Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kompilacja

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Otóż jest problem: Gdy kompiluję swój program w wersji 64 bit, to jest on dobrze zabezpieczony tak jak powinien. Jeśli natomiast skompiluję program do wersji 32 bit, to jest on słabo zabezpieczony (tak pół na pół). Przykład 64 bit:

$a1486d02c31

A gdy skompiluję do 32 bit:

$Var0359

Pod tymi znakami kryje się jak coś $Group. Po prostu 64 bit jest bardziej zabezpieczona, a wersja 32 bit ma inne znaki (bo 64 bit ma jakieś 38ds8g a 32 bit Var_costam) i jeszcze robi to w pół ponieważ nazwę funkcji (np. GUICreate) widać w 32 bit a w 64 już nie. Kompiluje tak samo jak przy 32 bit. A jak to robie --> Zewnętrzny program "Obfuscator" i kompilacja przez SCiTE with options.

Wiecie dlaczego tak jest?

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Kod autoit się nie kompiluje, tylko załącza do zaszyfrowanego archiwum razem z interpreterem. Więc po prostu poddaj kod obfuskacji dla 64bitowej wersji i skompiluj jako 32bitowa? Ja nie używam IDE, tylko Notepad++ i jeśli kod muszę "zacienić", to robię to ręcznie i zawsze wychodzi mi ta wersja, jaką ty opisujesz dla 32 bitowej.

Używam:

5377065f2a.png

A kod wygląda tak:

25de1a444f.png

Przed i po dekompilacji.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...