Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czym się różni złoto od platyny

AdrianLepa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co muszę zmienić w swojej grze aby dostać się do plat 5 ?

Musisz zacząć grać lepiej. Pozdrawiam.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Sam jestem w goldzie 2, ale powiem ci jedno - SKĄD DO CHOLERY MAMY TO WIEDZIEĆ!? skąd mamy wiedzieć jak grasz, czym grasz, gdzie grasz, czy dobrze grasz, zasługujesz na to to dojdziesz!

Opublikowano

Rozni sie tym, ze jest wiecej trolli, srsly... Plat V to jest elohell.

Bardzo proszę o ściągniecie kilku %.

Opublikowano

Przepraszam, w goldzie raz na 5 meczy trafi się troll, lub nie ogarnięty team. Platyna to samo zło, mam na myśli tutaj PLATYNA 5/4 - myślą, że niżej nie spadną to mogą potrollować, albo zfeedować. Jestem w gold 2 i czasami myśle, że silver jest lepszym poziomem, niż gold/platyna. Co musisz zmienić - raczej nic, skoro dostałeś się do golda, to musisz mieć jakieś umiejętności. Popracuj troche nad stresem, bo to w każdym przypadku kończy się lose. Flamowanie teamu, feedowanie to nie jest dobra droga do zwycięstwa, lepiej jest przyjąć na klatę flame, mając to 0/3 i grać dalej. Zawsze twój team może Ci pomóc na jakiś gankach czy coś tego typu. Poproś mida oraz jungle, aby w tym samym czasie przybiegli na bota i zgankowali, jeżeli sobie nie dajecie rady ;)

8372383248.png
Opublikowano

Ktoś tu nie wie jak działa ten system, osoba z platyny 5/4 jak cały czas przegrywa trollując, to w końcu będzie miała MMR na poziomie brązu ( na przykłąd o wiele wiecej lose niz winów ) i wtedy będzie grała z brązami mimo tego, że jest w platynie... zmienić czemu według ciebie nic nie musi? coś napewno musi jak nie może się wybić do platyny... umiejętności ... są poziomy umiejętności, niektórzy mają je lepsze, niektórzy gorsze, jak wybił się już do golda, to nie znaczy, że odrazu do challengera się nadaje

Opublikowano

Jestem w gold 2 i czasami myśle, że silver jest lepszym poziomem, niż gold/platyna.

To jest tak że ten silver się bardziej stara od tego golda/platyny 5/4. Ci co są w 5 nie mają nic do stracenia więc mniej się starają.

Opublikowano

Ja osobiście uważam że w Platyna V-IV to nadal gold, jeżeli dajesz rade w goldzie I to dasz rade w Platynie V-IV.

Ogólnie nie można stwierdzić co masz poprawić, skoro nie podałeś żadnych informacji takich jak np. Twoje mainy lub twój main lane :)

b_560_95_1.png

Opublikowano

Każdy ma taką dywizję na jaką zasługuje ;)

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Gold 4-Platyna 2 to tak naprawde gold, jezeli chodzi o umiejetnosci graczy. Zeby wejsc do platyny potrzeba troche szczescia do teamow i zebys gier nie spierdalal jednakze zeby wyjsc do diamentu z platyny 2 to juz trzeba posiadac troche umiejetnosci, jak na gracza w platynie, dlatego wszystkie gowna ktore nie zasluguja na platyne siedza w 3-5.

sstwc.jpg

Opublikowano

Każdy ma taką dywizję na jaką zasługuje ;)

No tak, bo mieć kogoś w teamie z dopiskiem PL, który pójdzie afk, bo co ma do stracenia to jest zasługa! Dobra myśl wariacie !

Opublikowano

Cześć , mam pytanie jw. chciałbym żeby wypowiadały się które były w złocie i przeszły do platyny . Co muszę zmienić w swojej grze aby dostać się do plat 5 ?

osobiscie nie uwazam zeby ligi odzwierciedlaly twoj poziom skilla np ja siedzie w pumy morgany braz dywizja 4 ale dobrze gram tylko przegrywam przez noob teamy

Opublikowano

osobiscie nie uwazam zeby ligi odzwierciedlaly twoj poziom skilla np ja siedzie w pumy morgany braz dywizja 4 ale dobrze gram tylko przegrywam przez noob teamy

A kto ci powiedział że dobrze grasz? Alex czy twój kolega z klasy? ;)

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

No tak, bo mieć kogoś w teamie z dopiskiem PL, który pójdzie afk, bo co ma do stracenia to jest zasługa! Dobra myśl wariacie !

