Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zajebiście Wielki Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisze ten temat na laptopie, bo mój PC się popsuł.

Więc tak gdy go włączę to nic sie nie dzieje, tylko czarno na monitorze, a lampka monitora mruga. A dziwne bo wiatraki się kręcą. Podejrzewam, że to wina baterii od płyty głównej, ta co uruchamia BIOS czy tam DOS ( nie znam sie na tym dobrze) i jeszcze coś wczoraj wciągu kilku minut raz zresetowałem kompa i kilka razy go uruchomiłem ponownie (nie wiem czy to przez to)

pls pomóżcie ostatnie dni moich ferii, chce jeszcze zagrać

pomocy dam 5* za podpowiedź, a osobie, która mi najbardziej pomoże dam 33 lvl ( wiem że tak nie wolno, ale musi być jakaś nagroda)

P.S może komputer się troche zmęczył, ale nie wiem cholera

LICZĘ NA WAS

Opublikowano

Więc tak gdy go włączę to nic sie nie dzieje, tylko czarno na monitorze, a lampka monitora mruga. A dziwne bo wiatraki się kręcą. Podejrzewam, że to wina baterii od płyty głównej, ta co uruchamia BIOS czy tam DOS ( nie znam sie na tym dobrze) i jeszcze coś wczoraj wciągu kilku minut raz zresetowałem kompa i kilka razy go uruchomiłem ponownie (nie wiem czy to przez to)

pomocy dam 5* za podpowiedź, a osobie, która mi najbardziej pomoże dam 33 lvl ( wiem że tak nie wolno, ale musi być jakaś nagroda)

LICZĘ NA WAS

Nie ten dział;]

Topic@ Gdy właczysz kompa to tak dziwnie "pika" ?? jeśli tak to wyjmij i włóż RAM.

Jeśli nie to opisz dokładniej co się tam stało, bo z tych Twoich wypocinek niewiele idzie wywnioskować ;]

Opublikowano

bateria jest nie potrzebna do uruchamiania. Zobacz czy kondensatory na płycie głównej są dobre tzn. czy nie są wypukłe. Jak nie to naj prawnopodobniej Płyta jest walnięta, lub zasilacz.

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Nie pika dziwnie, wogóle nie pika, wiatraki się kręcą. krok po kroku:

1.Włączam kompa do prądu

2.Wciskam power.

3.Na monitorze mruga zielona lampka.

4. Na kompie świeci się tylko zielona lampka.

5. I czarno na monitorze.

6. A z tyłu kompa, świeci się ciągle jakaś lampka na czerwono. ( nie wiem od czego)

Więcej się już nie da opisać, bo nic więcej sie nie dzieje

Po prostu się nie ładuje ani system ani BIOS czy tam DOS.

Kondensatory nie są spuchnięte (ściągnąłem obudowe i popatrzeyłem

@DOWN

zrobiłem tak jak mówiłeś włożyłem płytke z xp i dalej nic

jakby monitor siadł to by się lampka nie swieciła, a nawet jakby siadł to komputer po włączeniu pika jeden raz gdy się uruchamia ( u mnie tak, jak nie byl popsuty)

więc dalej nie wiem co zrobić

pomocy!

Opublikowano

Nie pika dziwnie, wogóle nie pika, wiatraki się kręcą. krok po kroku:

1.Włączam kompa do prądu

2.Wciskam power.

3.Na monitorze mruga zielona lampka.

4. Na kompie świeci się tylko zielona lampka.

5. I czarno na monitorze.

6. A z tyłu kompa, świeci się ciągle jakaś lampka na czerwono. ( nie wiem od czego)

Więcej się już nie da opisać, bo nic więcej sie nie dzieje

Po prostu się nie ładuje ani system ani BIOS czy tam DOS.

Kondensatory nie są spuchnięte (ściągnąłem obudowe i popatrzeyłem

może po prostu siadł monitor?? skoro komp się odpala a czarny ekran masz , spróbuj włożyć płytke z windowsem do napędu i jeżeli po uruchomieniu wyskoczy instalacja to znaczy że padła Ci winda.,

Opublikowano

Sprawdź czy wszystkie kable masz do kompa podłączone dobrze. Jak tak to pewnie jest wina monitora. Też tak kiedyś miałem ze swoim ale kupiłem inny kabel i wszystko działa. Jak nie to chyba będziesz musiał iść do serwisu chyba że masz jakiegoś znajomego informatyka to ci pomoże.

Jeśli pomogłem daj delete.png. Dla ciebie to tylko sekunda a mi bardzo pomoże :)

Opublikowano

LICZĘ NA WAS

mam tak samo na drugim kompie monitormyrga i czarny obraz moze poprostu zmien monitor

Opublikowano

@UP

To niewina monitora. Tylko strata kasy na monior.

Mialem ten sam problem, komuter chodzil normalnie, a monitor caly black nic sie niewyswietlalo.

Sa 3wyjscia:

1) Res doszczetny komputera

2) Wymiana niektorych urzadzen, moze ci panowie z naprawy cos przeoczyli. (mi wlasnie to pomoglo, procesor mi sie spalil)

3) W najgorszym wypadku- zmiana PC

Opublikowano

albo spróbuj pożyczyć od kumpla zasilacz, i podpiąć go na swoim kompie, być może że coś sie w nim zjechało i nie daje tyle prądu ile powinien.

Opublikowano

Zrestartuj bios ~.~

Wyciągnij bateryjkę na jakieś pół godziny.

Jeśli nie idzie dalej, sprawdź czy karta graficzna jest dobrze podczepiona do płyty głównej.

Ew. posprawdzaj wszystkie kable... Jeśli nie pomaga to masz raczej kompa w dupę, oczywiście części działające sobie z niego wyciągnij, albo dokup jakąś, możesz też skorzystać z gwarancji jeśli komp nowy.

#edit

o fak mam tylko 1 post??!! ;((

Opublikowano

1. W starym kompie mialem podobnie wlaczalem kompa wszysko chodzilo ok ale nic sie nie wyswietlało . Jak wlaczalem i wylaczalem to wkoncy sie wlaczał komp. To była wina zasilacza musisz wymienic caly zasilacz

2. W laptopko brud sie zebral kolo wentylatora wentylator działał ale monitor sie nie swiecil dmuchnąłem w wentylator i komp dzialal

Najprawdopodobniej to ten problem nr 1