka jest chroniona itp (ja mam chronione systemowe ;-; ), a tu można pobrać je bez problemu :)

Pozdrawiam

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Sorry, że odkopuję. Chciałbym spytać czy jest możliwość zrobienia tego, jeśli nie mam w domu Wi-Fi?

Raczej nie. Jak masz internet w komputerze i w telefonie/tablecie, to tak.

Opublikowano

Sorry, że odkopuję. Chciałbym spytać czy jest możliwość zrobienia tego, jeśli nie mam w domu Wi-Fi?

Nie, nie jest to możliwe. Musisz mieć sieć WiFi, to działa tak jak WiFi File Transfer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...