Nie wiem co masz do ludzi z dopiskiem "PL". Mój kolega z teamu ma na końcu nicku PL i jakoś umie grać, a gimbem nie jest. Nie oceniaj ludzi po nicku ziąą. Jak sobie dam nick "Lubię jeść martwe płody", albo "xXxD!c369PLxXx", to nie znaczy, że nie umiem grać.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Carrować samemu grę. Chociaż jeżeli mam być szczery, obecnie dywizje niczym się nie różnią, jedynie kolorkiem. :)

Bronze = Silver

Silver = Gold

Gold = Platyna

Platyna = Diamond

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Cześć , mam pytanie jw. chciałbym żeby wypowiadały się które były w złocie i przeszły do platyny . Co muszę zmienić w swojej grze aby dostać się do plat 5 ?

Odpowiedź: nic

Byłem w silver(1-4 tak skakałem bo raz trollowałem, raz try-hard'owałem), nie zmieniałem nic, wbiłem platynę. Do tej pory nie wierzę, że na to "zasłużyłem"

heh

Opublikowano

Carrować samemu grę. Chociaż jeżeli mam być szczery, obecnie dywizje niczym się nie różnią, jedynie kolorkiem. :)

Bronze = Silver

Silver = Gold

Gold = Platyna

Platyna = Diamond

Skoro tak piszesz wychodzi że brąz = diament, źle to ująłeś :>

Musisz potrafić wycarryować samemu, serio, w goldzie jest mnóstwo osób spinających się bez powodu.

Opublikowano

Skoro tak piszesz wychodzi że brąz = diament, źle to ująłeś :>

Musisz potrafić wycarryować samemu, serio, w goldzie jest mnóstwo osób spinających się bez powodu.

Przecież specjalnie dopisałem.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Odpowiedź: nic

Byłem w silver(1-4 tak skakałem bo raz trollowałem, raz try-hard'owałem), nie zmieniałem nic, wbiłem platynę. Do tej pory nie wierzę, że na to "zasłużyłem"

moze zmienila sie twoja umiejetnosc wspolpracy z teamem , zachowanie w teamfightach.

Jak dla mnie te same czynniki decyduja o kazdej lidze: farma ,umiejetnosc wspolpracy , ocena ryzyka, obserwacja minimapy , przewidywanie ruchow przeciwnika

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

na niskzich dywizjach danej ligi zawsze jest słabo. dlatego że albo cudem ktoś to wbił albo był wyboostowany. przykład gold5, to co tam sie dzieje to jest bronz:) w niskich dywizjach ligi polecam premade osobiście mi najlepiej wychodzi prem bot. plus grać w nocy. w godzinach 3-6 raczej nie ma graczy których nie powinno być na tym poziomie:) nawet jak sie przegrywa to sa to wyrownane mecze.

Opublikowano

premade osobiście mi najlepiej wychodzi prem bot. plus grać w nocy. w godzinach 3-6 raczej nie ma graczy których nie powinno być na tym poziomie:) nawet jak sie przegrywa to sa to wyrownane mecze.

Nie polecam akurat tego ustawienia, dużo lepsze jest już top-jungle lub mid-jungle lub w najgorszy przypadku mid/top+support. A jeżeli gra się w Duo to czas oczekiwania na przydzielenie do gry już około 22 jest dość długie (8-10minut) a co dopiero w nocy :). Jeżeli gramy w nocy to polecam solo w dzień mozna sobie Duo pograć.

A co od różnicy w skillu to mędzie plat5 a gold 1-2 nie ma w sumie żadnej różnicy bo kilka już graczy plat 4-5 spotkałem i na rankedach i na normalach, grają praktycznie tak samo więc jeśli się zepniesz to platynke z obecnym skillem powinieneś wbić :)

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...