Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Trelia RPG [Własne rangi , tytuły, czary , bronie i skripty ] [Wojny] [Gospodarka] [Systemy złodziejstwa]

Hejter Natan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

98494557516523256967.png
53934540729024139165.png
40567724725779545131.png

80347020391161311636.png

70566006837404795588.png

Napisz Podanie !

Od dziś można skladać podania na własne rangi typu

xxx xxx xxx chce być stajennym ponieważ lubie konie umiem je oswajac i bd chętnie je sprzedawał na serwerze xxx bla bla

Wymagamy minimum 16 lat na własną range :) zero płatności wszystko za darmo oprócz wieku wymagany team speak 3 nie koniecznie z mikro

Oraz ładne długie podanie i opisanie rangi co będzie robiła na serwerze, podania pisać w temacie,

Niestety chwilowo nie moge dać plików tekstowych do tematu przepraszam postaram się zaraz dodać tak wiem zrobiłem literówke w nazwie tematu zgłosiłem już to globalowi

xmMfHrm.png
Opublikowano

Rezerwuje posta ponieważ nie wszystko zmieści mi się u góry proszę moderatorów o wyrozumiałość i nie dawania zbędnych %

(w tym pośćie bd jak na razie opisywał poszczególne dni od dziś)

2013-10-06 Godz: 22:13

Cały dzień pracowałem sam nad mapą oraz prezentacją serwera

napisałem kilka przydatnych skriptów min

Skripty które

Liczą czas przebywania na serwerze

Scinanie piór z kur za pomocą nożyczek

Oczyszczanie rzek piasczystych z diamentów ( niespodzianka polega to na tym że wodą czyścimy piasek

wydobyty w rzece i jest minimalna szansa że znajdziemy żelazo , złoto , emerald już nie mówię o diamencie

2013-10-06 Godz: 17:00

-jestem w szpitalu na 2 dni wiec jedyne co moge robic skrypty i pluginy na tel oraz na tablecie ,

- dzis od rana w szpitalu pisze skomplikowany plugin dzieki ktoremu przez puerwsze pare h gry gracza nie bedzie on mogl opuscic puerwszego kontynentu zapobiegnie to noobow na serwie oczywiscie ktos normalny bedzie mogl opuscic kontynent nawet po okolo 20 min zeby wyjsc trzeba wykonac questa ,, hero quest" jest on po to aby obeznac i nauczyc was gry oraz pokazac i nauczyc was co to RPG mysle ze ten pomysl wam sie podoba z gory przepraszam za bledy ale pisze z tableta.

Komentujcie;)i dawajcie pomysly

xmMfHrm.png
Opublikowano

diabolo dziękuje za miłe słowa :) prezke jeszcze editne to taka na szybko przepraszam że taka brzydka ale nigdy nie bawiłem się grafiką niedługo zrobie lepszą i taką co ma więcej info :) oraz dodam film w wolnym czasie

xmMfHrm.png
Opublikowano

Podoba mi się ta prezentacja. A serwer zapowiada się 10/10. !

Dziekuje za te slowa

Zapraszam do dawania pomyslow na wyspy , questy , pluginy juz dzis mozesz byc autorem ich ;) wystarczy napisac

xmMfHrm.png
Opublikowano

Bardzo ładna prezentacja, napewno wbiję z ekipą zobacze :) . Ogólnie to mógłbyś zrobić jakis system wiosek i miast np: za 500 zl i 3 osoby mozna zrobic wioske 1 poziomu, później 2 budują np. fontanne, młyn itp. Albo np: szkolenie się w czymś czyli powiedzmy na początku wybierasz rangę farmer później uczysz się w szkole zostajsz kucharze, albo na pozątku wybierasz górnika, następnie możesz wybrać kowala albo złotnika i tak dalej i tak dalej ;)

3jen.png

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Bardzo ładna prezentacja, napewno wbiję z ekipą zobacze :) . Ogólnie to mógłbyś zrobić jakis system wiosek i miast np: za 500 zl i 3 osoby mozna zrobic wioske 1 poziomu, później 2 budują np. fontanne, młyn itp. Albo np: szkolenie się w czymś czyli powiedzmy na początku wybierasz rangę farmer później uczysz się w szkole zostajsz kucharze, albo na pozątku wybierasz górnika, następnie możesz wybrać kowala albo złotnika i tak dalej i tak dalej ;)

