Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] PRYWATNY SERWER DARKORBIT

kondziotzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, w moich planach jest założenie serwera DarkOrbit . mam nawet nowe pliki serwerowe ( z aegisem, PP ) i całą resztą :). Mam też duużo czasu by przetłumaczyć je na język Polski, porobić grafiki, więcej statków. Jednak problem leży w samym postawieniu serwera. Jest tutaj ktoś, kto umiałby postawić taki serwer? Resztą zajme się sam, ale chodzi mi o samo postawienie serwera by działał :). Jeśli pomysł prywatnego serwera Wam się podoba to piszcie pod tematem. A Ci którzy potrafią postawić serwer niech piszą PW

Opublikowano

Jak nie umiesz sam postawić to wątpię by twoja propozycja współpracy była warta uwagi. Takie moje zdanie na ten temat :3

Opublikowano

To źle zrozumiałem, sry. No ale w tym niestety ja ci niestety nie pomogę, bo nie mam jak :3

Opublikowano

Narazie chcę to postawić na maszynie z komputera. I wystartować z betą! Później dopiero po dodaniu wszelkich dodatków oraz aktualizacja i zakończeniu fazy beta wykupić dedyka i postawić serwer.

Opublikowano

Tak jak wspomniałem, szukam kogoś kto postawi serwer na swoim komputerze. Jeśli ktoś posiada komputer z dobrym procesorem oraz pamięciom RAM, niech napisze na PW. Będzie admin w grze w zamian ;)

Opublikowano

Jeśli dasz radę to załatw :). W zamian otrzymasz admina. Tyle, że jeśli ma być to na komputerze to oczywiste, że także hamachi a co za tym idzie? Aby serw działał, musi być komputer włączony. Więc musi to być osoba która ma częęsto włączony komputer. Oczywiście ma być to tylko przez 3/4 tygodnie, ponieważ w tym czasie stworzę już w 100% kompletne pliki, oraz zakończę fazę beta. A co za tym idzie? Wykupienie dedyka.

Opublikowano

Well, pamiętaj że na to co właśnie napisałeś potrzeba kodu i naprawde "shitloads of time". Mógłbyś narazie kupić jakiś całkowicie z dupy dedyk za 5 dych tylko do testów, byłby cały czas up i te pare osób do beta testów uciągnąłby bez lagów. A drogi też by nie był. Mój komp by to uciągnął bez problemu i jest praktycznie stale włączony, ale za bardzo potrzebuję go jakieś trzy razy dziennie odciążonego do np. renderu godzinnego materiału w vegasie, nagrywania lub samej gry. Odpada.

Co do samego pomysłu, to cieszę się że ludzie zaczeli myśleć o privach tej gry. BP to syf, privy są potrzebne. Tak samo jak jest z Air Rivals, paru debili dalej gra na officialach, a wszyscy ogarnięci gracze dawno przenieśli się na privy. Obie firmy, GF i BP to zawsze były maszynki na kase bez żadnego myślenia o graczach. Problem w tym, że 3/4 z tego wgl nie wystartuje, 90% reszty będzie syfem, jeśli masz zamiar postawić coś co będzie kopią obecnego dark bez typowego wkładu kasy / ew. z troche większym expem, ale IDENTYCZNEGO to ja jestem za. Model jednej mapy pvp czy standardowo "dostawanych" wyposażonych statków z krzywymi konfami całkowicie nie w moim stylu jakoś mnie nie kręci.

Jedno, co narazie wiem, to to że linkpadowy serwer prawdopodobnie będzie fajny. Nawet miałem okazje bawić się tym w becie i wygląda całkiem jak dark, z tym że stare dark. I to mi odpowiada. Jestem pewien, że ja tam pogram. Możesz stworzyć drugi serwer, na który ludzie chętnie wejdą ale też zostaną, nie wyjdą - ale będzie to wymagać Twojej pracy i zaangażowania, bez możliwości wycofania się "bo tak" jak Ci się odechce. Twoja decyzja, pomysł fajny.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Słuchaj, ja planuję zrobić coś odmiennego do BP. To są wyłudzacze hajsu, bo jak wiadomo w darkorbit bez wkładu hajsu się nigdy nie dorobisz dobrego konta : ). Ja postanowiłem zrobić coś innego, więcej statków, więcej alienów, inny wygląd lotu, zrobię grę w której bez wkładu kasy można zrobić konto. Oczywiście, zrobię też drobny sklepik za smsy oraz inne płatności, ale będą to trzeciorzędne rzeczy do dobrego konta, ponieważ nie chcę na tym zarabiać, tylko żebym nie był stratny ciągłym opłacaniem dedyka. co do badziewnego dedyka za 50zł, nie o to mi chodzi ;). Chcę zrobić pliki gotowe, i potem dopiero umieścić je na dedyka ;).. Jeśli na prawdę Twój komp to uciągnie to pisz PW dogadamy się. Będą codziennie godziny w których serwer będzie off, po to, byś mógł zrobić co potrzebujesz na komputerze. Chodzi mi o filmy, renderowanie godzinnego materiału i inne rzeczy które musisz robić na odciążonym kompie ;)..

Opublikowano

Słuchaj, ja planuję zrobić coś odmiennego do BP. To są wyłudzacze hajsu, bo jak wiadomo w darkorbit bez wkładu hajsu się nigdy nie dorobisz dobrego konta : ). Ja postanowiłem zrobić coś innego, więcej statków, więcej alienów, inny wygląd lotu, zrobię grę w której bez wkładu kasy można zrobić konto. Oczywiście, zrobię też drobny sklepik za smsy oraz inne płatności, ale będą to trzeciorzędne rzeczy do dobrego konta, ponieważ nie chcę na tym zarabiać, tylko żebym nie był stratny ciągłym opłacaniem dedyka. co do badziewnego dedyka za 50zł, nie o to mi chodzi ;). Chcę zrobić pliki gotowe, i potem dopiero umieścić je na dedyka ;).. Jeśli na prawdę Twój komp to uciągnie to pisz PW dogadamy się. Będą codziennie godziny w których serwer będzie off, po to, byś mógł zrobić co potrzebujesz na komputerze. Chodzi mi o filmy, renderowanie godzinnego materiału i inne rzeczy które musisz robić na odciążonym kompie ;)..

Kondzio napisz mi na skype VrozaX98PL Mogę pomuc jakoś :) Mam dużo pomysłów itd. Te "nowe pliki" to te od tolvata ? Jeśli tak to masz kuuupę roboty :P

371007.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...