Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Nie tylko smoka można nazwać buffem - Szaman healer jako buff

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie tylko smoka można nazwać buffem - Szaman healer jako buff

Witam, większość osób myśli że buff to smok i w tym poradniku chciałbym powiedzieć dlaczego tak nie jest.

Najpierw powiem jakie skille nas interesują:

Zwinność - Moja ulubiona i jedna z 2 umiejętności, które nas interesują. Zwiększa prędkość ruchu oraz szybkość ładowania umiejętności. Umiejętność jest zwiększana jedynie wraz z zwiększeniem poziomu, nic nie pomoże nam inteligencja. Polecam robić jako 1 jeśli bezproblemowo będziemy expić buffa lub 2 jeśli mamy małe problemy.

Leczenie - Ja na mojej postaci robiłem je jako 2. Na niższych poziomach nie leczy za dużo (około 1k) ale usuwa negatywne efekty takie jak otrucie, spowolnienie i omdlenie. Zakres leczenia hp zwiększa się wraz z poziomem postaci, inteligencją oraz umiejętnościami magicznymi w broni, dlatego lepszym rozwiązaniem będzie wachlarz niż dzwon.

Zwiększenie ataku - Najsłabsza i najgorsza umiejętność healera jeśli nie w całej grze, ale jednak coś daje. Na poziomie P z dużą ilością inteligencji daje około 70 ataku. 12 inteligencji daje marne 1 ataku (nic). Jeśli chcecie go robić to jako 3.

Teraz powiem jakie eq:

Na healerze bardziej polecam szybkość zaklęcia, niż inteligencje. Dlaczego? Czym szybciej będziemy leczyć tym częściej będziemy usuwać negatywne efekty, co przydaje przy leczenie w av2.

W skrócie:
Jak najlepszy wachlarz z szybkością zaklęcia, kd powtórki i opcjonalnie inteligencją. Zbroja z szybkością zaklęcia i opcjonalnie hp/abs. Kolczyki oraz naszyjnik z int. Reszta wg uznania.

Trzeba dodać że ku na tą klasę na s26 są 10-20 razy tańsze od ku dla smoka.

Healer daje wielką przewagę na wojnach ponieważ skille się dużo szybciej regenerują i truta przestaje dawać tak dużą przewagę.

Jeśli macie coś do dodania, chcecie skomentować lub zchejtować mój poradnik to zapraszam :)

Opublikowano

Bez względu na to jak opisze się drugą specjalizację tej postaci, to i tak każdy doświadczony gracz wie, że smok jest lepszy do buffa(krytyki/błogo).

Nie schodząc z tematu, zazwyczaj każdy robi buffa do swojego użytku, a podczas expa ktoś nie będzie przełączał okienek, by się wyleczyć i tak na okrągło.

Jednakże lepszy taki buff niż żaden.

Ściągam 5% za ten miniTuT.

Opublikowano

Racja, krytyk i błogo więcej daje w expie ale na wojnach ogromna jest przewaga tych co mają healera i smoka.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Myśle że jak by pobrać jakiego buffbota to takie heller to fajna sprawa np. w v2 by za nami latał i nas cały czas leczył i ratował nam niejednokrotnie dupe. Eq na szybkosc zaklecia jest jest drogę. Pomyślę nad takim drugim buffem ;p

Opublikowano

Co z tego że może nas taki healer leczyc skoro Smok może dać bufa kryta i odbicie co w połączeniu jest x2 razy lepsze od ataku i leczenia, zwóćmy uwagę również na to że healera na Pl np. potrzebowali byśmy ogromna ilość inta do zwiększenia leczenia danej ilości HP.

Natomiast takie błogo pozwala nam na unikanie ataków co daje nam możliwość dłuższego bicia bez obaw o nasze zdrowie.

Można również załączyć takiego bota na healera i bufować się zarazem Smokiem. :)

Pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

no z tym leczeniem to trzeba byloby okienka przelaczac a w trakcie można paść jak moby dużo biją + truta chyba że auto poty no ale i tak smok lepszy :D

Opublikowano

no z tym leczeniem to trzeba byloby okienka przelaczac a w trakcie można paść jak moby dużo biją + truta chyba że auto poty no ale i tak smok lepszy :D

Albo buffBoT, którego wydaje mi się, że ciężko jest wykryć, albo dać koledze/bratu/psu, aby klikał na 2 kompie cały czas przycisk od buffania. Zawsze możesz grać na 2 kompach. Pc + laptop obok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...