Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Battlefield 4 Beta - Problem

amusement1992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałem podzielić się wrażeniami z bety, jednak mam problem z samą grą. Kiedy wchodzę do gry po kliku minutach pojawiają się dziwne ściny w grze, dokładnie w momencie kiedy dochodzi np. do starcia z wrogiem. Mam taki pokaz slajdów momentami, że odechciewa mi się gry i po prostu z niej wychodzę. Myślałem, że może mój komp po prostu nie wydala na wysokich detalach, zmniejszyłem je na Medium później na Low, ale mimo to nic nie pomogło. Poniżej zamieszczę szczegóły odnośnie mojego kompa, dodam że BF 3 działał na ULTRA bez żadnych problemów.

PROC. Intel Core i5-2500 (3.30GHz)

P/G GIGABYTE GA-H67M-D2-B3

K/G GAINWARD 550Ti 1024 MB 192B

PAM.RAM DDR-3 GEIL 4GB PC1600 MHz VALUE PLUS DUAL 2X2GB

Może nie jest to sprzęt marzeń, ale BF4 powinien pójść na tym płynnie przynamniej na medium quality. Może być też to spowodowane syfem na kompie, ale wcześniej chciałem zaczerpnąć waszej opini na ten temat. Z góry sory za składnie, ale pisane na szybko, za pomoc dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano

BF4 ma ch... optymalizacje nawet na sterach 331 :( Więc to nie jest wina twojego kompa;p

Dzięki za pomoc, tylko teraz nurtuje mnie pytanie skoro ja mam taki problem i szczerze mówię, że nie idzie pograć to jakim cudem inni śmigają ? Wychodzi na to, że BF 4 wybiera sobie kogo wkur... i zacina jak mu sie chce ^^ Trudno, poczekam, może coś z tym zrobią, bo na chwilę dzisiejszą, jeśli tak ma się zapowiadać strzelanka 2013 roku, to dziękuję zaczekam na COD ;) Jeśli to ostateczna diagnoza, jaką zasugerował Nagi, to temat do zamknięcia, chyba, że ktoś ma coś jeszcze cennego do napisania odnośnie tego szajsowatego problemu.

Pozdrawiam.

Do kolegi pode mną, musiał bym kupić 2x4GB, gdyż w mojej P/G mam tylko dwa sloty na Pamięć Ram i obecne to 2x2GB. Wstrzymam się ze wszystkim do premiery, zobaczymy jak to będzie, może po prostu pozostane przy BF3. BF4 ściągnąłem dlatego, że chciałem sprawdzić jak to wygląda. Zobaczymy, dzięki za wszelkie rady, napewno coś wnoszą do sprawy, cieszę się tylko, że nie zdecydowałem się zakupić Preordera przed sprawdzeniem bety, mogło być z tego jajko niespodzianka ;D

Opublikowano

@amusement1992 BF4 zużywa 4gb pamięci na czysto (mi w porywach ciaglo nawet 4.6gb) wiec pomyśl nad dokupieniem kolejnych 4gb bo niedługo 8gb zacznie być standardem (powoli już nim jest), do tego twoja grafa pozwala na grę na medium/low. Ale jest to beta i nie jest zoptymalizowana co mówili często na forum gry. Tak ze nie masz się co przejmować i po premierze powinieneś nie mieć problemów z płynnym graniem na low/medium.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...