Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Mt2

N7Reny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-----uwaga do końca tego tekstu może być wiele błędów np. brak "," lub pżczoła itp.-----

Siemka od dawna nie bawiłem się w tworzenie privów do metka i w ogóle dawno nie grałem w metina 2(dlatego mogę zmyślać). Ale po przejrzeniu paru privów mam ciekawy pomysł na serwer. A teraz do rzeczy :

Chcę stworzyć serwer w którym będą 2 podstawowe klasy i 3 dostępna od określonego poziomu

1.Dodatkowa pasek na drugą manę .

2. Jakie pliki serwerowe będą mi potrzebne do takich przeróbek(ja miałem gdzieś na kompie te stare z Megaupload) i hmm... jakiegoś języka programowania też będę potrzebował ?

2,5.Jaki język jest używany przez metina?(mam na myśli stworzenie prau modyfikacji na własną rękę)

3.W jakim formacie mają być mapy w metinie ?

4. Można w metinie zrobić więcej takich..hmm podklas?(dla ninji jest zabójca i łuk to ja chcę jeszcze zrobić miotacz shurikenów itp.)

dobra tyle chyba wystarczy i jeszcze raz przepraszam za ewentualne błędy.

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Ref

Edit :

Jedna pomyłka i już ostrzeżenie :/ myślałem że refresh robi się raz na 24h a nie co 24h :[

Opublikowano

-----uwaga do końca tego tekstu może być wiele błędów np. brak "," lub pżczoła itp.-----

Siemka od dawna nie bawiłem się w tworzenie privów do metka i w ogóle dawno nie grałem w metina 2(dlatego mogę zmyślać). Ale po przejrzeniu paru privów mam ciekawy pomysł na serwer. A teraz do rzeczy :

Chcę stworzyć serwer w którym będą 2 podstawowe klasy i 3 dostępna od określonego poziomu

1.Dodatkowa pasek na drugą manę .

2. Jakie pliki serwerowe będą mi potrzebne do takich przeróbek(ja miałem gdzieś na kompie te stare z Megaupload) i hmm... jakiegoś języka programowania też będę potrzebował ?

2,5.Jaki język jest używany przez metina?(mam na myśli stworzenie prau modyfikacji na własną rękę)

3.W jakim formacie mają być mapy w metinie ?

4. Można w metinie zrobić więcej takich..hmm podklas?(dla ninji jest zabójca i łuk to ja chcę jeszcze zrobić miotacz shurikenów itp.)

dobra tyle chyba wystarczy i jeszcze raz przepraszam za ewentualne błędy.

Chyba porywasz się z motyką na słońce :D

Postawiłeś bardzo... wysokie(?) i dość nietypowe zagadnienia.

Musisz posiadać sporą wiedzę na ten temat :)

1. Pasek many to przede wszystkim klient (znajomość języka: python),

2. Poszukaj plików takich jak .Terenzo, Kociol. Czyste, najlepsze do pracy pliki. Ew. Derin.

2,5. Językami są głównie Lua (questy) i Python (klient itp.)

3. Nie bawiłem się z tym, dlatego tu Ci nie pomogę.

4. Wątpię :D Nikt jeszcze temu nie podołał, więc odpada. Tu potrzeba nowych animacji, wyglądu, całego eq i nie tylko. Niewykonalne na ten silnik gry.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Bardzo dziękuję za te cenne informacje . A nie dodawałeś jakichś map do swojego serwa ? ? ? bo te mapy są kluczem do całej mojej wizji.

a wiesz jak to zrobić?

Opublikowano

4. Można bez problemu zwiększyć limit klas jak i profesji.

Phoenix napisał, że nikt temu nie podołał tylko dziwne bo ja jakoś widziałem filmik na YT z dodaną 5 klasą postaci.

0LsM05U.png

Opublikowano

4. Można bez problemu zwiększyć limit klas jak i profesji.

Phoenix napisał, że nikt temu nie podołał tylko dziwne bo ja jakoś widziałem filmik na YT z dodaną 5 klasą postaci.

Tak.. ile serwerów to ma? No właśnie...

Do tego trzeba zmienić trochę mechanikę gry, dodać nowy ekwipunek, staty, model postaci, skille, animacje...

To nie na metina, niestety.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Tak.. ile serwerów to ma? No właśnie...

Do tego trzeba zmienić trochę mechanikę gry, dodać nowy ekwipunek, staty, model postaci, skille, animacje...

To nie na metina, niestety.

Ale jest możliwe.

Osoba która to zrobiła nie ma własnego serwera więc nie widać tego a przy okazji dodatek jest nonpub.

0LsM05U.png

Opublikowano

dobra widzę że temat klas jest jeszcze mało zagłębiany dlatego została jeszcze kwestia map bo jak pisałem

bo te mapy są kluczem do całej mojej wizji.

w jakim one mają być formacie?? nie dodawał nikt z was jakiejś nowej mapy z globala czy coś takiego ? ? ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...