Twoj pomysl planuje od poczatku ;) dzieki ze mowicie ze prezka fajna nigdy sie nie bawilem w prezki :-) mialem ja cala edytowac myslalem ze brzydka ale skoro moze byc to tylko bede ja modyfikowal dodajac info itd

xmMfHrm.png
Opublikowano

Ciekawy pomysł, ładna prezentacja, mam tylko nadzieję, że nie będziesz za bardzo ingerował w standardowe systemy np: drwal nie będzie mógł kopać diamentów, bo jest drwalem. Fajnym pomysłem natomiast byłoby gdyby np: kowal mógł dawać specjalne bonusy do broni, płatnerz do zbroji, czy coś w tym stylu, jednocześnie nie ograniczając normalnych graczy, którzy na początku chcą tylko kopać i budować. Druga sugestia to taka aby przy ewentualnym wprowadzeniu wiosek jak to mówił @up nie dawać restrykcji typu fontanna czy młyn, bo to nie ma sensu, jak już to może mieć na to wpływ budżet wioski, surowce itd. Powodzenia, może zagram :)

bipsMal.png

Opublikowano

Ciekawy pomysł, ładna prezentacja, mam tylko nadzieję, że nie będziesz za bardzo ingerował w standardowe systemy np: drwal nie będzie mógł kopać diamentów, bo jest drwalem. Fajnym pomysłem natomiast byłoby gdyby np: kowal mógł dawać specjalne bonusy do broni, płatnerz do zbroji, czy coś w tym stylu, jednocześnie nie ograniczając normalnych graczy, którzy na początku chcą tylko kopać i budować. Druga sugestia to taka aby przy ewentualnym wprowadzeniu wiosek jak to mówił @up nie dawać restrykcji typu fontanna czy młyn, bo to nie ma sensu, jak już to może mieć na to wpływ budżet wioski, surowce itd. Powodzenia, może zagram :)

Dobrze o tym wiemy nie będziemy za bardzo ograniczać graczy że nic nie będą mogli robić po prostu np Kowal będzie miał własne przywileje typu robi lepsze bronie dodaje lepsze enchanty .

Kiedy ten serwer będzie otwarty?

Start przewiduje na koniec października lub początek listopada :) myślę że nie jest to zła data . dłuugo to nie jest raczej tak jak inne serwery dają prezke a start jest rok później albo wogóle nie było.

xmMfHrm.png
Opublikowano

@up

Jeżeli potrzebujesz jakiejkolwiek pomocy w ogarnięciu serwera od strony administracji, albo pilnowania chatu zgłaszam się na ochotnika, mogę nawet jakieś podanie napisać. Ale nie sądzę żeby to było konieczne :)

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Uczeń
Opublikowano

Serwer zapowiada się bardzo interesująco, jednakże brakuje mi tu jednej dość dużo znaczącej rzeczy, a mianowicie to większego opisu tych miast. Bardzo lubię rzeczy tego typu i chciałbym się trochę więcej o tym dowiedzieć. Jakbyś mógł o tym napisać, to byłbym bardzo wdzięczny. ;)

Pozdrawiam, JayFG.

Opublikowano

Można zrobić tak że np. górnik szybciej kopie drwal szybciej ropie(zwykły gracz/górnik/płatnerz itp o x1.5 wolniej ropie niż normalnie a drwal x1.5 szybciej niż jest normalnie i tak samo z innymi klasami )

Opublikowano

Serwer zapowiada się bardzo interesująco, jednakże brakuje mi tu jednej dość dużo znaczącej rzeczy, a mianowicie to większego opisu tych miast. Bardzo lubię rzeczy tego typu i chciałbym się trochę więcej o tym dowiedzieć. Jakbyś mógł o tym napisać, to byłbym bardzo wdzięczny. ;)

Pozdrawiam, JayFG.

No tak bardzo przepraszam , zrobiłem te prezentacje na szybko wiem brzydka i wgl i do teraz nie miałem czasu nic dodać o systemach ciągle pisałem jakieś skrypty pluginy , konfigurowałem stare. Lecz jeśli masz dobry pomysł na miasta to pisz na pw bo mam już mętlik jedni chcą tak a jedni tak :)

Można zrobić tak że np. górnik szybciej kopie drwal szybciej ropie(zwykły gracz/górnik/płatnerz itp o x1.5 wolniej ropie niż normalnie a drwal x1.5 szybciej niż jest normalnie i tak samo z innymi klasami )

Pomyślę nad tym i trochę to zmodyfikuje. :-)

@topic w ostatniej części zapowiedzi dodałem info o podaniach. niestety nie szukam modów adminów itd. będę nim tylko ja sam ogarnę tak właśnie a jeśli nie to mam jednego/dwóch dorosłych doświadczonych do pomocy. poszukuje to co opisałem u góry

xmMfHrm.png
Opublikowano

Napewno zagram

kiedy start

za 15-20 nie że jest dużo do roboty ale jeszcze pare pomysłów i systemów mamy do zrobienia :) no chyba że osiągniemy 100 postów w temacie to zrobie odrazu bete 2 dniową

xmMfHrm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...