Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pliki serwerowe, client... Od czego i jak zacząć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio pobrałem sobie pliki serwerowe i client'a "pana" VMP (z chęcia założenia swojego, prywatnego serwera MT2).

Oglądając poradniki w sieci (co do zalożenia serwera) pisało znajdź komputerek i dysk i coś tam pozmieniaj (u mnie nie ma tych ikon, a nazwy nie są pokazane (w filmach) i pewnię są różne).

Wiem, wiem pomyślicie sobie "Debilu pierd*lony znajdź sobie poradnik, a nie idziesz na łatwizne pytając w taki sposób", ale ja niestety nie znalazłem poradnika, który w pełni pokazał by mi jak od początku do konca, jakimi programamu zalozyc serwer mt2 no hamachi.

Jestem w tych sprawach ciemny, ale chcę sie rozwinac, lecz bez pomocy dupa blada.

Mialbym takie pytania:

1. Jakie program są niezbędne do założenia serwera?

2. Czy te pliki serwerowe, które pobrałem są dobre? (Link do tematu o tych plikach; http://www.mpcforum.pl/topic/980663-dl-pliki-serwerowe-by-vmp-epvp/ )

3. Jak zalogować się przez clienta do gry?

4. Ile takie zakładanie by potrwało?

5. Czy istnieje jakiś poradnik na YT lub tutaj na forum bardzo dokładny z którego pomocą mógłbym założyc priv mt2 na tych pliczkach?

Potraktujcie to poważnie.

Dobra to na tyle, proszę o pomoc (z góry dziękuję).

PS. Przekupie was teraz: Będe dawął lubie to :D

Pozdro!

Opublikowano

1. Navicat, virtualbox, hamachi (jeżeli hamachi), portmap, winscp/file zilla do strony.

2. Tak, aczkolwiek musisz spolszczyć wszystko :) // najłatwiejsze są derina, jak się uczyłem zakładania serwera (jakiś tydz. temu to zaczynałem od nich, jak coś pisz, możemy razem "założyć")
3. Konfigurujesz root na swoje ip i cos tam jeszcze

4. Mój pierwszy serwer (jakiś tydz temu xD) zakładałem 40 min.

5. Tak, jest wiele.

Opublikowano

1. Navicat, virtualbox, hamachi (jeżeli hamachi), portmap, winscp/file zilla do strony.

2. Tak, aczkolwiek musisz spolszczyć wszystko :) // najłatwiejsze są derina, jak się uczyłem zakładania serwera (jakiś tydz. temu to zaczynałem od nich, jak coś pisz, możemy razem "założyć")

3. Konfigurujesz root na swoje ip i cos tam jeszcze

4. Mój pierwszy serwer (jakiś tydz temu xD) zakładałem 40 min.

5. Tak, jest wiele.

Dzięki za odpowiedź i pomoc.

z chęcią będę liczył na twoją pomoc.

Odezwij się na GG: 45530813

Pozdro!

PS. Dałem lubie to :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...