Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sura wp: Jak zacząć grę na s26 By Cj

cj2034

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to mój pierwszy poradnik tak więc proszę o wyrozumiałość ;)

1. Począteczek ;)

Najpierw jak wszyscy wiemy trzeba się zarejestrować. Będą nam potrzebne 3 konta. Najpierw rejestrujemy 1 konto normalnie. Będzie nam służyło jako sklepik. Po zarejestrowaniu się i potwierdzeniu emailu logujemy się na stronie metin2.pl. Wchodzimy w zakładkę werbuj przyjaciół. Kopiujemy link i wylogowujemy się. Wklejamy link do okna przeglądarki i rejestrujemy 2 konta główne i buffa.

2. Bulid

Zdania są podzielone aczkolwiek na start polecam owy bulid

Staty 2 int 1 wit

Skile Ostrze<Zbroja<Strach<Wir<Paluch<Rozpro

3. Zarejestrowaliśmy się i co teraz ^^

Bez założenia postaci się nie obejdzie. Zakładamy postacie na danych kontach. Po zalogowaniu się wchodzimy na naszej głównej postaci i na buffie do itemshopu. Mamy tam PD i buty wiatru. Pd jest zdejmowany na 3 h. Polecam go sb oszczędzać.

4. Zabieramy się za expienie teraz opiszę co robimy na poszczególnych lvl

1-5 lvl- expimy na pieskach i wilkach wykonując misje. Zbieramy cały syf z ziemi. Można trafić coś z hp/abs. Teraz nie mamy jak zarobić. Na 5 lvl idziemy do trenerów w m1 i wybieramy moc ostrza. Dodajemy all w czarowane ostrze.

5-10 lvl- Nadal zbieramy cały syf, który dropi. Po zrobieniu misji mamy troszkę grosza + mogliśmy coś wydropić więc ulepszamy eq w miarę możliwości.

10-15lvl- teraz możemy zacząć zarabiać ;) . Szukamy jakiejś gildii do oddawania expa i bijemy metki w m1. Dropimy do czasu aż uzbieramy 500k-1kk. Można dropić dłużej jednak nie ma to większego sensu. Po sprzedaniu dropu ulepszamy eq na +6 czyli miecz na 15 lvl +6 zbr na 1 i 18 lvl +6 tarcza na 1 lvl +6 i hełm na 1 lvl +6. Za resztę kaski kupujemy potki.

15-20- Polecam exp na bezdusznych w m1. Exp jest niezły, można zarobić na ulepszaczach itp. Na 18 lvl powinniśmy mieć pierwszą 'mkę'. Jeżeli nie wbiło resetujemy u starszej pani. Gdy nie mamy już na to kasy znowu dropimy na metkach w m1. Ważne aby ostrze wbiło na 17 pkt.

20-30- Nie ma teraz nic lepszego niż dzikusy w m2. Polecam zacząć expić buffa choć do 18 lvl aby miała błogosławieństwo na m. Buffce dajemy full int. Podczas expa w m2 możemy wydropić cenne przedmioty: sztuki combo, oswajanie, marmurki, czarne uniformy, dowodzenie, eq z hp/abs lub dzwon/wachlarz z int. Nadal zbieramy wszystko z ziemi i sprzedajemy u naszej najlepszej przyjaciółki handlarki różności. Jeśli widzimy besta nie wahajmy się go bić. Z owych bestów dropią bronie na 30 lvl.

30-34- poziom 30 jest naszym najlepszym czasem aby zarobić. Bijemy besty, łowimy rybki. Naszym celem staje się miecz pełni księżyca. Jeśli uda się nam wydropić go z besta to z skrzyń ucznia mamy 5 bodzi. Próbujemy ulepszyć go u kowala na +4/5 potem bodziami. Po ulepszaniu dodajemy bony również ze skrzyni ucznia i mieszamy go z tego samego źródła. Jeśli mamy już fms wybieramy się bić metiny w m2. Jeśli wydropi nam czarowane ostrze nie sprzedajemy go tylko czytamy. Nieco dziwne gdyż potrzebujemy kasy aczkolwiek skile to podstawa. Nie będę wam mówił na jakim poziomie mają być skile gdyż to zależy od szczęścia. Podczas dropu polecam nie oddawać expa. Dropiąc dobijemy 34. Narazie nic nie wydajemy gdyż na 34 zaczynają się wydatki

