Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co nosić grając Cleric?

Nepz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiem że spamie pytaniami ale chce sie czegoś dowiedzieć :P Pytanie brzmi : Czy dla kleryka jest "laska" czy broń z tarczą ? :)

Opublikowano

Macka z tarczą jako main ustawienie, staff na end-game pod robienie dpsu. Pierwszy zestaw z cast speedem (nie atk speed) i w zależności od setu robiony pod magic boost i macc / pod magic resist / pod block, staff robiony tylko pod magic boost z macc. Ogółem najprościej to na początek wszystko w magic boost.

Opublikowano

Macka z tarczą jako main ustawienie, staff na end-game pod robienie dpsu. Pierwszy zestaw z cast speedem (nie atk speed) i w zależności od setu robiony pod magic boost i macc / pod magic resist / pod block, staff robiony tylko pod magic boost z macc. Ogółem najprościej to na początek wszystko w magic boost.

Może tak trochę jaśniej po Polsku ... piszesz jak bym grał w ta grę z rok / 2 lata ...

Opublikowano

W odpowiedziach na tym forum specjalnie korzystam z nazewnictwa z którym przeciętny normalny gracz AIONa spotyka się po ok. 5min do max 30d gry z angielską wersją, ale żeby było jeszcze jaśniej:

Buzdygan z tarczą jako główne ustawienie, laska na końcowym etapie gry pod robienie obrażeń na sekundę. Pierwszy zestaw z szybkością rzucania (czarowania) (nie szybkością ataku) i w zależności od ekwipunku robiony pod moc magiczną i celność magiczną / pod przeciwstawianie się magii / pod blokowanie, laska robiona tylko pod moc magiczną z celnością magiczną. Ogółem najprościej to na początek wszystko w moc magiczną.

W pierwszej częsci odpisuję Ci z czym masz biegać - główne ustawienie pod grę i healowowanie (leczenie) oraz drugie pod robienie obrażeń. W dalszej części piszę z jakich manastoneów (kamieni many) powinieneś korzystać. Z całej wiadomości faktycznie nie zrozumiałe może być "macc" ponieważ jest to duży skrót od magical accuracy (celność magiczna), jednakże skoro piszę o magic booscie (mocy magicznej) oczywistym jest, że nie wspomnę o zwykłym accuracy (celności).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...