Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zwiesza się grafika po zmianie mapy

Zawszetosamo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy gram np. kilka rozgrywek na danej mapie po czym następuje jej zmiana dołącza mnie do gry (lub całkowicie wyrzuca) jednak po dołączeniu nie mogę grać gdyż jedyne co dobrze działa to dźwięk, a grafika jakby totalnie pada pojawiają się szare kwadraty albo np. połowe ekranu jest w jakiś kosmiczny sposób zaciemnione a resztę jako tako widać. Dzieje się tak tylko podczas zmiany mapy. Komp mi się nie grzeje. Pomoże ktoś rozgryść ten problem?

Opublikowano

Mam asusa x53s K53SD, procesor i3-2310M 2.10GHz, Karty graficzne: Intel HD Graphics Family oraz NVIDIA GeForce 610M ale nie wiem, która działa wtedy gdy korzystam z bf ;p

Reinstalacja gry nic nie pomogła ;( Instalacja na nowym systemie też.

Opublikowano

Ogólnie z tego co mi wiadomo to z grafiki korzystasz z Nvidii jeśli odinstalujesz sterowniki od Nvidii wtedy automatycznie powinno przejść na tryb korzystania z karty Intel.Bynajmniej ja tak mam na kompie.A co do tych artefaktów nie wiem jak one wyglądają ,ale przypadkiem na innych grach to samo się nie dzieje ?Być może mogą to być oznaki siadania karty graficznej aczkolwiek nie stwierdzę tego tak bez SS.

Jeszcze możesz walnąć test dla pewności z 3dMark i wtedy będziesz więcej wiedział czy tam też sądzie grafa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...