Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Napisałem prosty kalkulator ale mam mały problem...

To jest ukryta treść, proszę

Nie dziala ten kod jak powinien... Problem jest nastepujacy: gdy druga liczba to 0, program przechodzi do petli do, prosi o nowa liczbe ale gdy sie poda nowa liczbe inna niz 0 to nie przechodzi dalej do else tylko sie konczy i to samo jak podasz znow 0 to program sie konczy zamiast prosic do upadlego o liczbe rozna od 0. Moze ktos to poprawic?

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

1.definiujesz x2 zmienną fLiczba8

2.te else to chyba do If .... więc

kod powinien wyglądać tak a przynajmniej tak mi się zdaje bo nie dałeś całego kodu

PS:nie zapominaj że pierwsza liczba też nie może być 0

Opublikowano

Dzieki wielkie, wklepalem ten twoj kod i juz caly kalkulator ladnie dziala... ale mozesz mi jeszcze wyjasnic bo tu malo przejrzyscie jest, ktore { sa do ktorych bo sie pogubilem...

Oczywiscie + za pomoc :P

I mam jeszcze jedno zadanko.

Napisalem dla kolegi maly bocik. I mam teraz problem jak zrobic zeby klikal on te przciski tylko w Silku? Zeby mozna bylo zminimalizowac silka i robic cos innego.

Oto kod:

TU BYL KOD xD

Gdzies ktos wspomnial mi cos o fukcji SendMessage / PostMessage ale ja nie wiem jak to zastosowac, dodam ze to scrypcik do CSRO o ile to bedzie mialo jakies znaczenie

userbarwb.png

Opublikowano

Możesz to jeszcze nieco uprościć, bo pętla while też sprawdza Twój warunek:

std::cout << "Wybrano dzielenie." << std::endl;
float fLiczba7;
std::cout << "Podaj pierwsza liczbe: ";
std::cin >> fLiczba7;
float fLiczba8;
std::cout << "Podaj druga liczbe: ";
std::cin >> fLiczba8;

while (fLiczba8 == 0)
{
	std::cout << "Dzielnik nie moze byc zerem! Podaj inna liczbe: ";
}

std::cout << fLiczba7 << " / " << fLiczba8 << " = "
<< fLiczba7 / fLiczba8;

Pewnie migrujesz z Pascala, więc pamiętaj, że do...while i do...until kończą działanie pętli w różny sposób, mimo że obie tłumaczy się tak samo.

Opublikowano

ee....

Pewnie migrujesz z Pascala, więc pamiętaj, że do...while i do...until kończą działanie pętli w różny sposób, mimo że obie tłumaczy się tak sam

pierdolisz napewno to wiedział skoro.

while wychodzi na NIE

a until(repeat) na TAK

po prostu pojebał mu się przedział(ja tak robię często)

else nie działał dlatego że twój If wyglądał tak

if (fLiczba8 == 0.0)

do

{

std::cout << "Dzielnik nie moze byc zerem! Podaj inna liczbe.";

float fLiczba8;

}while ((fLiczba8 >= 0,0) || (fLiczba8 <= 0,0));

a else odwoływał się do switch...of

wsumie else nie było potrzebne zamknijmy temat -_- kalkulatora

otwórzmy twój nowy

-------------------------------------------------/NOWE PYTANIE/----------------------------------------------------------------------------------

Pytasz jak zrobić automatyczne wykrywanie czy Silkroad jest w pierwszym oknie czy chcesz zęby klikał na zminimalizowanym

Opublikowano

chce zeby klikal na zminimalizowanym silku... zeby mozna bylo odpalic tego bocika zminimalizowac silka i robic cos innego na kompie bo teraz jak ten bot sie odpala to nic innego nie mozna robic musi byc silk otwarty i po prostu wciska 12345 12345

sry ze tak tlumacze jak dla uposledzonego ale prosilem 2 osoby o pomoc z tym i albo nie umialy albo nie zakapowaly o co chodzi

userbarwb.png

Opublikowano

SendMessage/PostMessage mogły by być ale w C++ możesz łatwiej hakować pakiety(coś w stylu prof bota)

c++ do klikacza sie nie nadaje lepiej jest w autout2 tam masz taka funkcje jak ControlSendgdzie tylko piszesz w jakim oknie potem jaki klawisz i to wszystko działa na zminimalizowanym

Opublikowano

kurde tych autoitow i hotkeyow wogole nie jarze prostszy dla mnie C++ xD a mozesz podac jakies linki do tutkow o tym autoit w ktorym mam napisac...

i jeszcze cos wyjasnic o tym hackowaniu pakietow, wydaje mi sie ze wiem mniej wiecej o co chodzi ale warto poglebic wiedze na ten temat :)

userbarwb.png

• Dodaj nową pozycję...