Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA 5 Warto Kupować?

Mr4śny™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko, mam do was takie pytanie :D ,bo chcem sobie kupić GTA 5 na Xboxa360 tylko nw czy warto wgl czy nie bedzie sie zacinac, czy warto wydac te 200zl ogolnie czy gra dopracowana czy dobra grafika itd najlepiej jakby sie wypowiedzieli Ci ktorzy tą gre juz maja :P + czy jest juz polska wersja jezykowa (Nie chodzi o napisy tylko o glos Polski)

Pozdrawiam

1382224675-U992212.jpg

Opublikowano

Tak, warto kupić. Grafika jest w miarę dobra, fabuła jak i szczegóły również, gra bogata w Easter Eggs'i.

Z tego co wiem, w niektórych wersjach jest wersja Polska, w sensie napisów, co do głosów to raczej nie ma, ale szczerze mówiąc, pewnie tragicznie by to wyglądało.

Opublikowano

Tak, warto kupić. Grafika jest w miarę dobra, fabuła jak i szczegóły również, gra bogata w Easter Eggs'i.

Z tego co wiem, w niektórych wersjach jest wersja Polska, w sensie napisów, co do głosów to raczej nie ma, ale szczerze mówiąc, pewnie tragicznie by to wyglądało.

A ze tak spytam posiadasz tą część GTA? jezeli tak to na jakiej konsoli grasz w nia? jak myslisz na xboxie 360 bd sie ciac?

1382224675-U992212.jpg

Opublikowano

A ze tak spytam posiadasz tą część GTA? jezeli tak to na jakiej konsoli grasz w nia? jak myslisz na xboxie 360 bd sie ciac?

Nie, nie posiadam.

Grałem/gram u kolegi, na Xbox. Myślę ,że na żadnej konsoli nie powinno ciąć, ale o tym lepiej dyskutować z moderatorem działu 'Konsole'. Gra, była robiona na to i na to, więc jeżeli byłby problem to może tkwić w euro złączu etc. :)

Gra ma wiele aspektów, misji i wersję Online, więc raczej warto !

Opublikowano

Gram na xboxie (slim) i zacięło mi się jakieś 5 razy w trybie fabularnym podczas właściwie nic nie znaczących elementów rozgrywki (nie utrudniało gry)
A w GTA Online nic mi nie zacieło przez dłuuuugie godziny

Grę na prawdę polecam.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Nie polecam- Jest mnóstwo błędów i bugów, z zapisem. Mają to poprawić, ale czy poprawią ? Nie wiem. Jest to moja opinia

Pozdrawiam.

Opublikowano

@up.
To są tylko rekordy dot. sprzedaży, czyli równie dobrze mogli zrobić dobrą reklamę, a wydać chujową grę. (co jest kłamstwem)
To nie są jakieś nagrody za najlepszy Gameplay, Najlepszą fabułę, czy inne osiągnięcia, które powinny dostawać gry.

@2x up.
To że Ty masz problemy, czy to że R* nie zadbał o samo online, nie znaczy że gra jest zła.

Polecam obejrzeć na YT filmiki z serii GTA V Mythbusters, w których jakiś człowiek pokazuje jak bardzo R* zadbał nad szczegółami samej gry.
Np. Gdy nosisz kask, i dostaniesz np. Headshota to nie zginiesz. Gdy nosząc akwalung wjedziesz autem do wody, nie utoniesz. Możesz schować się w krzakach przed policją. Gdy masz podłączony headset i grasz w GTA Online, Twoja postać rusza ustami gdy mówisz. Gdy w Singlu jadąc autem rozmawiasz przez telefon (masz go przy uchu) nie możesz zmienić trybu świateł (fizycznie niemożliwe - brak 3 ręki)

Takich pierdółek jest od groma, i one pokazują jak R* się napracował aby zrobić fajną grę. A skoro ktoś dba o takie pierdółki, to na pewno zadbał też o to, co najważniejsze w grze.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Nie polecam- Jest mnóstwo błędów i bugów, z zapisem. Mają to poprawić, ale czy poprawią ? Nie wiem. Jest to moja opinia

Pozdrawiam.

