Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Steam Spadki klatek

NieZnaszMnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od zawsze mam problem klatek, które mi spadają podczas grubszych akcji ( z 100 do 70-80), nawet jak ktoś do mnie strzela. Jak ktoś zacznie we mnie strzelać full auto na kucak, to wgl ruszyć juz się nie mogę (szarpie moim modelem) lub tak samo jak biegne i dostane strzala. Jak mogę to jakoś zredukować ? Oczywiście gram na TP, więc jakieś zmiany w granicach rozsądku. Jedynie czego próbowałem używac to priorytet na czasu rzeczywistego i chyba coś to dawało. O system dbam, także nie potrzebne mi rady typu przeskanuj od wirusów. Wszystko w systemie pod wydajnosc, tylko steam i refresh lock podczas gry wlaczony. Sprzęt :

cpu - intel pentium 4 2.8 ghz

gpu - radeon 9200

ram - 512 mb

Opublikowano

Hmm, ram ? O tym nie pomyślałem, co prawda po włączeniu steama + cs zostaje mi ledwo co pamięci, więc po kilkunastu minutach gram już z pliku stronicowania. Dodam jeszcze, że wtedy jak ktoś we mnie strzela to mogę strzelać prosto w niego, a on i tak tylko 1/4 z tego dostanie albo wgl (raty poprawne). Jeśli we mnie nie strzelają to bez problemu trafiam. Grając u kumpla już na dobrym sprzęcie nic nie szarpie moim modelem i trafia wszystko to co leci w gościa. Na początku obstawiałem ze to procesor powoduje skoki klatek i tak sie dzieje, ale możliwe że to też przez małą ilość ramu jak właśnie napisałeś. No nic, raczej nie będę się zagłębiał juz bardziezj w ten temat, bo w tym miesiącu planuje kupić jakiś nowy sprzęcior, także myślę, że poczuję OGROMNĄ różnicę w komforcie gry.

@EDIT Jeszcze wczoraj dostałem bana na BL i AC za rzekome AB, którego nie miałem. W 2 akcjach były widoczne szarpnięcia (myślę, że właśnie to przez klatki) po strzale ( według sędziów tak jak na ab) i już mam pograne, bo nikt nie chce w moją wersję uwierzyć.

Opublikowano

Zasilacz bombowy (feel 350 I), co do przegrzewania to wątpie, bo mam obydwa panele z budy zdjęte. Tylko ze spadki czasami nawet jak sie popatrze na sporo modelów, nie to że cały czas skaczą (normalnie mam prawie stałe sto). Zastanawiałem się nad jakimiś modelami high fps, ale pewnie bym nie mógł nic trafić na tym.

Opublikowano

Mało ramu to po pierwsze, jeśli masz modele w HD to je wyłącz

PS. Jest to laptop czy komputer stacjonarny?

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...