Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomoc w pierwszych rankedach.

mazurek99914

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! :) Jutro wbijam wyczekiwany 30 lvl. Więc mam pare pytań dotyczących gier rankingowych oraz run:

1. Czy od razu po wbiciu 30 warto zabierać sie za gry rankingowe ?

2. Jeśli byłbym first pickiem to jakich championow opłaca sie banowac ?

3. W jakim czasie wbije np. Golda jeśli będę wygrywał średnio 2/3 mecze na dzień i przegrywał 1/2 ?

4. Runy...

a.) Moje runy pod ap:

-Czerwone Penetracja

-żółte armor

-niebieskie ap

-esencje ap

b.) Moje runy pod ad:

-czerwone ad

-żółte armor

-niebieskie magic resistance per level

-esencje ad

Czy te runy są chociaż w miarę uniwersalne ?

5. Tutaj nie wiem za bardzo jak to nazwać. Może tak:

kiedy patrzę na profil znajomego to gdzieś ma napisane np: Cho'Gath i dalej coś tam, u innym też mam podobnie tylko ze inne postacie i dalej coś jeszcze piszę. Jak to sie zdobywa i co to w ogóle jest ??

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Moim zdaniem jeśli to Twoje pierwsze konto to nie opłaca się grać rankedów w tym sezonie(chyba, że chcesz być w brązie), poducz się i graj od następnego:)
Jeśli chcesz to napisz na pw, podam Ci ts3, pograsz z moją ekipą i postaramy się pomóc Ci z tym, co będzie Ci sprawiać problem.

Pozdrawiam:)

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

1. najlepiej graj z kimś na razie normale, kto Cię będzie uczył grać itp, po jakichś 100/200 grach może brać się za rankedy.

2. shen/akali/hecarim/blitz/malphite/thresh/jarvan/zac choć i tak lepiej zapytać teamu, kogo chcą zbanować

3 różnie, to zależy od szczęścia, bo raz za mecz dostaniesz +25 a raz +10, za przegraną raz -5 a raz -20 więc to zależy jedynie od Twojego szczęścia

4 runy najlepiej zobaczyć na stronkach z buildami itp tam jest opisane wszystko

5 to jest ile razy grał daną postacią na rankedach

p.s

ja bym Ci radził wyćwiczyć jakieś 2-3 pozycje, wg mnie najlepiej supporta i coś jeszcze, bo najczęściej w brązie i silverze kłócą się o supporta, że nikt nie chce iść i przez to trollują gry.

Opublikowano

1. Raczej nie. Jeśli nie chcesz "spalić" swojej pierwszej 10 rozegranych gier, po których zostanie przydzielona Ci dywizja, to odradzałbym grania rankedów, przed rozegraniem jakichś 150-200 gier.

2. Głównie: Shen, Zed, Fizz, Blitz, Kassadin, Master; te postacie dosyć mocno irytują na niższych (a niektóre i na wyższych) dywizjach, jednakże polecam banować, te championy, które Tobie lub innym przeszkadzają.

3. Trudno stwierdzić.

4. Bardzo dobre, podstawowe i uniwersalne runy. Możesz nimi grać na większości postaci.

Opublikowano

Nigdy nie rzucaj się na rankedy po wbiciu 30 lvl'a, bo dostaniesz po dupie i odechce Ci się grać. Dobij na spokojnie 300/400 winów, ogarnij na propsie normale, dokup sobie tak do 30 postaci i wbij wtedy na rankedy (ja tak robię teraz, ostatnim razem się zagapiłem i wpadłem). Banuj najlepiej tanków, postacie ciężkie do skontrowania. To jest nadawane na każdą dywizję, po graniu ileś tam daną postacią, np. moi kumple mają Twisted Fate'a, Draven'a, itp. Golda możesz wbijać miesiąc, możesz 3 tygodnie, wszystko jest zależne od tego, jak będziesz grał, czy wygrywał, czy przegrywał.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ja jak wbiłem 30 lvl od razu na rankedy, nawet bez skończonych run i rozegranych około 140 normali, dodało mnie do silv 4 i nie żałuje

Opublikowano

Ja aktualnie mam 141 wygranych normali. Runy juz mam kupione, teraz tylko wbic 30 lvl. Aktualnie moje lepsze postacie to Aatrox, Lee Sin, Zed.

Staram sie mainowac Lee Sina i najczęściej chodzić nim na jungle. Nawet daje rade tylko ganki muszę pocwiczyc. Aatorxem raczej na solo topa. Zed też na solo lub mid. Kiedy jeszcze miałem ~20 lvl mainowalem teemo (mam skrórke ^^) i dobrze mi szło. Dzięki wszystkim :)

