Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarny ekran po uruchomieniu

seba381

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem z Maplestory Europe. Podczas włączania wszystko idzie normalnie naciskam PLAY. Lecz, gdy gra się już włączyła pojawia się czarny ekran, a dalej nic. Nie wiem co mam robić mam laptopa z Windows 7 i najnowsze sterowniki do karty. Proszę o pomoc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, otóż mam problem z Maplestory Europe. Podczas włączania wszystko idzie normalnie naciskam PLAY. Lecz, gdy gra się już włączyła pojawia się czarny ekran, a dalej nic. Nie wiem co mam robić mam laptopa z Windows 7 i najnowsze sterowniki do karty. Proszę o pomoc.

Mam dokładnie ten sam problem, próbowałam już wielu rozwiązań, przeinstalowywania, uruchamiania w trybie zgodności itp.

Ściągałam nawet patchery proponowane w innych postach i nic. Czy ktoś mógłby polecić co zrobić, żeby można było grać.

Miałam już tę grę zainstalowaną i wszystko było ok. Chciałam do niej wrócić po jakimś czasie i teraz nic.

Opublikowano

Fajnie,ze nie napisales czy chodzi o gms czy ems,jesli GMS to odpal gre przez strone.Mialem to wielokrotnie chlopacy,polecam nastepujace czynnosci na europe wiecie?:

-przeskanowanie kompa programem Comfobix(kiedys mi pomoglo),aktualiacja sterownikow do karty graficznej,przeinstalowanie gry(to nie ale mozna sprawdzic),.

Jesli nie pomoze aktualizacja frameworkow,a jesli takze kicha to odstawic gre i czekac na nastepnego patcha!

Opublikowano

Fajnie,ze nie napisales czy chodzi o gms czy ems,jesli GMS to odpal gre przez strone.Mialem to wielokrotnie chlopacy,polecam nastepujace czynnosci na europe wiecie?:

-przeskanowanie kompa programem Comfobix(kiedys mi pomoglo),aktualiacja sterownikow do karty graficznej,przeinstalowanie gry(to nie ale mozna sprawdzic),.

Jesli nie pomoze aktualizacja frameworkow,a jesli takze kicha to odstawic gre i czekac na nastepnego patcha!

Koleś powyżej napisał więc chyba można się domyślić, że chodzi mi również o EMS, chyba jednak muszę sobie odpuścić narazie bo zrobiłam już wszystko z powyższych i nic. A poza tym jestem dziewczyną, piszę w formach żeńskich, więc może nie chłopcy. Dzięki za wszystkie porady.

Opublikowano

Z Combofix'em to uważajcie, bez (podstawowej) wiedzy informatycznej, za pomocą tego programu możecie bardzo namieszać w systemie.

Co do tematu to przy włączaniu aplikacji radzę być cierpliwym, czytałem, że pierwsze uruchomienie gry może zając nawet więcej niż 10 minut, jeżeli to nie pomoże, możecie spróbować przeinstalować grę (do innego katalogu) i zaktualizować wszystkie komponenty potrzebne do jej uruchomienia.

“Live your life, no matter what that life is.” - Corey Taylor

Opublikowano

A ja nie dałam sobie spokoju i udało się:) nie mam pojęcia jak, bo dziś uruchomiłam grę, spatchowała się i uruchomiła już normalnie, mam nadzieję, że ten stan potrwa dość długo, bo mam dużo wolnego czasu. Dzięki wszystkim za pomoc i podpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...