Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka Postać na początek?

LaterToe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zacznę od tego, że no Rom właśnie mi się ściąga i mam pytanie do was:

-Czy postać Mag/Kleryk dla początkującego będzie dobrym rozwiązaniem? (Gram z koleżanką)

-Jeśli byłaby to dobra postać to jakie połączenie byłoby najlepszym u koleżanki? Tank? W sensie Rycerz/Woj?

A moze Dps czyli nie wiem Zwiadowca/Łotr?

Oprócz tego jaką profesję wybrać? Gotowanie/alchemia lub jakieś inne?

Iii jeszcze o co chodzi z tym trzyklasowym systemem postaci? Mogę mieć nie wiem Mag/Kleryk/Zwiadowca? Czy zmieniam klasę poboczną (W tym wypadku Kleryka) Na zwiadowcę? (Podałem przykład)

Jaki serwer polecacie? Gdzie spotkam taką no niższą ilość dzieci? Bo no kurde.. Chyba nikt z nas nie lubi grać w gry w których biega za Tobą jakiś dzieciak:\.

To chyba na tyle jeśli macie jakieś poradniki (SPRAWDZONE przez was) to możecie podać:) Chętnie poczytam trochę na temat Roma no chodzi o najważniejsze porady dla początkującego :)

Opublikowano

1. Jeżeli zaczynasz przygodne z ROM na początku najlepszy jest mag/kapłan ze względu na możliwość leczenia.

2. W dalszych etapach gry jako 3 klase bierzesz Woja i grasz cały czas Mag/Woj (chyba najlepszy Dps ma to połączenie).

3. Koleżanka możne być tankiem i przyjmować moby na siebie a ty je Burzą z Piorunami możesz "zgarniać", do tego jako Mag/Kapec możesz leczyć.

4. Profesja to gotowanie/alchemia.

5. Gram na privie to nie wiem ale na Saoraid nie graj bo mało osób gra i moga zamknać ten server.

ywug.jpg

Smacznego

Opublikowano

Dziękuję a teraz jeszcze jedno pytanie..

-Przeszukałem już pół neta i co zrobić gdy mam za mało miejsc na dysku c aby zainstalować aktualizację? Próbowałem już zmieniać środowisko z dysku C na D ale to nic nie daje. Z tego co widzę zmienić miejsca aktualizacji się nie da więc tutaj stoję w miejscu :\\ Można prosić o pomoc?

*Tutaj wystarczyło zresetować kompa..)

-Co do rady playerony skoro wybieram na początku Mag/Kapłan to dlaczego później mam zmieniać na Maga/Wojownika? Nie mija się to przypadkiem na maxa z celem? Skoro gram od 10 do 20 jako Mag/Kapłan a wtedy nagle zamieniam Kapłana na wojownika? Chyba, że w każdej chwili mogę wrócić do zestawu Mag/Kapłan

*O co mi dokładniej chodzi? Ano o to:

1.Zaczynam grać Magiem na 10lvl biorę kapłana.

2.Przez 10lvli gram Jako Mag/Kapłan (Troche tym troche tym tak?)

3.Na 20lvl dobieram Wojownika no i wtedy? Gram mag/wojownik czy równie dobrze mogę zmienić na Mag/Kapłan lub z Mag/Kapłan na Mag/Wojownik?

Przy okazji kim dobijać większy lvl? Kapłan czy Wojownik? Rozumiem, że Mag jest główny więc Kapłan lub Wojownik?

Durne pytania.. Ale przed grą wolę wypytać o jak największą ilość rzeczy..

Opublikowano

Sam zdecyduj ale zasada jest taka:

Mag/Kapłan grasz jak masz słabe eq (duzy dps i leczenie pomaga w questach).

Mag/Woj grasz jak masz dobre eq gdyż na najlepszy dps.

ywug.jpg

Smacznego

Opublikowano

Więc taki wybór:

Ja: Mag/Kapłan/Wojownik

Koleżanka

Wojownik/Rycerz

Oprócz tego czy jest to gra całkowicie darmowa? Czy wgl warto się za nią brać? Czy jest tak jak w Aionie, ze trzeba wydać aby mieć dostęp do jakiś tam opcji..?

Opublikowano

Jest darmowa. Ale żeby coś osiągnąć to trzeba być niezłym no-lifem ;P Zabrałi "darmowe" diamenty (Cedrik), projekt Score For Morce ( tam też jakieś diamenty się dostawało). Sam aktualnie gram na privku i wydaje mi się , że jest bardziej stabilny niż "global" oraz można coś osiągnąć bez ładowania realnej kasy :)

EDIT:

Zapomniałem dodać że za diamenty robi się eq(plusuje), wierzch itp

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie co do solo game.. No koleżanka może grać co 2 dzień a ja dostaję białej gorączki czekając na nia.. Więc mam pytanie do was:

-Jaka postać jest w miarę dobra do solo game?

*Tzn. Jaką postacią łatwo dostanę się do grupy/gildi (Czytałem troszkę o połączeniu Mag/Kapłan no i podobno jest ich sporo w grze..)?

*Jakie jest zapotrzebowanie na postacie? Tzn.. Są jakieś postacie których jest w grze mało a są przydatne?

*Jaką postacią będę miał po prostu frajdę z gry..

*Jaką postacią NIE będę musiał kupować rzeczy z is'u (Po prostu w grach tego typu wolę grać bez wydawania kasy i mieć satysfakcję gdy koleś który wydał 100zł będzie równy mnie czyli osobie która nie wydała nic :)

Nie piszcie tutaj, że to zależy od mojego uznania bo w sumie każda postać mi odpowiada tylko nie wiem jaką postacią się przydam :) Tak abym no nie miał problemu ze znalezieniem gildi bądź grupy na instancje =)

Opublikowano

Jak na privie to do gildi raczej rekrutują wszystkie klasy.

Wydaje mi sie ze jest mało kapci.

Zależny co preferujesz.

Nie ma takiej.

ywug.jpg

Smacznego

Opublikowano

Dobrze a teraz ostatnie pytanie.. Na jakim serwerze proponujecie grę? (Chodzi o globala) Są tam 3 polskie planuję grać na jakimś z nich lecz mam kilka pytań a dokładniej:

-Na jakim serwerze jest sporo ludzi? Gram na Cath lecz tam no przez 2-3h gry widziałem jak może 4-5 osób napisało cokolwiek na globalnym (Chyba, że kanał ma znaczenie bo gram na Cath 3 )

-Na jakim serwerze ceny nie są ogromne? Ponieważ no ciężko ogarnąć cokolwiek jak ceny są strasznie wygórowane

Co do klasy postaci wybrałem:

Mag/Kapłan a na 3 postać myślę nad ryckiem lub wojownikiem co o tym sądzicie?

Opublikowano

Jest jakiś podział na kanały? Czyli Cath 1, Cath 2 i Cath 3? Wiecie może gdzie gra najwiecej osób? Tak jak to było kiedys choćby w metinie na ch2 najwięcej osób.. Bo jest to troche dziwnie abym od 22 do 24 widział jak na czacie globalnym napisały może 3-4 osoby.. .

Przy okazji jaki serwer wy polecacie? Zależy mi na polskim bo jednak szukam polskiej gildi z którą będę cos tam mógł tworzyć...

Opublikowano

Populacja była jak była open beta 1 polskiego serwera Cath, teraz raczej z nią ciężko bo gra swoje lata świetności ma już dawno za sobą :)

Wierzysz w czary? Masz czar goryczy wypij. 

Wierzysz w dary? Masz dar pierdol czary idź z tym ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...