Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pomoc przy WoF

TheTanadu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemak potrzebuje pomocy przy wall of flash. Mam molten set ale jakos nie daje rady zawsze 50% hp jej zabieram, moze by ktos mi pomogl ? jedynie wchodzi pomoc przez GameRangera (tworzenie serwer) poniewaz hamachi cos ma nie tak z tunelami oraz router nie chce mi sie otworzyc.

2s6wxf4.png

Opublikowano

Mogę pomóc dając radę (chyba, że się wstrzymasz do piątku to chętnie z Tobą się przejdę). Postaw w Piekle długą platformę(z dowolnego materiału. Chodzi o to byś mógł się spokojnie przemieszczać), kup spiky balle (Znajdziesz je u jednego z NPC. Powinny znacznie ułatwić walkę z bossem.) i zaopatrz się w jakąś broń zasięgową(Molten fury bądź jeśli dasz radę to Sharanga) lalkę wrzucasz na początku platformy, spiky balle rozsypujesz przed poruszającym się bossem(Im więcej tym lepiej) i dodatkowo strzelasz mu w oczka z łuku. Myślę, że bez problemu dasz sobie sam radę :) Jeśli potrzebujesz screenów czy w dalszym ciągu nie uda Ci się pozbyć bossa pisz.

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Drogi WarAngel moim zdaniem wprowadzasz kolegę w błąd powinien zamiast łuku kupić minisharka i spory zapas amunicji + polecam zdobyć space gun i na tej platformie idąc najpierw strzelaj space gunem gdy Ci się mana skończy używaj minisharka ;p jesli chcesz napisz na PW to Ci z nim pomogę ( pokaże w praktyce)

Opublikowano

Dlaczego wprowadzam w błąd? Skoro ma już moltenowy set to z takim łukiem nie będzie problemu(identyczne materiały). Oczywiście minishark też będzie dobry (tylko po co? Drogie to a chwilę po WoF i tak będzie musiał iść odwiedzić Dungeon gdzie leci lepsza broń palna). Co do space guna to nie widzę sensu bicia tym... 18 obrażeń? Kilof zadaje podobną ilość... Sharanga ma ponad 35+ulepszone strzały. Podałem tylko sposób w jaki ja ubiłem WoF. Skoro zadziałało (padł i nie musiałem używać nawet jednego potionka leczącego) to raczej ten sposób zły nie jest :) WoF nie jest jakimś wymagającym bossem, więc spokojnie da sobie radę(zapewne już dał skoro nic nie pisze :) ) Problem będzie przy Planteri :)

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

równie dobrze możesz używać wybuchających strzał są bardzo dobre ja je używałem i 1 strzałą zadawałem x3-x5 obrażeń naraz więc nawet ok :)

Opublikowano

dzięki, już nie potrzebuje z Wofem pomocy. :D teraz już szukam mitrylu zeby miec adamit, oraz nie moge pokonac wywerny -.- kurcze bo potrzebuje soula od nie na skrzydla, chyba ze ktos ma na sprzedaz, tylko nie wiem czy mnie stac :D

2s6wxf4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...