Te błędy z zapisywaniem już zostały naprawione wraz z wydaniem 1 aktualizacji do gry, a grę jak najbardziej polecam. pozdrawiam.

"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości."

Fryderyk Nietzche

Opublikowano

Grałeś w jaką kolwiek część GTA ? GTA V jest grą nad którą kupnem sie nie zastanawia jeżeli grałeś w jaką kolwiek wcześniejszą część GTA i Ci sie spodobała , GTA V jest jedną z najlepszych gier wszechczasów z mojej i z opinii graczy czy krytyków od gier. Jak już wyżej pisałem nad kupnem GTA V się nie zastanawia a to mówi wszystko za siebie :

http://www.youtube.com/watch?v=aGKJrtFEgsM

Jakby Cie to nie przekonało, to :

• Grafika
  • Fabuła
  • Easter Eggi
  • end-game
  • multiplayer
  • ilość graczy
  • social club (community)
  • długość
  • dodatki (dodawane będą z czasem do gta online)
  • oprawa audio
  • npc , boty jak to nazwiesz policja która używa mózgu.
  • olbrzymi i ładny świat
  • TRZY postacie (wielkie urozmaicenie)
  • misję dające nam pewną dozę swobodności (napady na banki/jubliera itd)
  • masa dodatkowych aktywności
  • zabawa
  • wsparcie od strony R* wsprawie gta online
  • rekordy guinessa mówią za siebie
  • szpan.
  • - mało skoków(?)
Opublikowano

"wsparcie od strony R* wsprawie gta online

rekordy guinessa mówią za siebie"

Wsparcie? Taaaa już chyba tydzień czekam aż mi łaskawie odpiszą.

A rekordy, to tylko w sprzedaży, za które odpowiedzialny jest odpowiedni marketing oraz kilka długich nudnych lat czekania. (2008 - 2013)

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Diablo III - ok ~10 lat oczekiwania po Diablo II (zero rekordów guinessa) aczkolwiek bardzo dobra gra.

Tomb Raider - ile lat czekaliśmy na nową część też koło 3 (zero rekordów guinessa) aczkolwiek bardzo dobra gra.

Grid - 5 lat czekania na nową część , nie dostała żadnego rekordu oczekiwania pomimo iż była oceniana przez wiele portali na ok . 8.5/10

Metro - 3 lata oczekiwania na nową cześć - nie ma rekordu guinessa.

Więc nie mów iż rekordy guinessa są zdobyte tylko przez długi czas oczekiwania lecz po prostu z powodu dobrej gry którą jest GTA V i nie można zaprzeczyć , pozatym jak wyobrażasz wypuszczenie takiej gry jak GTA V w czasie mniejszym od tego który określiłeś?

To nie pisz , jakie problemy masz że musisz do nich pisać ? Gdyby każdy do nich wysłał jedną wiadomość mieli by 15 mln wiadomości na swojej poczcie - nie dziw się że nie odpisują tak szybko jak wsparcie jakiegoś League of Legends w które z pewnością nie gra 15 milionów osób.

Opublikowano

Diablo 3 - Brak reklam na bilbordach na całym świecie. Swoją drogą, wiele osób kupiło D3 i żałuje.
Tomb Raider - Brak reklam na bilbordach na całym świecie. Gra średnia
Grid - Brak reklam na bilbordach na całym świecie. Nie każdy lubi Wyścigówki, poza tym gra średnia.
Metro LL - Brak reklam na bilbordach na całym świecie. Metro... Seria 2 gier, GTA powstaje od 1997 i wychodzi co jakiś czas, serio chcesz to porównać?

Pieniądze wydane tylko na reklamę GTA V - około 265 MLN $ to daje około 813 MLN PLN ( przy kursie obecnym kursie $ 3.07)

Tak jak powiedziałem, odpowiedni marketing. Dalej chcesz się kłócić o to że marketing zrobił swoje ?

