Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Konsola PSP E1004 nie włącza się ani diody nie świecą ;/

Amagos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
W 2012 roku kupiłem nowa konsole psp. Dobrze się sprawowała i chodziła bez problemu. Ostatnimi czasy trochę o niej zapomniałem a to szkoła a to to no i jeszcze zabawy na ps3 w gta v. No ale, chciałem popykać sobie na moim STREET'cie więc chce ją odpalić. No nic dobra może poszła bateria (rozładowana) to się ładuje... no i nic chce ją odpalić pod ładowarka.. też nic.
Dobra czekam może dłużej ale przez cały ten czas diody PAWER i jeszcze jakaś się nie paliły.

Nie no co jest grane? Kartę odłożyłem, wszystkie płyty i nadal nic. Słyszałem, że da się zresetować jakoś ale w poprzedniku to się jakoś baterie wyciągało a tu to nawet nie wiem :... Wydaje mi się, że tu nie pomoże RESET (teoretycznie gdzieś pod baterią ma ten przycisk ale szukałem i nwm i jak wgl baterie z niej wyjąć :?). Dzisiaj dzwoniłem tam gdzie kupiłem mojego e 1004 ale powiedzieli mi, iż to raczej do sony bo u nich to tylko 2 tyg. po zakupie wiecie usterka albo coś i moje pytanie:

Co to może być? Da to się jakoś naprawić? (oprócz odsyłki do sony) nwm albo gdzie ten przycisk reset bo trzymanie klawisza reset nie pomaga wgl jak by tam nie było nic (a baterii PANDORA) nie mam jak zrobić chyba, że da się to przez ps3 ale tego wole nie robić... nie chce mieć dwóch konsolek rozwalonych.
Dodam jeszcze, że konsolka spory okres czasu nie była na chodzie, a leżała w stałej temperaturze nad biurkiem więc raczej tam się jej nie mogło stać. Raz co mi upadła chyba ale to dawno dawno i jeszcze długo po tym chodziła. To jak możecie mi pomóc to będę wdzięczny !

Pozdrawiam

P.S Zależy mi na tym bo jeszcze mamy długą wycieczkę itp to się przyda psp na nudy :D

Opublikowano

Zgadza się, żadna dioda u góry konsoli się nie zapala ani jak się teoretycznie ładuje oraz przy uruchamianiu... Ale dzięki postaram się to sprawdzić :D

Jak się uda będzie like :) Mimo wszystko dzięki !

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...