Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Drugie pytadnie dot. Nocturne'ac

AveRa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy opłaca się go sprzedać na rzecz J4? J4 jest ogólnie bardziej uniwersalny od Nocturne'a, a poza tym, z tego co wiem, o wiele wytrzymalszy i ma więcej możliwości ataku niż Nocturne (Czy jakoś tak - Nocturnem na rankedach się grać nie da... Wszystko się na mnie rzuca xD)

Opublikowano

Nocturne według mnie jest do dupy w jungli... Papierowy, ma jedynie dobre dmg, ale focus na niego i go nie ma. (Jungler ma być tankowaty i oddawać kille, a nie je podbierać). Bardzo Ci polecam za to Jarvana, i myślę że warto go zamienić nocturna na jarvana.

Jarvan:

- Podrzucenie

- Slow

- Tarcza

- Obniżenie pancerza

- Ult, który carruje TF.

Jarvan w obecnej mecie jest wg. mnie najlepszym junglerem, lepszym nawet niż Hecarim xD więc polecam bardzo.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Nocturne moim zdaniem jest bardzo strong pickiem ale J4 jest lepszy.

- Tons of CC

- Tarcza

- Obniża Armor spellem

- I oczywiście w team fightach jego ult jest nie do pokonania.

3kgaming.jpg

By: Lolled Girl

Zbieram [ + ]

Opublikowano

Wy jesteście do dupy nie Nocturne... Spróbujcie sobie nim zagrać full pod tanka a nie ma bata, żeby przegrać tf. Wbijasz z ulta w adc zabijacie go i tankujesz reszte, nocturne jednym słowem OP jungler...

Opublikowano

Wy jesteście do dupy nie Nocturne... Spróbujcie sobie nim zagrać full pod tanka a nie ma bata, żeby przegrać tf. Wbijasz z ulta w adc zabijacie go i tankujesz reszte, nocturne jednym słowem OP jungler...

No w tym rzecz, że ja do 6 lvl'a, robię do dupy ganki, a Jarvanem robię trochę lepsze. Na chwilę obecną mam dośc dużo postaci, a sprzedać mi nie szkoda (Wiem, które już kupować etc.) a jak Nocturne' ma leżeć i być nieużywany, to wolę go sprzedać.

Co do Jarvana, jaki optymalny build? Myślałem nad czymś takim: Tabi/Mekrurki (Sytuacyjnie) Golem, Solari, Pelka i dalej nie wiem. Może Cleaver? Weźcie coś podajcie.

Opublikowano

Nie warto zamieniać jednej postaci kosztem drugiej. Nie lepiej Ci kupić Jarvana i zostawić Nockę ? Nocturn z jungli może wyjść na wielki +, zwłaszcza ze swoim ultem i dobrymi gankami. Przyglądając się moim kumplom na jungli, Nocturn imo lepiej wypada:

- Boost do AD i Speeda,

- Spore DMG,

- Ultimate pozwalający wygrać TF,

- Escape system.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie warto zamieniać jednej postaci kosztem drugiej. Nie lepiej Ci kupić Jarvana i zostawić Nockę ? Nocturn z jungli może wyjść na wielki +, zwłaszcza ze swoim ultem i dobrymi gankami. Przyglądając się moim kumplom na jungli, Nocturn imo lepiej wypada:

- Boost do AD i Speeda,

- Spore DMG,

- Ultimate pozwalający wygrać TF,

- Escape system.

Bez ulta nie zrobię dobrych ganków, J4 zrobię. Wystarczy błysk albo stun na mnie i oni uciekają od mojego "e".

Opublikowano

Bez ulta nie zrobię dobrych ganków, J4 zrobię. Wystarczy błysk albo stun na mnie i oni uciekają od mojego "e".

Można robić ganki i to bez ulta. Musisz mieć ogarnięty team, bo skoro Ty wychodzisz na linię gankować, to oni muszą Ci pomóc.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Można robić ganki i to bez ulta. Musisz mieć ogarnięty team, bo skoro Ty wychodzisz na linię gankować, to oni muszą Ci pomóc.

Pomagają, ale wystarczy tak Jax przykładowo, co doskoczy do swoich minionków i szlag trafia ganka.

Opublikowano

No tak tylko noctunem gang zrobisz taki ze przeciwnik nawet sie nie skapnie ze juz przy nim jestes natomiast j4 zazwyczaj pokaze sie na wardach.

Taki plus nocturna natomiast j4 jest bardzo mocnym pickiem i tankowaty i ma dmg.

u1lc.png
Opublikowano

Pomagają, ale wystarczy tak Jax przykładowo, co doskoczy do swoich minionków i szlag trafia ganka.

Nikt nie mówił, że będzie łatwo ;) Wszystko ma swoje plusy i minusy, Nocturn ma ciężkie ganki ale jak już wjedzie, to koniec :)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

bez sensu j4 i noc to 2 inne junglery

da sie gankowac przed 6 , q e i jedziesz po killa

a w 6 jest zbyt prosty i skuteczny

j4 jak nie uda mu sie combo to wiecej nie zrobi to samo noc

postacie sa porownywalne nie oplaca sie

Opublikowano

No w tym rzecz, że ja do 6 lvl'a, robię do dupy ganki, a Jarvanem robię trochę lepsze. Na chwilę obecną mam dośc dużo postaci, a sprzedać mi nie szkoda (Wiem, które już kupować etc.) a jak Nocturne' ma leżeć i być nieużywany, to wolę go sprzedać.

Co do Jarvana, jaki optymalny build? Myślałem nad czymś takim: Tabi/Mekrurki (Sytuacyjnie) Golem, Solari, Pelka i dalej nie wiem. Może Cleaver? Weźcie coś podajcie.

przed 6 lvl dupne gangi ma nocturn.

tak zgadzam się z tobą wiesz. boost do speda i fear, ale i tak ma chujowe gangi, a j4 ma lepsze bo podrzuca+doskok tak?

Opublikowano

przed 6 lvl dupne gangi ma nocturn.

tak zgadzam się z tobą wiesz. boost do speda i fear, ale i tak ma chujowe gangi, a j4 ma lepsze bo podrzuca+doskok tak?

O to mi chodzi. Że J4 ma łatwiej dostać się do przeciwnika.

Co z tego, że mam tarcze? Jak za chwilę się skończy? Ona nie trwa nie wiadomo ile.

Opublikowano

Widziałem dzisiaj gościa grającego na midzie J4 i składał się pod speed'a ataku + life steal'a. Dobre to rozwiązanie?

Opublikowano

Widziałem dzisiaj gościa grającego na midzie J4 i składał się pod speed'a ataku + life steal'a. Dobre to rozwiązanie?

nie bo zero armora resistow umieraj w chwile

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...