A co do odpisywania, Support to Support, mogliby chociaż odpisać "We Are currentl working to fix your problem, please be patient" A nie siedzą cicho, od tego jest support, i im się za to płaci.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

GTA to GTA mogą wydać na marketing ile chcą ale to nie zmieni jakości gry i ocen wystawianych przez ludzi - myślę że ludzie i krytycy związani z grami nie sugerowali się marketingiem :)

Poza tym podaj mi jakąś słabą część GTA ( bo wydaję mi się że takiej nie było, czymkolwiek byś sie sugerował - wszędzie GTA dostaje i będzie dostawać oceny pokroju 8/9 na 10 z odpowiednim marketingiem (jak w GTA V) czy bez odpowiedniego marketingu ( GTA 3, GTA SA , GTA V ) . Nie bez powodu już w pierwszy dzień , zarobili miliony na GTA V i to nie tylko z powodu marketingu (choć to też) lecz z powodu marki GTA.

Grid - Brak reklam na bilbordach na całym świecie. Nie każdy lubi Wyścigówki, poza tym gra średnia.

GTA - Nie każdy lubi gry typu GTA . btw. Gra średnia , według kogo Ciebie?

Tomb Raider - Brak reklam na bilbordach na całym świecie. Gra średnia

Teraz to mnie naprawdę zdziwiłem udowadniając jaką masz wiedzę o grach , mówiąc o nowym Tomb Raiderze "Gra średnia" naprawdę trzeba być graczem niedzielnym i mieć zerowe pojęcie o grach. Żebyś nie pomyślał iż rzucam słowa na wiatr zdamy się na kimś bardziej doświadczonym :)

Oceny przyznane dla Tomb Raidera:

Games Master — 90/100

IGN — 9.1
        GTTV — 8.5
        Destructoid — 8,5/10
        Eurogamer — 8/10
        Shacknews — No Score
        OPM — 8/10
        Kotaku — "Tak"
        OXM — 8/10
        CVG — 9/10
        Telegraph — 5/5
        Polygon — 9/10
        GameSpot — 8.5/10
        Digital Spy — 5/5
        GameTrailers — 8.5/10
        HardGame2 (Hiszpania) – 9.5/10
        VaDeJuegos (Hiszpania) — 5/5

Dla porównania oceny zachodnich studiów przyznane dla GTA V (pewnie zasługa bilboardów)

http://www.gram.pl/news/2013/09/17/gta-v-przeglad-ocen.shtml

dla większej ilości zasług marketingu (popularna i najlepsza strona związana z krytyką/oceną gier , filmów itd) - Zobacz na zakładkę Games jaka gra stoi na pierwszym miejscu.

http://www.metacritic.com/

Metro LL - Brak reklam na bilbordach na całym świecie. Metro... Seria 2
gier, GTA powstaje od 1997 i wychodzi co jakiś czas, serio chcesz to
porównać?

Masz rację przesadziłem , nie chcę :)

A co do odpisywania, Support to Support, mogliby chociaż odpisać "We Are
currentl working to fix your problem, please be patient" A nie siedzą
cicho, od tego jest support, i im się za to płaci.

Płacisz za GTA V nie za support, poza tym w czym masz problem że musisz do nich pisać wiesz dobrze ile problemów mają na głowie (i graczy) to mógłbyś to zrozumieć - wyobraź sobie że piszą do Ciebie "We Are
currently working to fix your problem, please be patient"

W sprawie online z chęcia pomogę napisz PW z twoim problemem :)

Tak jak napisałem marketing pozwolił zarobić im pareset milionów więcej - nie zrobił wszystkiego (tak jak ty to ująłeś).

Pozdrawiam.

Opublikowano

Co chcesz jeszcze wiedzieć ? Czekasz aż Ci te GTA kupimy ? Więcej już nie idzie wycisnąć podałem Ci wszystko co potwierdza teze żebyś kupił GTA V .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...