Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Swinka morska, pytanie...

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, dzisiaj kupiłem swinke morską ktora ma 3 miesiące... Ale mam taki dziwny problem. Ona sie nie rusza z miejsca i nie wydaje z siebie dzwiekow. Jak chce ja wziasc na ręce to sie nie ucieka. Jabłka tez nie chciała zjesc. To sie zmieni? Jak oswoić swinke? I po ilu dniach taka świnka sie oswaja?

Opublikowano

Nie rusza się z miejsca bo się boi - logiczne . Jak by ciebie zamknięto w akwarium to byś się nie bał ? ^^

Kilka dni i się rozbryka ale tak ,że będziesz tęstknił z czasem kiedy stała i nic się nie ruszała itepe.

Opublikowano

Może umrzyła ?

A tak serio, poczekaj dzień, dwa. Jak jej nie przejdzie, idź z nią do weterynarza i przedstaw swoją sytuację.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Musisz sie przyzwyczaic do nowego miejsca. Jakie wymiary klatki?

Powoli wkladaj do niej reke, zeby Cie obwachala.

Długość to 100cm, to jest dobra wielkość? Czy za mala?

Opublikowano

Długość to 100cm, to jest dobra wielkość? Czy za mala?

Mała .. 3-4 metry co najmniej , kup koryto i bedzie dobrze , co do świnki to weź jej pod nosem rękom pomachaj aby przyzwyczaiła się do zapachu

..

Admin Cienia
Opublikowano

To jest zwierze nie człowiek, nawet człowiek nie przyzwyczaja sie do nowego otoczenia od tak, zwierze przeżywa traume, boi się. Dojdzie do siebie po paru dniach.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Poczekaj kilka dni, oswoi się z otoczeniem - dawaj jej rękę do akwarium, gadaj coś do niej żeby się też do Ciebie przyzwyczaiła.

Boi się, każdy zwierzak reaguje inaczej - miałem kiedyś świnkę, miała takie same objawy jak Twoja, teraz od roku mam nową - zupełnie inny charakter, dzika, niczego się nie boi itd.

To samo z innymi zwierzakami.

Opublikowano

Zrób dla niej akwarium na +9 na 100% się ucieszy. Tylko nie spal!

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Kilka dni na zaaklimatyzowanie się, przyzwyczajenie do nowego domu i właściciela. Zostaw ją kilka dni w spokoju, niech sama dojdzie do siebie, a dopiero później bierz ją na ręce itd.

Opublikowano

Też kiedyś miałem świnke :) w klatce tylko że miałem dwie to one tam latały po klatce ale i tak po jakimś czasie spierdoliły i ślad po nich zaginął.

Możliwe że ona jest smutna :)

nowe otoczenie + 0 swinek wokoło źle na nią wpływa.

Kup jej kolege :) wtedy zobaczysz że się ożywi aż zacznie gryźć kraty :D

39224706187380304474.png

DISS - Nakou vs Mastick ( MODERATOR )

www.mpcforum.pl/topic/1056037-diss-nakou-vs-mastick/

Opublikowano

Dzieki za pomoc, dzisiaj swinka zjadła jedzonko z ręki, to dobrze. Zaczela juz troche chodzić po klatce, ale i tak większość czasu spędza nieruchomo...

Można zamknąć

Opublikowano

Bo świnki morskie są leniwe .___.

Koszatniczki to bardzo fajne stworzonka ;)

Ja bym kupił ptasznika. Szybkie to stworzonka są :D (Gatunek nadrzewnych)

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Ja bym kupił ptasznika. Szybkie to stworzonka są :D (Gatunek nadrzewnych)\

Podejrzewam że zabiłbym go podczas pierwszej podróży jego po mnie.

graphic.png

Opublikowano

Swinki leniwe?? No coz, czyli tylko moja ma adhd? ._.

Racja, świnki nie sa leniwie, świnka mojej kolezanki popierdala po pokoju szybciej niż maluch po szosie xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...