Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Gotowa Maszyna z PLikami BlueLineM2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

najpierw na konsoli wpisujesz: cd /usr/home/ && rm -R mt2

potem wypakowujesz pobrany .rar. Jeśli jest tam folder game spakowany w tar.gz lub .tgz to wrzucasz do folderu /usr/home/ gdy już wrzucisz piszesz:

cd /usr/home/ && tar zxvf game.tar.gz lub game.tgz

gdy już ci się wypakuje wrzucasz mysql.

serwer uruchamiasz i wyłączasz komendami

cd /usr/home/game && ./start.sh

cd /usr/home/game && ./close.sh

no i to chyba wszystko :)

nlcEZxg.png

Opublikowano

Otwórz mysql na kompie przez winrara i skopiuj tylko tabelki account, player, common.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

tylko te 3 na pewno?

czyli rzumiem ze mam zrobić tak:

1. Wpisać cd /usr/home/ && rm -R mt2

2. Potem do /usr/home wgrać mt2.tar.gz całe pliki serwerowe i rozpakować

3.wgrać mysql tylko te trzy folde common account i player?

Opublikowano

Tak na pewno, jeśli to ja Ci pisze to nie miej wątpliwości, i w user musisz ustawić hasło do użytkownika mt2 takie jakie są w plikach w CONFIGu, mile widziany like bo zadziała na pewno a like mi się bardzo przyda, nawet 2 :D

Pozdrawiam.

Opublikowano

w user musisz ustawić hasło do użytkownika mt2 takie jakie są w plikach w CONFIGu, jak to zrobić ? like nawet 3 Ci dam :)

WELCOME_MSG = "Mysql odpalone"
SQL_ACCOUNT = "localhost account mt2 rafalos 0"
SQL_PLAYER = "localhost player mt2 rafalos 0"
SQL_COMMON = "localhost common mt2 rafalos 0"
SQL_HOTBACKUP = "localhost hotbackup mt2 rafalos 0"
TABLE_POSTFIX = ""
BIND_PORT = 15000
DB_SLEEP_MSEC = 10
CLIENT_HEART_FPS = 10
HASH_PLAYER_LIFE_SEC = 600
BACKUP_LIMIT_SEC = 3600
PLAYER_ID_START = 100
PLAYER_DELETE_LEVEL_LIMIT = 100
PLAYER_DELETE_CHECK_SIMPLE = 1
ITEM_ID_RANGE = 2000000000 2100000000
MIN_LENGTH_OF_SOCIAL_ID = 6
SIMPLE_SOCIALID = 1
jak wejde w db w plikach mam taki plik conf.txt i jak zrobic by user mt2 i te hasło mieli te same passy?
Opublikowano

Wejdź do CONFIG który znajduje się wiadome gdzie, w np. channel1 itd i otwórz go notepadem++ i tam będzie mt2 i potem hasło, domyślnie jest mt2!#* czy jakoś tak, teraz pisze z fona bo laptop lekko uszkodzony mam, i musisz mieć program bądź stronę która wygeneruje Ci hasło w md5 i które wkleisz do tabelki user znajdująca się w mysql na serwie przez navicata bądź inny program będzie znajdować się w bazie mysql->user i otwórz to i będzie użytkownik mt2 pewnie pod rootem :p a jak nie to daj sobie tam plusik w navicacie na dole i stwórz sobie takiego użytkownika, tam ustaw dalej na YES będziesz wiedział o co chodzi :p a jak już masz takiego użytkownika to tylko w kolumnie password zmień tam sobie hasło które wygenerowałeś i zapisz i daj reboot i gotowe, pamiętaj w konsoli daj sobie komendę taką jak: chmod -R 777 /var/db/mysql

I enter bo to nadawanie prawa plików do mysql 777

Opublikowano

Opisz mi czy to serwer hamachi czy dedyk? Jeśli dedyk to dokładnie skąd go masz oraz ile ma pamięci itd, wybacz że tak wolno pisze, pisze z fona.

Opublikowano

Pliki wypakowujesz do ścieżki usr tak? Wpisz komendę df -h i napisz mi co tam będzie pisać bo to sprawdzenie pojemności dysku do przydzielonych partycji itd

Opublikowano

No na gg będę jak przyjadę z serwisu bo jadę dziś zakupić matrycę bo po 3 latach chodzenia laptopa, padła xD więc nie wiem czy matrycę którą za niedługo zobaczę czy będzie pasowała, najwyżej na fonie zainstaluje gg em ściągnij sobie TeamViever ale nie instaluj, em co do ścieżki to jest okej ale mógłbyś mi podać za ten czas to co prosiłem, bo kto wie może ktoś będzie miał taki sam problem to się tu rozpiszemy i będzie gotowe rozwiązanie, ale dalsze pisanie będziemy pisać na gg.

Przepraszam za spam jeśli zrobiłem, rozwiązanie dam jak rozwiążemy problem, no nic będę do 1h, jak coś to pw na mpc bo nie chce tutaj robić spamu.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...