34-35- Teraz sprzedajemy all drop. Wchodzimy do m1. Potrzebujemy 11 medali konnych. Po zakupie robimy misję na konia. Musimy zmienić nasze eq. Jeśli mamy pecha kupujemy gotowca. Potrzebujemy teraz : 5kątna tarcza+7, Fms minimum +7/8, naszyjnik branzę i buty 1khp, ebony +7, wyzywający hełm +7, y-y +7 z kd deffa i uchyłki +3. Jest sporo wydatków. Jeśli zabraknie nam kasy to idziemy dropić dalej do m2. Nadal wykonujemy misje konne. Gdy mamy 10 lvl konia przestajemy oddawać exp i nadal na metkach dobijamy 35.

35- to lvl naszego zarobku. Teraz motamy ekipę na zrobienie konia bojowego. Po zrobieniu owej misji czekamy 1 dzień i odbieramy naszego rumaka. teraz naszym zajęciem na długie tygodnie/miesiące jest bicie metinów w m2. Oddajemy exp dropimy i czytamy skile. Naszym celem jest ulepszanie naszego ekwipunku. Musimy zaopatrzyć się w yy +8/9 fms +8/9 sr 25+ z kd, ebo+8/9, okrągłą tarczę +7 wyzywkę +8/9. Nie zapominajmy o czytaniu skili. Teraz mamy już 2 skile na m Ostrzę i zbroję. Powinniśmy mieć ostrze minimum m6/7 zbrojkę m 5/6.

35-45- Teraz expimy na BO. Dobijamy naszej buffce 35lvl. Expiąc na bo dropimy zęby orka. Oddajemy je biologowi. Resztę zębów sprzedajemy. Na dolinie występują metki cienia które bez problemu bijemy. Dalej czytamy skile. W miarę możliwości ulepszamy nasze eq jeśli się da.

Tak właśnie doprowadziłem was do poziomu 45. Dalej dacie sobie radę. Jeśli będziecie chcieli opiszę dalej grę surą wp. Nie zezwalam na kopiowanie tego poradnika na inne fora bez mojej wiedzy. Poradnik pisałem sam używając mózgu.

buttonRapideo.png
Opublikowano

Skill "przynajmniej" M6/7 na 35 lvl? Stary, ja na 75 miałem M6 /7 czytając prawie codziennie. Teraz postać ma 80 lvl i skille M9/10 ,a gram od lutego. Dość optymistycznie patrzysz też na drop itemków. Na s26 YY +9 kosztuje 30kk , mają to zdobyć dropiąc zęby? :D

Najlepszy poradnik na s26 by ME: Expcie jak sie da na chaeatach itp. byle do 75, potem się martwcie o zarobek / eq. Dodam, że jesli chcemy grać 75+ TO KONIECZNIE, OD SAMEGO POCZĄTKU gramy dwiema postaciami (mówie o buffie) i expimy je na równym podziale expa. Kuniec :D

Opublikowano

Skill "przynajmniej" M6/7 na 35 lvl? Stary, ja na 75 miałem M6 /7 czytając prawie codziennie. Teraz postać ma 80 lvl i skille M9/10 ,a gram od lutego. Dość optymistycznie patrzysz też na drop itemków. Na s26 YY +9 kosztuje 30kk , mają to zdobyć dropiąc zęby? :D

Najlepszy poradnik na s26 by ME: Expcie jak sie da na chaeatach itp. byle do 75, potem się martwcie o zarobek / eq. Dodam, że jesli chcemy grać 75+ TO KONIECZNIE, OD SAMEGO POCZĄTKU gramy dwiema postaciami (mówie o buffie) i expimy je na równym podziale expa. Kuniec :D

Ktoś chyba nie doczytał ;) Napisałem żeby metki na dolinie bić

buttonRapideo.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem tego samego zdania co UP

ja dałem radę jakoś wbić 95 z wkładem 12 zł na is które nie było konieczne

buttonRapideo.png
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...