Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jungla, farma, ganki

kdgziomek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam do was takie pytanie. Otoz jestem junglerem w moim teamie, na SoloQ staram sie zawsze chodzic w jungle. Aktualnie wbilem golda kilka dni temu i moj dylemat jest taki. Ogladam rozne streamy ludzi diamond 1 + i widze ze caly czas prawie siedzą w jungli i farmia. Postanowilem ze ci ludzie wiedza co robią i prawie w ogole nie gankuja. Ja robilem taK samo, najlepsza farma w moim teamie, kilka asyst , drake jest , wszystko gra. Ale jest pewien problem. Caly czas leci na mnie flame, ze nic nie robie, jestem bezuczyteczny i zebym poszedl afk. No i oczywiscie report dla mnie 9x. Nie wiem co ja mam robic. Po co mam siedziec 2 minuty na zwardowanym topie i czekac, jak moge w tym czasie wyczyscic jungle. Doradzcie , czy tak jak robie, czyli farmie, jakis gank na topa /mida pojedynczy, czasem na bota czy lepiej chodzi, gankowac i miec 0 farmy? w 18 minucie w jungli mam 100 farmy, ale jesli jungler ma wiecej farmy niz adc/top/mid to po prostu zal du... sciska.

Opublikowano

Nie graj z debilami którzy przegrywają linie i zwalają wszystko na junglera.

Jungler nie jest od tego żeby babbysittować tylko od czasu do czasu pomóc i by top miał się na czym wyfarmić, czyść jungle i farm bo iść na ganka z 4 lvl kiedy top ma 6/7 to głupota,przykładowo Renekton/Riven którzy wygrywają linie mogą w takim przypadku odjebać double killa.

Jeśli w jungli masz więcej farmy niż twój top to powodzenia.

Opublikowano

Różnica między goldem a diamentem 1 jest tzn. tam lane raczej early nastawiają się na farmienie i nie robią głupich akcji by nie dostać ganka. Jezeli ktoś nie ma warda, gankujesz go tyle razy, dopóki tego warda nie kupi (ostatnio 8;0 na takim topie zrobiłem, bo nie kupował wardów). Ale jak widzisz że masz warda, to szacujesz sobie czas "zejścia warda", farmisz jungle i gdy przychodzi czas zniknięcia warda, to lecisz i gankujesz od razu po tym jak zniknie. Myślę że to jedna z lepszych metod. Jungler bez farmy nie może być (outleveled). Jungla musi albo farmić, albo mieć kilka udanych ganków, by nadradiać lvl. A farmę większą niż lane pewnie będziesz miał na jungli do d3 (jakoś tak), na d1 też się tacy zdarzają, ale to enemy nimi po prostu pomiata (bo są gracze którzy grają dobrze, a są też ci którzy grają zajebiście).

League of Legends

Opublikowano

Ja osobiście robię tak że siedzę w jungli cały czas i gank tylko gdy ktoś jest dość mocno pushowany. Następnie powrót do jungli i dalej farma :p

Opublikowano

Jak sam zauważyłeś nie grasz w D1 tylko S/G, czym wyżej jesteś tym trudniej będzie Ci zgankować jakąś linię. Ludzie będą kupować wardy, znają mechanikę postaci i wiedzą jak unikać. To ile czasu junglerzy na wyższych ligach spędzają w lesie nie wynika z ich chęci, tylko tego, że nie mają jak podejść do przeciwnika. Jak tylko mają okazję od razu gankują, jeżeli widzą przeciwnika po drugiej stronie mapy to wchodzą i niszczą jego jungle etc.

Nowicjusz
Opublikowano

Wiadome jest że różnice pomiędzy diamentem a goldem, jest ogromna. Więc, każdy gracz grając na platynie innaczej będzie radził sobie ze swoją linią i przeciwnikiem, co oznacza że możesz tak samo patrzeć. Jeżeli pushują Twojego sojusznika - staraj się gankować. Jest wymiennoś pomiędzy expem zdobywanym a zdobywanym na liniach za fragi. Gdy nie gankujemy, zodbywamy expa w jungli, gdy rezygnujemy z expienia w jungli zdobywamy exp na fragach i trzymaniach lini podczas nieobecności naszego sojusznika. Różnica jest jedna, szybciej zdobędziemy exp gankujac/pushując miniony ewentualnie "holdując" linie sojusznikowi.

Opublikowano

Co wy macie za problemy, nie latwiej by bylo wymutowac wszystkich i robic swoje? Co z tego, ze dadza ci reporta skoro bana i tak nie wylapiesz, bo za slaba gre (nie mowie, ze slabo grasz, tylko chodz mi o to, ze oni zawsze daja takie reporty) nie da sie dostac bana >.<

Opublikowano

Na początku siedź w jungli i farm,jak widzisz że jest jakaś okazja(Twój sojusznik przegrywa linie,ma mało HP lub przeciwnik go pushuj'e) to wtedy gankuj- unikniesz flame na Ciebie i do tego pomożesz sojusznikowi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...