Opublikowano

Skoro masz już ponad 140 winów na normalach, dobij do 200 na spokojnie, dobij do przynajmniej 25 postaci i wbijaj na rankedy, a najlepiej z kumplami team zrób, jeśli masz jakichś ;)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Według mnie, jeżeli masz swojego main'a championa to nie ma raczej obawy, że przegrasz lane'a. Jest to twój wybór, jeżeli czujesz się na siłach i chcesz spróbować, zawsze można zaryzykować. Proponuje, abyś pograł z kimś ogarniętym, co gra już długi sezon, oraz co zna się na rankedach, aby wytłumaczył Ci parę sztuczek, lub udzielił paru informacji na temat gier rankingowych. :) Sądzę, żebyś pograł sobie na tych normalach do końca 3-go sezonu, abyś ostro potrenował. Być może, jeżeli potrenujesz teraz do końca sezonu 3-go, dostaniesz się do golda ;). Poprostu grać, grać i jeszcze raz grać, ostry trening napewno pokaże na co Cię stać w grze! :)

8372383248.png
Opublikowano

Witam ! :) Jutro wbijam wyczekiwany 30 lvl. Więc mam pare pytań dotyczących gier rankingowych oraz run:

1. Czy od razu po wbiciu 30 warto zabierać sie za gry rankingowe ?

2. Jeśli byłbym first pickiem to jakich championow opłaca sie banowac ?

3. W jakim czasie wbije np. Golda jeśli będę wygrywał średnio 2/3 mecze na dzień i przegrywał 1/2 ?

4. Runy...

a.) Moje runy pod ap:

-Czerwone Penetracja

-żółte armor

-niebieskie ap

-esencje ap

b.) Moje runy pod ad:

-czerwone ad

-żółte armor

-niebieskie magic resistance per level

-esencje ad

Czy te runy są chociaż w miarę uniwersalne ?

5. Tutaj nie wiem za bardzo jak to nazwać. Może tak:

kiedy patrzę na profil znajomego to gdzieś ma napisane np: Cho'Gath i dalej coś tam, u innym też mam podobnie tylko ze inne postacie i dalej coś jeszcze piszę. Jak to sie zdobywa i co to w ogóle jest ??

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

1 jeśli robisz staty na normalu typu 4/1 to wal rankedy wyższy poziom niż na normalach tam są tam nooby nic się nie nauczysz graj 2-3 gry nowm zakupionym champem na normalach do testu to starczy

2 elise fizz kassadin j4 vi tresh to banują na moim poziomie ( jestem platyna ) a na poziomie braz silver radze banować to co cie countruje bo na tym jest 0 team work musisz sam wygrywac robiąc linie 10/1

3 ok 500 rankedów 200-800 powinieneś

4 b pod ad esencje pod life steal 2-3

5 ???

jest taki trick moze wiecie wygraj w s3 9 pierwszych rankedow nie graj 10 a w s4 wygraj 10 /10 i masz okolo diament 5 lub platyna 1-2

Opublikowano

1. Nie

2. Vayne, Thresh, Zac, Kassadin, Zed, Ahri no i bronze picki czyli Amumu, Blitzcrank, Shen, Malphite

3. Wszystko będzie zależeć od tego gdzie wylądujesz po pierwszych 10 rankedach.

4. a) zmień niebieskie (glyph) na m.res/m.res per level

B) zmień czerwone (Marks) na przebicie armora

5. Są to najczęściej grane przez Ciebie postacie, po kliknięcie w "More stats", możesz sprawdzić takie rzeczy jak:

a) Grane mecze

B) Twoje W/L

c) Twoje KDA

d) Suma wszystkich zabójstw/zgonów/asyst

e) Ilośc Double, Triple, Quadra, Penta killi.

b_560_95_1.png

Opublikowano

1. Nie warto, jeszcze masz zbyt mało doświadczenia i utkniesz w brązie.

2. W przedziale bronze - gold (Amumu, Blitzcrank, Shen, Malphite, Kassadin, Fizz, Thresh, Elise, Aatrox, Zed, Vayne, Zac).

3. idk.

4. W b ) bym zmienił na magic resist zwykłe bo możesz grać jako ad przeciwko ap.

5. Albo jest to najczęściej grana postać albo chodzi Ci o grupy między ligami np. "Zyra Shadows", ma się takie coś po rozpoczęciu gier rankingowych/rozegraniu 10 gier. Grupa nic nie znaczy.

Opublikowano

Nie przesadzajmy te pierwsze gry są na prawdę bardzo łatwe i trzeba mieć dużo pecha/totalny brak umiejętności żeby nie wygrać chociaż połowy co już powinno dać silver. Co banować? najlepiej wszelkiej maści snowballe z łatwą mechaniką. Zakładając, że po pierwszych 10 grach wylądujesz gdzieś w okolicach silver III i złapiesz win streak na początek to golda można zrobić w 10-15 gier. Runki do przeżycia aczkolwiek przydałoby się trochę mr w AP i lifesteal x2 w esencjach Ad.

Opublikowano

1. Nie ja za nim do rankedów się dobrałem rozegrałem jakieś 100 - 250 gier na 30 levelu.

2. Każda dywizja ma inne championy - [ Amumu / Tresh / Caitlyn / Fizz / Kassadin / Zac / Hecarim / Renekton ]

3. Zależy od twojego MMR i od wielu czynników nie wiadomo.

4. podstawowe i uniwersalne runy możesz nimi grać na większości postaci.

5. Którymi postaciami najczęściej dana osoba grała.

3kgaming.jpg

By: Lolled Girl

Zbieram [ + ]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...