Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Skrypt #2 - BasicCommands czyli essentials w skript!

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UUUuuuu Ktoś to w końcu w Polsce zrobi i będzie Polskie Essentials ;) dobra leci like za pracę ale dodaj więcej komend bo tyle samo a nawet więcej ma silnik Vanilla ;).

Opublikowano

Skrypt fajny. Jednak nie przesadzaj i zmień ten "bezwzględny zakaz naruszania kodu" bez sensu... Zmień to np Pozwala sie na edycje kodu e celach prywatnych...

Dodałeś komend /administracja. Jak ktoś ma ją zmienić jak zakazujesz. Tak samo wiadomości

Dodawaj więcej komend, podłącz skrypt pod msql bo wszystko strasznie wolno sie robi (32GB Ram, procesor Intel I7

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

MarcinPSP: Wszędzie spamujesz o tym jakie to skrypty są chujowe, a pluginy zajebiste.
Weź się panie ogarnij... Wiele osób preferuje skrypty. Są prostsze, bardziej konfigurowalne, bądź co bądź zabierają mniej pamięci. Wykonywałem testy pamięci RAM przy użyciu Skriptów, oraz identycznego pluginu i naprawdę Skript zżera sporo mniej. ;-)

Nie rozumiem co Cię w Skriptach irytuję, największe serwery są o nie oparte i każdy ma się dobrze.

Opublikowano

Połowa rzeczy skopiowana z innych skryptów, kod skryptu jest słaby i gówniany.

Pomogłem Miałem Rację ?

Liczę na LIKE!

Jestem w trakcje tworzenia mojego servera Survival + Gildie (info wkrótce)

Opublikowano

Połowa rzeczy skopiowana z innych skryptów, kod skryptu jest słaby i gówniany.

Nic oprócz listy administracji nie jest kopiowane :P

Opublikowano

MarcinPSP: Wszędzie spamujesz o tym jakie to skrypty są chujowe, a pluginy zajebiste.

Weź się panie ogarnij... Wiele osób preferuje skrypty. Są prostsze, bardziej konfigurowalne, bądź co bądź zabierają mniej pamięci. Wykonywałem testy pamięci RAM przy użyciu Skriptów, oraz identycznego pluginu i naprawdę Skript zżera sporo mniej. ;-)

Nie rozumiem co Cię w Skriptach irytuję, największe serwery są o nie oparte i każdy ma się dobrze.

@2up

Essentials BARDZO obciąża serwer a skrypt już mniej :)

Ale sam skript wpierdziela rama...

I do tego szybkosc... skrypty zawsze bd zacznie wolniejsze i gorzej zarzadajace pamiecia...

Skript jest do pisania mniejszych rzeczy.

I ciekawe gdzie ty bd zapisywal te wszystkie ustawione domy, spawny itp? 1 plik na 1000 graczy? wszystko zaladowane 24/7 w pamieci?

Essentials nie dla zabawy ma osobny pliczek dla kazdego gracza, bo to naprawde zwieksza wydajac gdy ladujesz tylko dane do jakiegos obiektu gdy ktos sie zaloguje i usuwasz go gdy gracz sie wyloguje.

Obroncy skryptow... przeczytali od kogos ze skrypty sa lepsze to tak musi byc. "nie wiem o czym gadam, ale mama tak mowila wiec tak jest"

Kazdy skrypt wymaga wiekszej ilosci kodu tak naprawde (tego prawdziwego, nie skryptowego), co prawda wszystkie korzystaja z 1 kodu co jest plusem, ale czy na pewno plusem? bo jedno zadanie musi czekac na drugie by sie wykonac... Wiec szybkosc wykonania kodu znacznie spada...

Przechowywanie masy danych w 1 pliku tekstowym csv? To dopiero zje ramu jak sie zapisze wiecej danych. A do bazy danych nie kazda informacja nadaje sie do zapisania bo jednak sa pewne limity.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

@up

Może i masz rację z tym że wszystko idzie z 1 pliku ale można to ulepszyć ponieważ autor pluginu Skript zapowiada że niedługo będzie opcja tworzenia plików a póki co zrobiłem tak a jeżeli wyjdzie ta aktualizacja to na 100% poprawie.

Tak czy siak dziękuję za twoją opinię :)

Opublikowano

Widzę nieźle próbowałeś zrobić to give xD
Trochę cieniutko :D Ktoś wpisze /give a to wykonuje sie komenda z konsoli give? Coś tu jest nie tak :D

Mógłbyś do /gm dodać adventure:P

/heal można by było lepiej zrobić np player = %player% że jeśli nie wpisze /heal NICK tylko /heal to leczy osobę która wpisała.
z clearinventory tak samo, oraz kolejny -. Jeśli już robisz skrypty to porządnie i aby wykonywało swoją robotę a nie dodajesz execute command ;x Tak samo można zrobić alias w bukkit.yml.

command /ci [<player=%player%>]:
    usage: /ci
    trigger:
        if player has permission "clearinventory":
            if arg 1 is set:
                if player has permission "clearinventory.other":
                    clear the inventory of arg 1
                    send "&7Wyczysciles ekwipunek graczowi &c%arg 1%&7!"
                    send "&7Admin &c%executor% &7wyczyscil Ci ekwipunek!" to arg 1
                else:
                    send "&cNie posiadasz uprawnien do czyszczenia EQ innym gracza."
            else:
                clear inventory of player
                send "&7Wyczysciles ekwipunek!"
        else:
            send "&cNie posiadasz uprawnien."

Miałem jeszcze 4 uwagi ale nie wiem czemu jak kliknąłem "Napisz" to się skasowało ;x

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Minecraft zaczyna tworzyc sie na skriptach a nie na pluginach wiec bedzie spoczko i o wiele mniej lagów !

Serwer PvP: garnizon.maxc.pl Zapraszamy -> 25/40

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...